donderdag 5 augustus 2010

How to; Make-up verwijderen

Photobucket
Je kent het wel; Na een gezellig avondje stappen met je vriendinnen, kom je thuis en wil je het liefst gelijk in bed ploffen. Toch is het verstandig om even een paar minuten de tijd te nemen om je make-up eraf te halen voordat je gaat slapen. Make-up wat een nacht op je huid blijft zitten (in bed, that is) verstopt je poriën en kan zorgen voor pukkeltjes, vlekjes, jeuk en geirriteerde ogen.
Ikzelf haal écht elke avond mijn make-up eraf, gelijk na het tanden poetsen. Als ik nog make-up op heb wanneer ik in bed lig, kan ik niet rustig slapen. Ik heb namelijk een erg gevoelige huid en als ik het laat zitten heb ik, 100% garanteed, super geirriteerde ogen, rode vlekjes op mijn huid en plekjes die klaar zijn voor een 'break out' (puistjes).
Verder is het ook niet alleen make-up wat deze irritaties oproept, maar ook luchtvervuiling, stof en onzuiverheden die zich in de loop van de dag op je gezicht hebben opgehoopt. Iewl!
Zeer verstandig dus om een goede gezichtsroutine te hebben voordat je naar bed gaat!

Photobucket
Demake'up Duo+ wattenschijfjes (normaal & groot formaat). Deze watjes hebben een speciaal katoendraad waardoor je make-up nog makkelijker en grondiger verwijderd! Binnenkort een review hierover.
Hieronder lees je 4 stappen bij het hoe en wat van het verwijderen van je make-up:

1. Kies een product wat bij je huidtype en wensen past.Een reinigingsmelk, tonic, reinigingsdoekjes, gel, face wash...
Kies een product wat jij handig in gebruik vindt en waar je huid goed op reageert.
Tegenwoordig zijn er speciale lijnen in make-up reinigers waarop je kunt zien voor welke huid ze geschikt zijn.

2. Wees niet te ruig!
Boenen is not the way! Wees voorzichtig en blijf 'aardig' voor je huid wanneer je je make-up eraf haalt. Op deze manier irriteer je je huid niet en haal je toch onzuiverheden en make-up restjes weg.

3. Waterproof make-up.
Als je waterproof make-up gebruikt, kun je het beste ook kiezen voor een reiniger speciaal voor waterproof make-up. Deze reinigen grondig en effectief, maar irriteren je huid niet doordat je niet hoeft te boenen (zoals je zou doen met een make-up remover die niet voor waterproof make-up geschikt is).
Drenk een wattenschijfje in de waterproof remover en leg het doordrenkte schijfje eventjes op je ooglid. Als je daarna voorzichtig heen en weer wrijft zal het meeste al verdwenen zijn. Herhaal het nog eens als je make-up er niet helemaal af is, in één keer.

4. Wash it off!
Nadat je je make-up eraf hebt gehaald met een remover is het aan te raden een face wash te gebruiken. Je maakt je gezicht nat, schuimt de face wash op in je handpalmen en verdeel het over je gezicht. Afspoelen met warm water en je bent fresh and clean! Doordat je je gezicht nog eens reinigt met de face wash, verwijder je achtergebleven make-up restjes en restjes van de reinigsproducten.

5. Crème.
Breng nu je favoriete nachtcrème aan op je nog lichtvochtige gezicht. Op deze manier krijgt de crème de kans nog dieper in je huid te dringen en beter zijn werk te doen.

Tip: Gebruik je een reinigingsmelk? Gebruik daarna altijd een tonic om de restjes melk te verwijderen.

Al met al kost zo'n routine je 5 minuutjes en heb je je huid een oppepper gegeven die je huid wel kan gebruiken 's nachts. Je huid herstelt zichzelf namelijk 's nachts, wanneer je slaapt.

Geen opmerkingen: