maandag 19 maart 2012

Catrice 'feMale' Collection

Photobucket

Omdat de 'Million Styles'-LE van Catrice overal al wordt gespot, was ik best geschokt toen ik, op zoek naar de flakies en de grove glitter-topper, op het schap van de feMale collectie stuitte. Hoera! Nog helemaal vol! Wat leuk! Even snuffelen leverde mij twee dingen op; een Soft Touch (satin/half matte finish) nagellakje in een mooie lavendelblauwige kleur en een fijne lipbalm in een verftubetje. Cute! Deze tomboy-collectie geeft je een verfrissende kijk op make-up. Heel gezicht voor de lente! Kijk je mee naar de producten en de swatches?

Photobucket
Soft Touch nagellak in 'Who Are Blue' en Lip Balm Tube in 'Nude'

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Swatch van de lipbalm

Lipbalms zijn mijn laatste verslaving! Sinds ik de EOS lipbalm in mijn Glossybox van Februari vond (in de citroen-variant, lovelovelove!) ben ik weer balm-addict. Wat een heerlijk goedje!
Ik besloot dan ook één van de lipbalms (er zijn twee kleurtjes) mee te nemen uit deze feMale-lijn, vooral omdat ik de verpakking zo cute vond en je natuurlijk nooit genoeg lipbalms in je tas kunt hebben. ;)
Ik koos voor de 'Nude'-kleur, een neutrale lipbalm met een glossy finish zonder noemenswaardige kleur. Voor kleur gebruik ik een TLC of een lipstick, denk ik dan. ;) Het tubetje is een tubetje zoals je ziet bij verf. Heel cute! Het enige nadeel van de verpakking vind ik het aanbreng'tuitje', wat gewoon ook een rond stukje is met een gat waar de balm doorkomt. Opzich niet erg, maar het brengt wat houteriger en stugger aan dan wanneer ze daar toch een apart stukje op hadden gezet. Helaas! De balm is, vanuit de tube, nude roze gekleurd en is lekker lobbig en vettig wanneer je hem aanbrengt. Hij maakt mijn lippen zacht en geeft ze een subtiele glans. Plusplus voor de lekkere 'old skool lipstic'-geur. Prrrr!! Je hoeft maar een beetje aan te brengen (je pakt snel te veel, so take it easy!) voor lekkere balmy lippen. I like. :)
De lipbalm kost €3,49 voor een tubetje met 10ml balm.

Photobucket

Photobucket

Toen ik hem had gekocht, dacht ik eigenlijk dattie gewoon glanzend zou opdrogen, tot ik er 'Soft Touch' achterop zag staan... Ai! Ik ben zelf geen fan van semi-matte satin finishes bij nagellakjes, maar gelukkig kun je dit zelf verhelpen door het aanbrengen van een topcoat. De kleur is in elk geval prachtig lavendel-blauw. Heel goed geschikt voor de lente en de zomer! De overige 3 kleurtjes lak van deze collectie vond ik weinig vernieuwend; grijs, koraal en nudy.
De Soft Touch nagellak kost, net als anders, €2,49 per flesje met 10ml lak.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Op bovenstaande foto draag ik 2 laagjes 'Who Are Blue', op OPI Ridgefiller als basecoat, maar zonder topcoat. Zo kun je de finish van deze lak goed zien.
Ik besloot, sowieso, een topcoat aan te brengen, en deed dit met een Million Styles-topper van Catrice, voor een subtiele spice aan deze blauwe lak:

Photobucket
Met een laagje 'Holo Qué Tal?'

Photobucket
Met een laagje 'Holo Qué Tal?'

Prettyyyy! Ik heb hier verder geen extra topcoat overheen aangebracht. Ik ben namelijk benieuwd hoe lang deze Catrice topcoat de lak goed op mijn nagels houdt. ;) Ik vind 'Who Are Blue' trouwens echt mooier met een glansje. Wat jullie?
De feMale lijn van Catrice ligt nu, of zeer binnenkort, in de schappen!

Hebben jullie de feMale collectie al gespot? Wat staat er op je verlanglijstje?

8 opmerkingen:

Paola zei

Ik heb de female collectie nog niet gezien helaas! Ik ga vanmiddag weer even kijken!

Moniek zei

Mooi lakje! Ik ben benieuwd naar de blush uit deze collectie

Amy-Denise L. zei

Mooie producten! Ik heb nog niets van deze collectie.

Tamara zei

De nagellak ziet er erg mooi uit

Lotte zei

Mooi, vooral dat lakje!

Nail-Gloss zei

Het lakje is erg mooi!

Nicole zei

dat lakje heb ik vanmiddag ook gekocht. samen met de lipbalm in a woman's world. de geur viel mij juist tegen :P verder vind ik hem wel erg fijn :)

beautyforgirls zei

Hopelijk ligt deze le ook snel hier in de schappen. Ik vind het een mooi lakje.
Liefs, xx