vrijdag 7 oktober 2011

Catrice 'Made To Stay' Longlasting Eyeshadow in '040 Lord Of The Blings'

Photobucket

Oeeeh, ik kan alvast verklappen dat dit goedje écht een must is voor de ladies die van glitterend champagne-goud houden. Wat een práchtige kleur en shimmers!
 Ik heb het over de nieuwe Made To Stay Longlasting (cream-)Eyeshadow van Catrice, met de toepasselijke naam '040 Lord Of The Blings'. Hoe gaaf is die naam? En hoe prachtig dit goedje! Je begrijpt het, ik ben érg enthousiast. ;)
Ik kocht deze creamy shadow met het MAC's 'Paintpot'-idee. Als basis onder oogschaduwpoeders (met misschien een echte primer (UDPP) eronder). Laatst heb ik hem gebruikt toen ik heel snel een frisse glow op mijn toet wilde. Ik smeerde toen een beetje 'LOTB' op mijn oogleden (met mijn vingers, hoe old skool! haha), blendde dit uit totaan mijn wenkbrauwen, en BAM! Fresh glow it was! Heel erg pretty! Kijk je mee naar meer foto's en mijn bevindingen op de langere termijn?


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De creamy oogschaduw komt in een potje (het type waar de gelliners van Catrice ook in komen. Best groot dus!) met 5 gram product. Dit is dus eigenlijk een oogschaduw, zoals we oogschaduws kennen in poeder vorm, maar dan in een romig jasje. Ik kocht van Essence uit de Backstage Ballerina-lijn al een zelfde soort product om als basis te gebruiken, de Eye Soufflé in 'Dance The Swan Lake'. Helaas waren deze producten slechts tijdelijk verkrijgbaar. Catrice heeft zijn Longlasting 'Made To Stay' schaduws nu opgenomen in de vaste lijn. Opzich kun je vele kanten op met zo'n creamy shadow. Je kunt hem dus als oogschaduw gebruiken, als basis onder oogschaduwpoeders om de kleuren daarvan meer te laten schitterende en heftiger én houdbaarder te maken. Je kunt 'm zelfs, wat wel afhankelijk is van de kleur van je product, gebruiken als highlighter op je jukbeenderen. Even licht aanstippen boven je blush en lekker blenden! Catrice heeft zes kleuren uitgebracht van deze oogschaduws (van deze champagne-goud tot zilver, blauw en bruin).

Wat zegt Catrice zelf over dit product?
'Zes hoog gepigmenteerde oogschaduwen voor de ultieme metallic glans effect! De zachte crème textuur is gemakkelijk aan te brengen en blijft langdurig zitten. De textuur smelt op het ooglid zonder in de plooitjes te gaan zitten of af te geven. Adembenemende looks, moeiteloos gemaakt met Made To Stay Longlasting Eyeshadow by Catrice.'

Maar, is deze creamy oogschaduw écht longlasting? Romige producten gaan vaak tóch in je plooitjes zitten (helemaal als je van jezelf al wat vettige oogleden hebt). Ik heb het natuurlijk uitgebreid voor jullie getest. Maar! Ik moet jullie eerst het prachtige goede 'aan het werk' laten zien. On to the swatches!!

Photobucket
Stipje product

Photobucket
Stipje uitgeveegd

Photobucket
Geblend

Photobucket
Geblend (oooh, die glow!!)

Isn't it %#*!( pretty?!? Ik, als soort van ekster, kan helemaal stuk gaan op zulke producten, haha! Het product is romig, maar wel stevig. Je gaat een paar keer met jet vingers (ladies met lange nagels; carefull!) over 't product heen en smeert het vervolgens daar waar je het hebben wilt. Het product blend gemakkelijk uit en blijft redelijk zitten op je oogleden (wel gewoon heel goed wanneer je er een basis onder aan brengt). Wanneer je 'm 'set' door er oogschaduwpoeder overheen te brengen houd je look het wel een dagje vol. De swatch hierboven heeft de HELE DAG op mijn hand gezeten, ondanks meervoudig handenwassen (dat is mijn hobby, haha). Ik dacht op den duur '?? Wat doen die glittertjes daar eigenlijk?' Tot het tot me doordrong dat dat deze Catrice creamy shadow was, werd ik nog enthousiaster over het product dan ik al was. It's awesome!

De Made To Stay Longlasting Eyeshadow wordt verkocht in 6 kleuren. Per stuk kost een potje met 5 gram product €3,49. Een hele budgetvriendelijke prijs voor zo'n mooi en multifunctioneel product. Catrice wordt verkocht bij de Kruidvat en Trekpleister.

Gebruik jij wel eens zo'n creamy shadow als basis (het zogenaamde 'Paint Pots by MAC'-idee)?

10 opmerkingen:

Joyce zei

Ik ben fan! Gebruik dezelfde kleur en vind hem echt ideaal voor haastdagen. Een beetje van deze creamy eyeshadow op mijn oogleden, een winged eyeliner, mascara en gaan!

Kelly zei

Ik heb zelf een allergische reactie gekregen op dit product. Ik heb nog al gevoelige oogleden en mijn oogleden vonden dit product niet zo leuk :( Ik vind de kleur wel echt prachtig, maar ik durf het niet nog een keer te proberen.

beautyforgirls zei

Ik vond deze niet zo fijn, hij vervaagt vrij snel.
Jammer. Want het is wel een hele mooie kleur.
Liefs, xxx

Jorna zei

@Joyce; Inderdaad. Daar is ie bij mij ook al een aantal keren voor gebruikt, haha!

@Kelly; Aaaw, nee! :( Wat jammer! En wat vervelend. :( Mijn huid is ook erg gevoelig, maar ik heb gelukkig nog geen reacties bij mijn ogen gehad van bepaalde producten.

@BFG; Misschien moet je er een basis, of een andere basis onder gebruiken? Bij mij bleef 'ie echt de hele dag op zn plek!

Nail-Gloss zei

Ze zijn erg fijn, heb deze ook

Moniek zei

Haha ekster, dat ben ik ook :P Ik heb deze ook en vind 'm erg fijn! Draag 'm altijd naar m'n werk

Tessa zei

Als fan van de mac paintpots moet ik deze eigenlijk ook eens proberen he ;)

Nicole zei

deze heb ik ook, vind hem echt fijn!

Joany zei

Ik vind het zo'n mooie kleur, wil hem binnenkort zeker gaan scoren.

Germa zei

Ik heb drie Made to Stay eyeshadows en het is echt super goed spul! Ben er ook erg blij mee. Het is wel wat zachter dan MAC paintpots, maar het idee werkt inderdaad hetzelfde. En het creased bij mij niet, wat ik ook super vind. LOVE IT! Ik denk dat ik de andere 3 ook nog ga ophalen. Ik heb trouwens geen blauwe gezien?!...