dinsdag 18 oktober 2011

Mijn zes 'Can't Go Without' producten

Photobucket

Elke beauty-addict heeft ze; producten waar je het niet meer zonder kunt doen wanneer je je opmaakt. Het is een beetje een combinatie van producten die je er in één klap mooier uit laten zien en producten die echt niet meer in je Everyday-bakje mogen ontbreken.
Ik heb er 5 gekozen, maar er moest één bij (keuzes, keuzes!) dus werden het er 6! En ja, er staan er 7 op de foto, maar dát kan ik uitleggen. Echt! Lees snel verder!



Photobucket
All together

Photobucket

1. Een goede (dekkende!) foundation
He, twee? Nee ik gebruik ze niet tegelijk! Dit is hoe het zit: Ik was gek op de Studio Sculpt Foundation van MAC, en gebruikte hem volop (nog steeds!). Hier moest en zou een back-up van komen (het einde lijkt namelijk in zicht!)! Vervolgens werd ik benieuwd naar de budgetvriendelijke Photo Finish Foundation van Catrice, kocht deze en vond de overeenkomsten in dekking, textuur en houdbaarheid behoorlijk shocking! Tuurlijk zal de foundation het misschien net iets minder lang volhouden dan de duurdere MAC, maar dan smeer ik graag een beetje bij voor die €21,00 die deze foundation minder kost (en dan smeer ik ook direct een SPF, die helaas niet in de Catrice PFF zit)!
Ik vind dekkende foundation, met mijn  alles behalve egale modellenhuid, prettig. Ik voel me er zekerder door wanneer mijn huid (één keer in de maand, anyone?) heeft besloten een feestje te bouwen. Deze twee foundation dekken oneffenheden en maken mijn huid glowy en egaal.

Photobucket

2. Vloeibare concealer
Mijn nummero uno concealer is de MAC Studio Sculpt Concealer (in een glazen potje), maar deze vind ik te stroef voor onder mijn ogen. Als ik écht moet kiezen vind ik concealer daar toch net iets belangrijker! Plekjes kun je eventueel nog extra aanstippen met een klein beetje foundation. Deze Maybelline NY Super Stay 24h concealer blijft fijn zitten en brengt makkelijk aan. Ik zie er direct lekker wakker uit en mijn hele gelaat lijkt helderder.

Photobucket

3. Wenkbrauwpotlood
Ik heb periodes dat ik een wenkbrauwpoeder élke dag gebruik of periodes dat ik steeds een potloodje blijf pakken om mijn brauwen te shapen en in te kleuren. Ik kocht dit Pupa Eyebrow Pencil in de kleur '02' na een wenkbrauw-pluk-sessie bij de schoonheidspecialiste (tegenwoordig pluk ik altijd zelf, dat wordt toch net wat meer naar mijn zin). Ik zocht de kleur samen met haar uit. Ik wist al wel dat ik één van Pupa wilde. Ik had gelezen dat de wenkbrauwpotloden van dit merk heel fijn zouden zijn. And so it is! Ik gebruik hem alweer anderhalf jaar met veel plezier. Ja, hij wordt korter, but there's still plenty left! Zonder wenkbrauwen (oftwel, zonder product in mijn brauwtjes) voel ik me kaal en uitdrukkingsloos. Absolute must-do dus!

Photobucket


4. Warme blush
Ik gebruik het allerliefst mijn MAC blushes (ik heb er 7) voor een gezonde blos op mijn wangen. Ik heb ze in koele en in warme tinten, en de laatste tijd grijp ik steeds naar die laatste. Ik heb 'Fleur Power' weer helemaal herontdekt. Deze poederblush past perfect bij mijn huidskleur op dit moment. De finish van deze blush is Satin (dus tussen glans/shimmer en matte in). In combinatie met mijn MSF in 'Soft & Gentle' is 'de blos' helemaal af!

Photobucket

5. Een meer-meer-meer mascara
Ik wil altijd méééér op mascara-gebied; Voller, zwarter, langer... You get the picture. ;) Ik gebruik nu mijn 2e huls 'Volume Million Lashes Extra Black' van L'Oréal. Hij heeft mijn all-time-favourite (Max Factor 'False Lash Effect') van de troon gestoten, geloof ik.
Deze mascara geeft een mooie, PIKzwarte finish die zeker meer-meer-meer is! En kijk die chique huls... <3 Ik gebruik áltijd een wimperkrultang (deze is van Douglas) voor ik mijn mascara aanbreng. Dit zorgt voor een nog mooiere en openere oogopslag.

Photobucket

6. Lipbalm
Zonder gloss en lipstick zou ik eventueel best kunnen, als ik maar één product zou mogen kiezen. Ik ben zooo hooked aan mijn Rosebud Salves! Ik heb twee tinnetjes ('Original') opgemaakt en ben momenteel met deze 'Minted Rose' (die stiekem NOG lekkerder is dan de 'Original'!) en de 'Strawberry'-versie bezig. Ik heb zelfs een back-up van de 'Original' in mijn stash-kast liggen. Echt, hier kan ik niet meer zonder. De lekkerste, fijnste, zachtste en prettigste lipbalm die er is!

Photobucket
Rosebud Salve, Maybelline concealer,  Catrice Photo Finish Foundation (boven) MAC Studio Sculpt Foundation (onder), Pupa wenkbrauwpotlood, MAC 'Fleur Power' blush, L'Oréal mascara (boven).

Photobucket

Wat zijn jouw zes Can't Go Withouts?

8 opmerkingen:

beautyforgirls zei

Ik had dat ook met de foundation. Ik gebruikte heel lang die van Clinique. Maar die ik vrij prijzig. Toen het einde in zicht kwam besloot ik die van Max factor te proberen. Ik ben verkocht. En ze hadden ook mijn kleur. Ik heb ook ongeveer dezelfde favoriete, behalve de blush. Die verruil ik wel met een powder.
Liefs, xxx

Sanne zei

Ik heb de foundation van Clinique. Die is erg prijzig. Maarja ik heb het er eerlijk gezegt wel voor over.

Germa zei

Oh fijne producten! Ik een paar producten kan ik mij goed vinden. Zoals Catrice PFF en MAC blushes! <3

Unknown zei

Leuk artikel! Ik ben helemaal weg van de Catrice photo finish foundation!

KimsKie's Nails zei

Deze mascara is met stip de beste mascara die ik ooit gebruikt heb... Gelukkig heb ik 'm op de albert cuyp voor slechts 8 euro (in tegenstelling tot de 18,95 bij Douglas) kunnen kopen zodat mijn back up al klaar ligt :)

Unknown zei

Wat een fijne spulletjes zeg. Ik vind Catrice foundation ook heel erg fijn, maar met de andere producten ben ik minder bekend. Waar ik echt niet meer zonder kan is mijn Tony Moly gezichts primer. Mijn huidje voelt als flueel als ik die gebruik.

Jorna zei

Gezichtsprimers voelen heerlijk aan! Ik gebruik MAC's Prep+Prime, maar ik vergeet hem vaak op te smeren. Ik gebruik 'm vooral voor het stappen en feestjes.

@Kimskie; Kijk, dat zijn de betere deals! Hij is fijn he? :)

Valeria zei

leuk artikel, ik gebruik ook het liefst mijn mac blushes, i love them