woensdag 12 oktober 2011

Mijn Haar(was) Routine

Photobucket

Iedereen heeft zo z'n eigen rituelen onder de douche, of dat nou qua lichaamsverzorging is of qua het wassen en verzorgen van je haren. Je doet dan dit, dan dat en dat komt allemaal heel precies. Of het maakt je eigenlijk niet zoveel uit en pakt de eerste de beste flessen van de plankjes in je badkamer.
Ik ben niet zo, en dat kan met mijn droge en beschadigde lokken ook niet. Ik ben veel tijd kwijt wanneer ik mijn haar was, omdat het verschillende producten nodig heeft om een beetje handelbaar te worden. Het leek me leuk om jullie mijn haar-was-ritueel, ofteweel routine, te laten zien. Dit zijn de producten die ik op dit moment gebruik. Sommige staan vast in de kastjes, anderen worden regelmatig eens vervangen door een product met een andere geur of werking. Kijk je mee?


Photobucket

Photobucket

Photobucket
Pretty parelmoer-effect in de Gliss Kur 'Shea Cashmere' shampoo!

Photobucket
Drupje Gliss Kur 'Shea Cashmere' conditioner

Photobucket

Stap 1 en 2: Wash it up and condition!
De shampoo's hierboven wissel ik met elkaar af. De ene keer gebruik ik de zilvershampoo en de andere keer dat ik mijn haar was gaat de lekkere voedende Shea Cashmere shampoo van Gliss Kur erin. Omdat ik met mijn blonde haar wel echt een zilvershampoo nodig heb om geen gele waas om mijn haar te krijgen, moet ik het hier dus wel mee wassen. Alleen staan deze shampoo's nou niet echt bekend om verzorgend en voedend (wat mijn haar óók nodig heeft!). Vandaar de afwisseling.
Na beide shampoo's 1 of 2 keer te hebben aangebracht en uitgespoeld, gaat de Gliss Kur Shea Cashmere conditioner erin (ongeacht de shampoo die ik gebruik heb). Ik doe een beste dot lobbige conditioner in mijn handpalmen en verdeel dit van mijn punten naar boven. Aan mijn wortels doe ik, in tegenstelling tot veel andere meiden, ook conditioner, maar echt maar een klein beetje. Net voor een beetje extra voeding, zeg maar. Ik laat een conditioner langer zitten dan een shampoo, maar korter dan een masker.
De zilvershampoo is een vast gegeven op mijn badkamerkast, de shampoo en conditioner wissel ik nog wel eens (al bevalt deze me erg goed, moet ik zeggen!). Af en toe een andere geur in mijn lokken vind ik heerlijk! Ik gebruik vaak 'Repair' of 'Shine' shampoo's en conditioners.

Photobucket

Photobucket

Stap 3: Mask It Down!
Een voedend masker wat voor een glanzende, gladde en pluisloze (voor zover mogelijk, haha) coupe zorgt, vind ik prettig! Als er dan ook nog een lekkere geur aan zit en het mijn lokken zacht en gemakkelijk doorkambaar maakt, ben ik om! Verder vind ik maskers helemaaal niks als ze 10 minuten of een kwartier moeten intrekken. Ik gebruik nu deze Care & Repair-variant van Andrélon. Deze moet 5 minuutjes intrekken, en zelfs dat vind ik al wat aan de lange kant (ja, ik ben ongeduldig. Haha!). Wel is de werking precies wat ik zoek en wat mijn lokken nodig hebben. Op vakantie had ik ditzelfde masker mee, maar dan in de 1-minuut-tube, en die is nóg fijner! Die komt er dan ook wanneer deze pot leeg is. Ik smeer om-en-om de wasbeurt een masker in mijn lokken. Dus zo'n 1 a 2 keer per week. Ik was mijn haar om de 2 dagen, omdat het anders helemaal een waardeloze (en bovendien te snel vette) boel wordt.

