woensdag 5 oktober 2011

Pupa Luminys Baked Eyeshadow (Blue Paradise LE)

Photobucket

Toen ik terug kwam van vakantie, moest ik ook even naar mijn favoriete drogist, de DA. Die heeft af en toe hele mooie kortings-acties op luxe merken (Chanel, Dior, Lancome, Clarins) en ook vaak op de één-na-laatste limited edition van Pupa! Ik heb al 3x eerder mooie items uit de Pupa LE's gescoort voor 50% van de prijs. <3 Het merk is niet zo bekend bij het 'gewone' publiek, heb ik het idee, want de LE-standers staan nog vaak zeker voor de helft vol wanneer ze in de afprijzing gaan. Niet echt een probleem voor mij hoor, want zo valt er genoeg te kiezen en te besparen, haha.
De zomercollectie van Pupa heette 'Blue Pardise', en ik vond deze lijn erg lijken (in elk geval qua kleuren) op de 'Sunset Glam'-collectie van zomer 2010. Ik scoorde twee prachtige gebakken oogschaduws die haast barsten van de hoeveelheid pigment! Kijk je mee naar meer foto's en swatches?Photobucket

Photobucket

De oogschaduws zitten in een prachtig, bollend doosje met turquoise dekseltje (en doorzichtig glaasje, zo zie je meteen welke kleur erin het doosje zit). Het doosje zelf zat nog verpakt in een kartonnendoosje, maar die had ik helaas al weggegooit. Ik kocht nummer 3, 'Marine Water' en nummer 4, 'Golden Brown'. Een prachtige turquoise en een heel mooie bruin heb ik aan mijn collectie kunnen toevoegen. Het sipste gedeelte moet nu nog komen, want toen ik 'Golden Brown' uit mijn plastic DA-tasje wilde halen zag ik overal poederdeeltjes... NEEEEEEEE!!!!

Photobucket
'03 Marine Water'

Photobucket

Photobucket
'04 Golden Brown'

Photobucket

Het 'bolletje' is er gewoon afgespleten. :( Noooo!! Ik kijk ALTIJD mijn producten na voor ik ze in mijn mandje stop, maar deze keer niet (het zal de jetlag geweest zijn, hehe). Dit was ook de laatste oogschaduw in deze kleur, en opzich is 'ie zo ook nog prima te gebruiken (mits met wat extra voorzichtigheid!). Ik zat er eerst over te denken om het poeder te pressen, maar omdat het een baked poeder is, weet ik niet of dat zo'n goed idee is (baked producten worden gebakken in de oven en niet gepressed). Als ik nou een beetje alcohol op de poeder wat nog in de pann zit zou doen, en daar het bolletje zachtjes op zou drukken, zou het dan weer wat samensmelten? Heel erg zonde, dit! Gelukkig maakt de kleur heel veel goed. Kijk maar:

Photobucket
Pretttteh!!!!

Dat is toch geweldig?! Eén veegje oogschaduw per kleur, zonde basis én droog aangebracht. De kleur spat van je scherm! Je kunt wel een beetje het verschil zien bij beide poeders. De bruine kleur is echt diep gepigmenteerd en brengt egaal kleur aan, de turquoise kleur is wat meer shimmery en heeft een ietsje minder egale dekking. Maar goed, dat maakt niet uit. Ik ben heel erg blij met deze aanwinsten!

Ik betaalde €7,47 per oogschaduw met de 50% korting. Normaal gesproken kosten de oogschaduws €14,95 per stuk. Misschien heb jij ook mazzel bij de DA in jouw buurt. Zeker even een blikje werpen want wat blijft Pupa me verbazen! Wat een goede kwaliteit!

Heb jij ervaring met het merk Pupa?

11 opmerkingen:

beautyforgirls zei

Die blauwe is echt prachtig, wat een mooie en frisse kleur is dat zeg! Heel erg jammer, echt zonde van de bruine oogschaduw. Echt balen dus. Goed gepigmenteerd in ieder geval.
Liefs, xxx

Nail-Gloss zei

Het pigment is erg mooi! het uiterlijk ook, jammer dat de bruine gebroken ik

Paola zei

Wauw ze zien er prachtig uit!

BeautyLoves zei

Wauw, wat een swatches! Ik zou dat wel proberen denk ik, om het te 'lijmen' met alcohol.

Chiara zei

Waarom ben je niet gewoon teruggegaan naar de winkel?

Myrna zei

Wat zien ze er prachtig uit! Jammer zeg van de bruine dat 'ie kapot is. Ik denk dat ik zelf terug was gegaan ermee!

Germa zei

Yeah! Big love for DA's Sale! :-D De bruine zou ik inderdaad met pure alcohol proberen te fixen. Het zijn echt prachtige kleuren. Ik heb nu wel spijt dat ik niet nog even bij Pupa heb gekeken, ik was zo in love met mijn dior oogschaduwtje dat ik de rest allemaal links heb laten liggen. Ik vond het deze keer ook minder georganiseerd als andere keren (niet alle producten hadden testers en alles door elkaar), maar dat mag de pret wat mij betreft niet drukken.

Joany zei

Wauw, wat een mooie kleuren! Die pigmentatie is echt zo fantastisch!

Nicole zei

vooral de bruine vind ik erg mooi!

Jorna zei

@Chiara & Myrna; True, maar ik was net terug uit Afrika en het was aan het einde van de zaterdagmiddag. Verder was er geen extra exemplaar en ik vond deze te mooi om 'm in te leveren. Met wat voor boodschap zou je in zo'n geval dan naar de DA terug moeten stappen? Vond ik lastig en ik koos toen voor de makkelijke weg. ;)

Beauty Treasures zei

Mooie kleuren, jammer dat de bruine gebarsten is!