dinsdag 17 augustus 2010

MAC Iridescent Pressed Powder 'Belightful'

Photobucket

In mijn MAC haul kon je al een klein voorproefje krijgen van dit mooie highlight-poedertje van MAC. Het is de Iridescent pressed powder in 'Belightful'. Mijn eerste MAC-poeder!
Ik was eigenlijk op zoek naar de 'Soft and Gentle' Mineralize Skin Finish (MSF), maar die was uitverkocht.
Toen de MUA me een swatch liet zien van de MSF was ik blij toe! Was een zilveren streep! Ik vroeg dan ook of ze misschien een idee had voor een ander product wat ik als highlighter zou kunnen gebruiken.
Ze raadde me 'Belightful' aan en geswatched naast de 'Soft and Gentle' MSF was ik om. Wat een prachtpoedertje is dit!
'Belightful' is subtiel van kleur, mooi neutraal en met licht gouden shimmertjes.

Photobucket

De Iridescent Powders zijn er los, in een shifter jar of pressed, zoals degene die ik gekocht heb. Dat vond ik handiger, ook gezien ik veel reis. Losse poeder gaat vaak volop in de deksels zitten en dat is niet handig in koffers waarmee gegooit wordt...
Wat is een Iridescent Powder nu eigenlijk en waar wordt het voor gebruikt? Dit zegt MAC zelf:

"A luminous pressed face powder that highlights the skin with a subtle glaze of colour. A mixture of Mica and pigments gives the skin a beautiful sheen and a subtle glow. Ultra smooth and silky. May be used alone or with foundation. It can be used on its own or mixed into other products like foundations or moisturizers to enhance their iridescent qualities. Long-lasting and designed to apply easily and uniformly without streaking and caking. Because it's so concentrated it should be used sparingly at first."
Kortom; Een fijne highlighter die je huid een mooie subtiele glow geeft met een klein hintje kleur. En dat was natuurlijk precies waarnaar ik op zoek was! De kleur in de pann is trouwens wat heftiger dan hoe het poeder op je huid eruit gaat zien. Tenminste, dat vond ik toen ik 'm zag.

Photobucket

Photobucket
Eyecandy!

Swatches:
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Hier draag ik 'Belightful' boven MAC 'Fleur Power' blush.
MAC omschrijft de kleur van 'Belightful' als 'verguld bronzen perzik'

Dit was al wel op het einde van de middag. Vandaar dat mijn make-up niet helemaal perfect meer zit; Mijn excuses. ;)
Maar... Issie niet prachtig?! Hij is ietsje kostbaar, zo'n €23,50 (toch nog steeds €1,50 goedkoper dan een MSF!) maar ik vind hem dat helemaal waard!
Zoals je kunt zien op de foto's komt de poeder in een mooi compact doosje met een goede (klik-) sluiting. Er zitten subtiele glittertjes op het plastic van het doosje wat hem een tikje meer glamourous maakt dan een gewoon matzwart doosje. Verder zit er een mooi spiegeltje in het doosje waardoor de poeder ook handig mee te nemen is op vakantie, onderweg of tijdens logeren.
De glimmertjes lichten, volgens de MUA, alleen op bij bepaalde belichting. En dat klopt wel! Het is niet te aanwezig en zeker niet de hele tijd shiny shiny. Wel zitten er véééél shimmertjes in (wat ik juist fijn vind aan een goede highlighter), maar als je er niet zo van houdt, zou ik dit product laten liggen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hele mooie blush.
Staat je goed.
liefs, xxx

Jorna zei

Hij is mooi he? Ik ben er ook zo blij mee! :)
Dankjewel voor je comment, super lief!

Anoniem zei

Wauw, heel mooi spul zeg!