vrijdag 17 september 2010

Coastal Scents 'Mica Powders'

Photobucket

Eigenlijk ben ik ze op nog geen enkele beautyblog tegen gekomen, de Mica Powders van Coastal Scents. Ongelovelijk eigenlijk!
Ik heb twee samples mee besteld toen ik vorig jaar een aantal losse kwasten kocht bij CS, ik kreeg 'Funk' als cadeautje bij mijn bestelling. Ze hebben toen een foutje gemaakt, een gelliner en de 'Antique Gold' sample die ik had besteld, zaten niet in mijn enveloppe.
Dat is heel netjes opgelost en ik kreeg er nog een gratis proefje Mica bij!

Wat is Mica?
Mica is de naam voor een grote groep natuurlijke mineralen. Deze kunnen doorzichtig zijn, glinsterend of compleet matte. De poeder die je bij CS kunt krijgen zijn gezuiverde, vergruisde mineralen. Mica's zijn er in veel verschillende kleuren en sommige bevatten zoveel shimmers wat ze meer op glitters lijken.
Mica poeder kan worden verwerkt in heel veel verschillen producten; lipsticks, foundations, blushes, gekleurde kaarsen, verf, gekleurde zeep en wordt soms zelfs verwerkt in glas door glasblazers.
Mica kun je ook veilig gebruiken rondom je ogen. Vandaar dat veel beautyaddicts deze sterk gepigmenteerde poeders gebruiken als minerale oogschaduw. Of verwerken in nailart, of als lipstick samen met een balm. De mogelijkheden lijken bijna eindeloos!


Ik bestelde twee samplebaggies, 'Aruban Coral' & 'Antique Gold'. Er zou één theelepel poeder in moeten zitten maar het lijkt eerder op één eetlepel! Omdat de samplebaggies zo onhandig werken heb ik ze vrij snel gedepot naar 15ml potjes van de Kruidvat. Dat werkt prima! De inhoud van een samplebaggie is te vergelijken met een Bourjois 'Suivez Mon Regard' poeder. ik heb eens een vol potje van Bourjois gedepot in zo'n 15ml potje. De CS poeder en die van Bourjois zitten praktisch hetzelfde vol.

De 'Antique Gold' heb ik nog maar één keer gebruikt, dit is geen 'alledaagse' kleur. 'Aruban Coral' gebruik ik elke week wel een paar keer (ze voelen zo zacht aan op je huid!). Dat is absoluut mijn favoriete oogschaduwkleur. <3
Kijk snel mee naar foto's en swatches!

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket
Vol 15ml potje van de Kruidvat

Op naar de swatches, want hoe zien deze mooie poedertjes er nu uit op je huid?!

Photobucket
Eén veegje kleur, zonder basis.

Photobucket
Bewogen en met flits. Maar zie die shimmertjes!

Photobucket
Eén veegje kleur, zonder basis.

De mooie gloed is niet zo makkelijk vast te leggen met de camera, heb ik gemerkt. Zo jammer! :( Vooral de paarse kleur is heel apart. De gloed die daar overheen valt is to die for!
Een samplebaggie bestel je voor $1.00 en je hebt meer dan genoeg voor héél véél looks. Bestel eens een samplebaggie mee (Klik!) op Coastal Scents, als je er iets gaat bestellen. De mica's zijn er ook in grotere formaten, maar... Die krijg je nooit op, geloof me.
Ik ben in elk geval erg blij dat ik kennis heb gemaakt met deze mooierds!

Ken jij de Mica Powders van Coastal Scents al?

8 opmerkingen:

Marjolein zei

Ik ken ze niet maar ze zien er zeker goed uit! En als je al zoveel krijgt als sample, kun je er natuurlijk heel lang mee doen!

Jorna zei

Ze zijn heel mooi, en je betaald praktisch niks voor de hoeveelheid die je krijgt.

Anoniem zei

Aaah, wat een leuke kleurtjes. Ze zijn mooi en goed gepigmenteerd. Leuk hoor. Liefs, xxx

Jorna zei

Ze maken wel hebberig, helemaal de prijs/hoeveelheid. Misschien binnenkort nog eens wat bestellen!

Sam zei

Oh ik zou juist antique gold gebruiken! Zo mooi en ik vind het best draagbaar voor overdag =) maar dat ben ik weer ^^

Jorna zei

Haha, dat kan ook prima. Als ik 'm draag, draag ik 'm over 'Slate' Jumbo Pencil van NYX. Dus dan wordt het wat heftiger, zegmaar.
Opzich prima te doen, voor mij past een kleur als 'Aruban Coral' meer in het plaatje van 'Jorna&Overdag'. ;) Haha!

Xibalba zei

Wauw ziet er goed uit!

Jorna zei

...Ze hebben ook mooie paarse tinten van de Mica Powders. *roll-eyes* Haha. ;) Kon het niet laten, sorry! ;)