woensdag 7 december 2011

Review: Essence kwasten

Photobucket

Opvallen doen ze sowieso, die kwasten van Essence! Met hun felgekleurde haartjes werd ik praktisch naar ze toegetrokken, in de winkel... Ik besloot er 3 (poeder, blush en smokey eyes) mee te nemen. De eyelinerkwast was er op dat moment niet, maar die kocht een vriendin een dag later ergens anders voor me. Surprise! Super lief! Ik heb de kwasten nu een aantal keren gebruikt, tijd om eens te kijken of deze kwasten ermee door kunnen voor een budgetmerk! Lees verder!

Photobucket

De looks vind ik in elk geval leuk! Lekker flashy en vrolijk. Ik weet dat sommigen dit er goedkoop uit vinden zien, maar goed, dat zijn ze ook, toch? :P Ik vind het wel leuk! Een keertje iets anders, en ze vallen lekker op in mijn kwastenbak!

Photobucket

De kwasten liggen gewoon in het make-upschap, her en der verspreid. Daar vallen ze niet zo op, tenzij je er echt naar zoekt. Een beter idee voor Essence, lijkt mij, een apart vakje in het schap met daarin alle kwasten. Veel handiger en overzichtelijker. De kwasten zitten in een handig en hygienisch plastic etuitje, zodat er geen stof en vuil in de haartjes komen; pluspunt! Op het kaartje wat in de etui zit staan wat tips en informatie over de kwast en waarvoor je de kwast kunt gebruiken. Handig als je nog niet zo goed raad weet met de verschilende kwasten die overal worden aangeboden.

Photobucket

De poederkwast
Het eerste wat me aan deze kwast opviel; Wat issie ontzettend plat! Mijn poederkwasten zijn allemaal rond en lekker vol en fluffy. Dat werkt namelijk het fijnst, snelst en mooist om egaal poeder aan te brengen zonder dat het een plakaat wordt. Voor mij is deze kwast dus absoluut niet fijn en geschikt om echt je gezichtspoeder mee aan te brengen. De platte vorm heeft wel een ander voordeel; De kwast is heel goed geschikt om je gezicht te shapen met een donker (bronzing) poeder! Dat is dan ook waar ik hem voor gebruik en die klus klaart hij toppie!
Prijs: €2,99

Photobucket

De blushkwast
Een angled blushkwast (schuin afgesneden haartjes) vind ik ├ęcht super. Sinds ik mijn bamboo-set van Zoeva heb gebruik ik alleen nog maar die angled blushkwast om mijn blosjes op mijn gezicht te zetten. Toch is die kwast van Zoeva ook een stuk ronder... Waarom zijn al die poederkwasten van Essence zo ontzettend plat? :( Ik gebruik deze kwast dan ook niet voor mijn blush, maar ik breng er mijn higlighter (MAC MSF) mee aan, boven mijn blush op mijn jukbeenderen. Does the job!
Prijs: €2,79

Photobucket

De Smokey Eyes-kwast
Een kwast die alom geliefd en geroemd wordt in beautyland. Ik smeerde hem al aan aan mijn moeder, afgelopen zomer. Haha! Zij was ook fan.
Ik besloot een gokje te wagen en nam deze pencilbrush mee naar huis. Hij ziet er toch te cute uit! :) Ik vind deze kwast ├ęcht ideaal om mijn crease mee te belijnen. Door de korte en stevige haartjes brengt hij gemakkelijk poeder aan in een mooie scherpe lijn (dit kun je later vervagen met een fluffy blendingbrush). I like this one! Ik vind hem wel een tikje hard en prikkig, maar dat neem ik dan maar voor lief. ;)
Prijs: €1,29

Photobucket

De Eyeliner-kwast
Daar kun je niet genoeg van hebben! Deze fijne angled kwast voor het aanbrengen van gelliner (als je ene kwast vies is, en dat issie na 1x gebruik, kun je de volgende gebruiken. ;)), maar ook poeder ik mijn wenkbrauwen in met zulke kwasten. Lekker multifunctioneel dus! Deze kwast is lekker dun en scherp, en zet mooie strakke lijnen, zowel in mijn wenkbrauwen als voor een strakke liner streep.
Prijs: €1,49

Conclusie van de Essence kwasten:
Prima kwastjes wanneer je er een beetje creatief mee omspringt, als je het mij vraagt. Helemaal voor het geld wat je neerlegt voor deze leuk gekleurde kwasten! Tuurlijk zijn het geen kwalitatieve hoogstandjes, maar had je dat verwacht? Ik denk dat dit heel leuke kwasten zijn voor wanneer je pas begint met opmaken en make-up. Je kunt dan goed oefenen met deze kwasten zonder veel geld neer te leggen voor een dure kwastenset.
Ook voor de ervaren make-uppers onder ons kunnen deze kwasten een leuke aanvulling zijn op je stash. Mijn twee favorieten zijn absoluut de Smokey Eyes-kwast en de Eyeliner-kwast. I likeyyy!

Welke kwasten gebruik jij?

7 opmerkingen:

Maya zei

Ik vind vooral die roze kwast erg mooi en schattig! Handig dat je hem voor je highlighter kan gebruiken :D

Nicole zei

heb zelf de blush en smokey-eye kwasten, vind ze wel fijn al had de blush kwast iets ronder gemogen..

Paola zei

Alle kwasten die jij laat zien heb ik ook. Ik vind ze erg fijn en ze zien er leuk uit

Elien zei

de vorige collectie kwasten was wel een stuk beter!

Charile zei

Leuk! De smokey eyes brush en de liner brush heb ik, en ik vind ze super fijn! Ik gebruik ze beide dagelijks :)
x

beautyforgirls zei

Een vriendin van mij heeft ze ook en vind ze ook erg fijn. Ze zien er ook leuk uit.
Liefs xxxx

Evelien zei

ik heb sinds kort de smokey eye, echt die is zo fijn, je kunt hem idd gebruiken voor de crease maar ook als blendingskwast.