zondag 2 oktober 2011

I Love Movies; 'What did I watch? #1'

Photobucket

God, wat baalde ik! Toen Cynthia haar nieuwe 'rubriek' online zette 'Movie Time!' waarin ze films besprak die ze te gek vond, pas gezien had of films die zonde van je tijd zijn. Ik wilde vlak daarvoor ook zoiets opzetten, maar ik heb vervolgens iets te lang gewacht en nu ben ik de 'follower'. ;) Maakt niks uit! Kletsen over een andere hobby, films in dit geval, vind ik nog steeds altijd leuk. Ik heb dus besloten toch zo'n soort categorie in te brengen, en vandaag is hier deel 1 van 'I Love Movies; What did I watch?'. In deze artikelen kun je lezen welke films ik de laatste tijd gezien heb, mijn all-time-favourites en ook de laat-maar-zitten films komen aan bod. Enjoy!Legend Of The Guardians; The Owls Of Ga'Hoole (2010)
Een prachtige animatiefilm met, door en over uilen. Het zit allemaal zo goed in elkaar dat je bijna het gevoel hebt naar echte uilen te kijken (zelfde de details in het verenpak zijn spectaculair!). Ik heb 'm nu twee keer gezien, en daar zal het vast niet bij blijven!

Het verhaal:
"Soren is een jonge uil, in de ban van zijn vaders grootse verhalen over de ‘Bewaarders van Ga'Hoole’, een mythische groep van gevleugelde helden die in een grote veldslag hebben gestreden om alle uilen te redden van de kwaadaardige 'Volmaakte Strijders'. Terwijl Soren ervan droomt zich ooit bij zijn helden te voegen, spot zijn oudere broer Kludd met dit idee. Kludd doet er alles aan om meer aandacht en liefde van hun vader te krijgen dan zijn jongere broer. Maar de jaloezie van Kludd heeft vreselijke gevolgen… beide jonge uilen vallen uit hun nest en landen recht in de klauwen van de Volmaakte Strijders. Het is nu aan Soren om een moedige ontsnappingspoging te ondernemen met de hulp van andere dappere jonge uilen. Samen vliegen ze over de zee en door de mist om de Grote Boom te vinden, de basis van de legendarische Bewaarders. Zij zijn Sorens enige hoop om de Volmaakte Strijders te verslaan en het uilenkoninkrijken te redden..."


No Strings Attached (2011)
Een heerlijke vrouwenfilm met Aston Kutcher en Natalie Portman (wat een prachtige vrouw is dat toch!). Ik houd heel erg van dit genre, al vond ik deze film toch best een beetje tegenvallen. Erg spannend werd het allemaal niet, er zat niet echt een rode draad door de film, ofzo. Natalie en Aston hadden de hele tijd sex, en daar hield het verhaal een beetje op. Jammer!

Het verhaal:
"Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?"


Water For Elephants (2011)
Oooh, Robert Pattinson, anyone? Alleen dáárom MOET je deze film toch al willen zien. Wat een mooie man is dat toch! Mr. Edward bijt in deze mooie film geen nekjes door, maar gaat van zwerver naar dierenarts bij een rondtrekkend circus dat zich in een crisis bevindt. Robert wordt verliefd op de vrouw van de circusbaas, en dat kan natuurlijk niet goed gaan. Prachtige kostuums, mooi verhaal en heerlijk gefilmt. Je gaat echt terug in de tijd. Aanrader!!

Het verhaal:
"Wanneer Jacob Jankowski, recentelijk tot wees en zwerver veroordeeld, op een passerende trein springt, belandt hij in de wereld van een tweederangs circus dat probeert te overleven tijdens de Grote Depressie. Als student dierengeneeskunde die bijna zijn diploma behaald heeft, krijgt hij de leiding over de menagerie. Daar ontmoet hij Marlena, de mooie ster van de paardenact die getrouwd is met August de dierentemmer. Ook ontmoet hij Rosie, een olifant die zich niet laat trainen... totdat Jacob een manier ontdekt om tot haar door te dringen."Bridesmaids (2011)
Deze film zag ik in de bioscoop, samen met een vriendinnetje nadat we samen uiteten geweest waren. Ik kan daar echt van genieten, van die meidenavonden. En wat past daar beter bij dan zo'n meidenfilm als 'Bridesmaids'? In eerste instantie had ik een heel ander idee van waar deze film over zou gaan dan wat het uiteindelijk werd. Erg vermakelijk!

