zondag 9 oktober 2011

Bourjois oogpotloodjes + Urban Decay-dupe!

Photobucket

Oogpotloden vind ik erg belangrijk. Ik stel best hoge eisen aan een potloodje voordat ik hem 'fijn' durf te noemen. Mijn lievelingspotloodje is creamy, goed gepigmenteerd, zacht, smudgeable maar zonder uitloop-gevaar. Ik gebruik elke dag een potlood van Urban Decay, de 24/7 Glide On Pencil in de kleur 'Zero', een zwart creamy potloodje! Ik breng hem vaak aan tussen mijn onderste wimperhaartjes om er vervolgens met een oogschaduwpoeder overheen te gaan, de boel op te 'smoken' en te setten. Dit potloodje is geen full-size product en kwam bij het The Feminine palette van UD. Ik zou dit potlood, wanneer hij op is, graag in full-size willen, maar de potloodjes van Urban Decay zijn nogal prijzig, je betaald zo'n €16,00 voor dit potlood. Als dat goedkoper kan... Dan graag, toch? Lees snel verder!Photobucket

Photobucket

Ik kocht twee potloden, één uit de Contour Clubbing Waterproof-lijn (de zwarte, deze heet '41 Black Party') en een aqua-turquoise kleurig potlood (met de naam '54 Bleu Clinquant') uit de Regard Effect Metallisé -lijn. Heel handig vond ik het in de winkel dat de huls van deze potloodjes de kleur had van de daadwerkelijke stift-kleur. Easy! Zo heb je direct de kleur die je zoekt.
Ik heb deze twee uit een soort beker in de stander van Bourjois gevist waar AL hun oogpotloden (en in élke kleur) in stonden. Alles door elkaar, dus even goed kijken of je daadwerkelijk het potlood in je handen hebt die je voor ogen had.
Na de boterzachte swatches die ik in de winkel maaktte, en de swatches die de HELE shopmiddag op mijn handen prijkten, was de keuze snel gemaakt om deze schatjes mee naar huis te nemen. Wanna see what I'm talking about? Let's take a look!

Photobucket

Photobucket

Beide potloodjes geven een explosie aan pigment af. Je kunt goed zien dat het blauwe potlood een metallic-glans heeft en het zwarte potlood niet. Dit ligt dus echt aan de lijn waaruit ze komen.
Ik heb zelden zulke boterzachte, sterk gepigmenteerde potloodjes gezien met zó'n houdbaarheid! Ze zijn er bijna niet af te krijgen met water & zeep (gelukkig gebruik je make-up remover voor je ogen!).
Die zwarte ook... GITJEzwart! I luuuv! Ik ben de zwarte natuurlijk ook direct even gaan vergelijken met mijn gelieve Urban Decay 24/7 Glide On Pencil in 'Zero'.

Photobucket

Photobucket
Links Bourjois' 'Black Party', rechts Urban Decay's 'Zero'

Ze brengen precies hetzelfde aan. Beide potloden zijn super romig, zacht en hebben een smooth 'glide on', zoals UD dat noemt. Enige verschil is dat Bourjois' potlood waterproof is en net wat zwarter van kleur. Twee extra pluspunten, toch? Dit is een heel goede dupe of vervanger voor het prijzige Urban Decay-potlood, if you ask me. Een smudgetestje mochten de potloden ook doorstaan:

Photobucket

De blauwe is absoluut het minst smudgeproof, en ook hier zijn het UD-potlood en het Bourjois potloodje aan elkaar gewaagt, al is het Bourjois-potlood degene die de boel ook nu weer het zwartst houdt.
Ik ben in elk geval blij met deze prettige vervanger, die al tussen mijn stash ligt te wachten tot het UD-potloodje zijn laatste adem uitblaast. ;)

Ik betaalde voor beide Bourjois potloden €7,45 per stuk. Een prima prijs voor heel erg prettige oogpotloden! Ik ben zeker fan! Bourjois wordt verkocht bij de Etos, DA, Douglas en Ici Paris XL.

Wat zijn de eigenschappen van jouw favoriete oogpotlood? Welk merk gebruik je nu?

15 opmerkingen:

Paola zei

Wauw! De blauwe vind ik echt prachtig!

Amber zei

Wauw! Die blauwe is echt heel mooi!

beautyforgirls zei

Ik vind ze beide heel erg mooi.
Liefs, xxx

Nicole zei

zien er fijn uit!
als ik weer eens een zwart oogpotloodje ga kopen ga ik zeker eens bij bourjois kijken :)

Germa zei

Die blauwe ziet er gaaf uit. Heb zelf ook potloodjes van Bourjois en ze zijn inderdaad erg fijn! Urban Decay vind ik ook erg fijn (Ik heb zero en wisky, ook bij een palette), dus ga de zwarte even bekijken volgende x.

Joany zei

Ooh, pretty colour die blauwe. Supermooi.

Kayla zei

Mooi die blauwe! Mijn favoriete oogpotlood is van L'oreal, een zwarte!

Moniek zei

Die zwarte van Bourjois lijkt me erg fijn! Maar ik heb echt al te veel zwarte oogpotloodjes haha

Tessa zei

Yeeey ben blij dat je hem ook ontdekt heb, het is niet voor niets mijn favoriete potlood (contour clubbing waterproof). Ik ben al aan mijn 3de bezig, wil ook niks anders meer :)

Anoniem zei

Many news networks tease stories promising to give viewers "the latest information" and calling nearly any news that happened within the last
hour "breaking news!" Stories constantly seem to be evolving, making viewers feel the
necessity to be updated by the second, but often the facts of the
story don't change - only the rumors.

Feel free to visit my homepage :: Flex belt review

Anoniem zei

This ԁeѕign is inсredible! You οbvіously knоw how to keep
a reаder amuseԁ. Betωeen your wit and
your videοs, I ωaѕ аlmоst moveԁ to stаrt mу own blog (well, almost.

..HaHa!) Fantаѕtic јob. I really еnjoуed what you hаd to ѕay,
аnd moге than that, how уou
presented it. Too cool!

Here is my webpage: http://www.sfgate.com/Business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anoniem zei

Wondеrful blog! I founԁ it while ѕuгfing around on Υahoo Nеws.
Dο you hаvе anу tips on hоw to get liѕted
in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

Here is my web-site www.Sfgate.com

Anoniem zei

Good ԁay! Ι just wiѕh to offеr you
a huge thumbs up for thе eхcellent informatіon you have here on this post.
I am cоming bаck to your ωebsite for mогe ѕoоn.


Наve а loοk аt my webpagе:
http://www.fecons.org/

Anoniem zei

Нi thеre, I enjoy гeading all of your рost.
I ωanted to write a little commеnt to support you.


Ηere is my web blоg :: http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anoniem zei

Howdy I am so thrilled I fοund yοur weblog, I reаllу found
you bу erroг, whilе I wаs loоking on Aol for something else,
Regaгdless I am heгe now and would juѕt like tο say mаny thanks for a
marvelous poѕt and a all round thгilling blog (Ι alsο lovе the theme/dеsign), I don’t haνе
time to browse it all at the moment but Ӏ have sаvеd it and also іncluded your RSS feeds, so whеn I haνe tіme I will
be back to гeаd much moгe, Please do keeр up the fantastic work.


Feel fгee to νisit my page - http://Www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php