zaterdag 8 oktober 2011

Personal; My kittycatty got sick.. :(

Photobucket

Eigenlijk post ik nooit écht artikelen met persoonlijke verhaaltjes en belevenissen. Mijn blog is echt gericht op beauty, fashion en alles wat dáár bij hoort. Dat doe ik eigenlijk bewust, mijn leven is namelijk niet zo bruisend of boeiend als van menig andere (beauty-)blogger. Er valt gewoon, in mijn ogen, weinig te vertellen. Daarnaast wil ik ook niet heel veel op internet zetten. Je weet natuurlijk maar nooit wie er met je mee leest. Vandaag toch een persoonlijk artikeltje, over mijn liefste vriendje Bentley. Gisteren zat meneer al lekker bij me op schoot naar The Voice Of Holland te kijken, lekker opgerold en luid spinnend. Heerlijk! Ik kan er zo van genieten om met mijn mooie panter tv te kijken. Ik woon natuurlijk alleen, mijn familie zit (bijna) allemaal in het buitenland. Ik moet het dus vooral hebben van vrienden, en van Bentley. Mijn beste vriend, mijn tijger. Hij is er altijd als ik thuis kom, heerlijk vind ik dat. We voeren dan ook hele gesprekken samen! Ik voelde tijdens het aaien gisteren al een vochtig plekje bij zijn oortje. Ik dacht dattie zich net gewassen had, maar het spulletje was wat plakkerig. Ik kon verder geen wondje vinden, dus heb er geen acht op geslagen verder. Meneer spinde vrolijk door en er was niks aan de hand. Vannacht wilde 'ie met alle geweld bij mij op bed liggen. Dat wil 'ie eigenlijk alleen maar wanneer 'ie ziek is of wanneer 'ie meer aandacht wil (haha). Hij vloog direct op de, immer zo lege, plek naast mij en rolde zich op om lekker te gaan slapen.

In de ochtend maakt meneer me, standaard en elke dag, wakker rond 08.00uur. Dan wil 'ie graag eten en op rooftocht naar buiten (ik heb geen kattenluikje, dus ik moet hem erin en eruit laten).
Vanmorgen was ik degene die als eerst wakker werd. Meneer lag nog diep in coma naast me, en toen ik 'm aaide draaide 'ie zich nog eens lekker om. Dat was al vreemd. Vervolgens kwam 'ie toch uit bed, maar toen 'ie zn brokjes zag werd ie er eerder koud dan warm van. En dat voor een kater van 6kg waarvan eten écht zijn grootste hobby is. Ik weet dan direct al dat er iets niet in de haak zit. Bent was ook behoorlijk angstig en klapperde steeds met zn linkeroortje. Na een klein onderzoekje zag ik dat er allemaal vocht en prut uit dat oortje liep. Ik ben direct op zoek gegaan naar een dierenarts die in het weekend wel dienst had (dat was 20 minuten heen en 20 minuten terug... -_-, mijn eigen dierenarts zit echt om de hoek van mn straat :P), en een vriendin van me is meegeweest.
Bentley is waarschijnlijk flink op z'n kop gezeten in een gevecht met een andere kat en heeft een beste krab diep IN zn oortje gehad (aan beide kanten, maar één kant is echt gaan ontsteken). Daarnaast had meneer al 39,8 graden koorts en heeft de arts besloten hem een cocktail van antibiotica en pijnstillers te geven. Verder moet ik nu een paar keer per dag zn oortje deppen met keukenrol en er een vloeistof indoen omdat het prut steeds terug zijn oortje in loopt (daarom flapperde 'ie ook met z'n oortje). Zeg maar ter voorkoming van een oorontsteking. Eenmaal thuis heeft meneer wat geslapen en heb ik wat natvoer aangelengt met water, voor zijn vochttoevoer met die koorts. Hij lag op den duur écht te rillen op de bank (vandaar het plaidje, haha!). Super zielig!

Je beestje moet gewoon niks mankeren, het zijn net je kids. Heel apart, haha. Dit is nu de tweede keer dat Bentley echt ziek en lamlendig is, sinds ik hem heb (bijna 2 jaar). Wat dat betreft lijkt 'ie best op me. Super gevoelig en gewoon áltijd het haasje met zulke dingen :P. Ik ben heel blij dat ik zijn signalen goed herken en direct door heb wanneer er iets niet klopt. Mijn lieve, lieve Bentley!
het wordt vast nog een hele strijd met die oordruppen, over een uurtje of 2 ga ik ze weer geven... Ik ben benieuwd! Even doorbijten weer. Ik hoop dattie er snel weer bovenop is, mijn lieve kerel. Vandaar dus ook dat de artikelen van vandaag wat later zijn dan normaal. Sorry ladies!

Liefs, Jorna

10 opmerkingen:

Joany zei

Oh, wat zielig voor Bently dat hij zich niet fijn voelt. Heel veel beterschap voor je dierenvriendje :)

Chiara zei

Heel veel beterschap! Kan me voorstellen hoeveel zorgen je je maakt, vooral omdat hij niet kan praten ;)

Nicole zei

wat zielig, heel veel beterschap!

Paola zei

Agosie! Vertroetel hem maar een beetje extra! Hopen dat hij snel weer beter is!

Cynthiiaa zei

Ah, wat sad! Lief artikel, ondanks dat hij ziek is, hopelijk wordt hij snel beter. :)

Mevo zei

Ahw =( het is nooit leuk als je lieve diertjes ziek zijn =( veel beterschap met hem! en hij gaat gewoon weer de oude worden =D

Germa zei

Ah gosh... Veel beterschap voor je poezenkind.

Laura zei

Aah, hoop dat die snel beter is. Ik zou me (ook) zorgen maken als mijn kat ziek is. Hij is al 11, dus ja. Beterschap voor Bentley!

beautyforgirls zei

AAHH, ik weet hoe je je voelt. Ik heb zelf twee katten en het zijn inderdaad bijna je kindjes. Je bent zo gek op ze.
Ik maak mij ook enorm zorgen als ze ziek zijn.
Liefs,xxx

Moniek zei

Awh, arm beestje, maar gelukkig is er wat aan te doen! Wij hebben dit weekend te horen gekregen dat onze kat is overleden :( We waren hem al een paar dagen kwijt maar hij is wel eens vaker lang weg, toch maar even een mailtje gestuurd naar het asiel met wat foto's. Reactie terug gekregen dat we moesten bellen, en toen kregen we te horen dat hij was opgehaald met de dierenambulance en 2 dagen later was overleden. Hij had geen verwondingen en was ook niet ziek, dus waarschijnlijk vergiftigt... Als ik er ooit achter kom wie dat op z'n geweten heeft is ie nog niet jarig...