Het verhaal:
"Het leven van Annie (Kristen Wiig) is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation."Gooische Vrouwen (2011)
Ik was al helemaal dol op de serie 'Gooische Vrouwen', en heb alle DVD's ooit gekocht, samen met mijn mama. Alleen het laatste seizoen heb ik nog niet, maar die zal zeker nog aan mijn GV-collectie toegevoegt worden. Lekker meekijken bij het wel in wee in het Gooi. Love it! Deze film heb ik ook in de bioscoop gezien, samen met mijn mama. We hebben heel vaak heel hard gelachen, en het was erg gezellig. Heel geslaagde film! Niet voor niets was 'ie zo populair! Ik heb 'm inmiddels op DVD (afgelopen week gekocht) en voor de tweede keer gezien.

Het verhaal:
"In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. Cheryl’s man, Martin, wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claires dochter en dus ook haar kleinzoon vertrekken naar Burkina Faso voor drie jaar. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen en tot overmaat van ramp besluit Vlinder bij haar vader te gaan wonen, omdat ze haar moeder een slet vindt. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is."Something Borrowed (2011)
De verste in dit artikel, want ik keek hem gisteravond op de bank (met een rosé'tje en een toastje knoflook filet. Jum!), lekker in mijn huispak (genieten!!). De film gaat over twee vriendinnen die uiteindelijk dezelfde man willen. Een vermakelijk maar wel weer een erg voorspelbaar verhaal. Mooi gefilmd, prachtige locaties en mooie acteurs (looove Kate Hudson!). Ik heb me de hele tijd dan ook geergerd aan Dex' (Collin Egglesfield) liefde voor het grijze-muis-type-waarbij-het-lijkt-of-ze-een-pruik-op-heeft Rachel (Ginnifer Goodwin). Nou was dat grijze-muis-idee ook haar rol, dus props voor Ginnifer, die die leukerd uiteindelijk ook veel meer verdient!

Het verhaal:
"Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én… Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?"


Zoals je ziet ben ik echt een vrouwen-film-lover. Heerlijk wegzwijmelen, niet te diep nadenken en genieten van het verhaal en de plaatjes. Af en toe zit er en fijne uitschieter bij van een compleet ander genre, maar daar moet ik dan net voor in de mood zijn.
Een goed gevuld eerste deel van 'I Love Movies; What Did I Watch?', toch? Ik kijk nu al uit naar deel 2!

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien?
Enne... Vind je zulke artikelen leuk om te lezen?

8 opmerkingen:

Joan zei

No Strings Attached heb ik gezien, erg leuke film! Bridesmaids wil ik nog heel graag gaan zien, dus die staat zeker op mijn to watch lijstje. Ben ook wel benieuwd naar Water For Elephants.

Germa zei

Ja balen is dat hé als een andere beautybloggen je idee eerder uitvoert. Gewoon niets van aantrekken! Ik vind het leuk om te lezen, zo kom je toch weer op nieuwe films. Bridesmaides heb ik ook in de bios gezien, ik vond hem erg vermakelijk! Die uilenfilm wil ik ook nog steeds zien. Oh trouwens... Alle seizoenen van Gooische vrouwen €5,- bij blokker! Dus kan je het laatste seizoen voor een prikkie aanschaffen. Ik heb alles nu compleet.

beautyforgirls zei

Ik vind het leuk om zulke artikels te lezen. Zo kan ik zelf ook weer even wat films uitzoeken die ik nog wil gaan kijken. Die eerste lijkt mij wel heel leuk.
Liefs, xxx

Jorna zei

@Germa: Oh wat een top-tip! Waarom heb ik dat nou niet gezien toen ik daar de film op DVD kocht! :(

Myrna zei

Leuk artikel, ik ben gek op films kijken dus ik lees graag zulke artikels! Al de films in dit artikel heb ik ook gezien, Bridesmaids en Something Borrowed vind ik het leukst. Ik hou ook wel echt van die meidenfilms!

Andere films die ik de afgelopen tijd heb gezien en erg leuk vond waren, The Change Up, Hall Pass, Mr Popper's Penquins en Crazy Stupid Love.

Kayla zei

Leuke films!

angela zei

bridesmaids&gooische vrouwen zijn echt geweldig haha

Joany zei

Op de eerste twee na heb ik zo ook allemaal gezien. Leuke films, stuk voor stuk.