Photobucket

Photobucket

Stap 4 en 5: Get your moist and shine on!
Ik gebruik sinds een aantal jaren standaard een leave in-conditioner in mijn haren in de vorm van een spray in een pompflacon van de kapper. Ik heb de laatste keer gekozen voor de 2 fasen (op de tweede foto heb ik 'm geschud) 'Repair Rescue'-variant van Schwarzkopf Professional uit de BC Bonacure-lijn. Hiervoor gebruikte ik de 'Moisture Kick' spray (uit dezelfde lijn, zo'n 3 flacons versleten), maar ik wilde eens iets anders. Hier zit een soort olie in en dat hebben mijn droge lokken nodig! Ze drinken dit als water. ;)
Na het sprayen kam ik mijn haar voorzichtig door met een borstel. Vervolgens gaat er nog een scheutje olie of serum in. Momenteel gebruik ik de 'Miracle Oil' van de kapper (ook Schwarzkopf Professional BC Bonacure). In elk geval al een heuze aanwist op je toilettafel, deze 1001-in-één-nacht-flacon met goudgele olie! Hij maakt mijn haren glad, glanzend en lekker ruikend. I love!

Vervolgens gaat er nog een borstel door (alles even goed verdelen), en belandt mijn haar in een hoge knot. Deze houd ik er in (ik was mijn haar 9 van de 10 keer 's avonds) tot 's ochtends. Dan is mijn haar nog wel wat vochtig, maar gemakkelijk in model te brengen én niet pluizig!
Als ik één van de bovenstaande producten nou niet bij me heb (of een vervanging ervoor zie), dan was ik mijn haren liever niet. Het veranderd dan in touw, vol klitten en dofheid. Not nice! Zo zie je maar, ik ben écht een 'Het moet ZO en anders maar NIET!'-persoon qua mijn haarverzorging. ;)

Hoe ben jij? En wat is jouw haar(was) routine? Shaaare!

8 opmerkingen:

beautyforgirls zei

Leuk dat je jouw routine deelt met ons. Je gebruikt ook hele fijne producten.
Liefs xxx

Christel zei

Leuk artikel! Ik was mijn haar met de shampoo bar van TBB en in de punten gebruik ik een conditioner. Eén keer per week gebruik ik een haarmasker.

Jorna zei

De Hollywood Hair-bar? Die lijkt me heel fijn! Die wil ik best eens gaan proberen!

Joany zei

Wat een mooie spulletjes. Ik gebruik zelf de Tsubaki shampoo en conditioner als ik mijn haar was, eens in de week ook een masker van dat merk en 's morgens doe ik er een serum in. Daar zweer ik bij :)

Nicole zei

ik ben eignelijk niet zo moeilijk :P gebruik ook alleen maar shampoo, nooit conditioner (hoe schrijf je dat eignelijk..) van shampoo verwissel ik best vaak, koop bijna nooit een zelfde twee keer achter elkaar :P (koop sommige wel vaker, maar altijd pas na een tijdje weer)

Moniek zei

Die Schwarzkopf olie lijkt me erg fijn!
Ik was mijn haar ook om de 2 dagen en 1 x per week een masker van Dove. Na het wassen doe ik er een anti klit spray en een serum in en borstel ik het ook door. Beetje hetzelfde als jou dus.

Laura zei

Leuk artikel. Ik was mijn haar om de dag. Shampoo verschilt. Meestal gebruik ik ook conditioner en 1x per week een masker. Daarna doe ik er nog wat spray in van Gliss Kur en serum.

TinkerBell zei

Ik heb ook een vaste haarroutine, inderdaad, droog haar heeft extra regelmaat en verzorging nodig.
Ik heb een tijdje heel veel producten gerbuikt, een shampoo, twee conditioners, soms een masker er nog achteraan en als ik uit de douche kwam een ontwarringsspray, twee leave-ins en verschillende serums.
Sinds ik daarmee ben gestopt (en ik ben ook op zijde beginnen slapen en heb de Tangle Teezer) ziet en voelt mijn haar er zoooveel beter uit!
Ik gebruik nu alleen nog schampoo, conditioner of masker, een verzorgende ontwarringsspray en een serum of finishing cream.
Less is écht more!