donderdag 16 september 2010

Review: Smith's Original 'Rosebud Salve'

Photobucket

Wie kent het niet? Mening beautyblog-volger kan er niet om heen; Rosebud Salve van Smith's! Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het niet kende voordat ik een aantal blogs begon te volgen, en dat ik altijd een beetje skeptisch was tegenover deze balm. Want 'Wat kon hier nou beter aan zijn dan de pocketsize Vaseline's' waar ik aan verslaafd was. En helemaal gezien de prijs...
Toch waagde ik het er op toen ik ze eens bij de kassa, in een pot, zag staan in de Douglas. '€11,00?!?! Nou vooruit, alleen deze keer!' Toen kwam ik er dan ook snel achter dat Rosebud bij de Douglas gewoon erg duur is.
Inmiddels ben ik toe aan mijn tweede tinnetje, die ik kocht in de kisskissbangbang-webshop, voor (geloof ik) €7,50! Daar hebben ze nog meer versies van dit zalfje, maar ik wilde graag weer de Original (die daar nu trouwens even niet te koop is, zie ik).

Photobucket

Een cultproduct (al meer dan 100 jaar beroemd, inmiddels!), deze multipurpose zalf! Op de achterkant van het tinnetje vind je een opsomming van de doeleinden waarvoor je zalf kunt gebruiken. Best een boel!
Ik gebruik het vooral op mijn lippen en af en toe op de droge knokkels van mijn handen, in de winter.
Rosebud Salve heeft herstellende eigenschappen en is ookperfect te gebruiken als bescherming van je huidje tegen droge lucht (in het vliegtuig! Juk!) en zelfs pluzig haar schijnt er glad  en zacht van te worden! Ik zou het geloof ik niet snel in mijn haar smeren. Bang voor een vettig laagje... Is dat gek? Haha.

Hoe, wat en wie (volgens www.rosebudsalve.eu)?
"Rosebud Perfume Company werd opgericht door George F. Smith, in 1892.
Het bedrijf begon als een kleine drogisterij, maar verplaatst zich al snel naar de overkant van de straat, naar een voormalig hotel dat nu alweer jaren bekend staat als Het Rosebud gebouw.
Na groeiende lokale populariteit begon Smith te adverteren in de gossipbladen waarna het binnen een paar jaar uitgroeide tot een bloeiend postorderbedrijf.
Tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf gerund door dezelfde familie.
Het merk is wereldwijd verkrijgbaar en favoriet van vele filmsterren en visagisten."

Mijn mening:
In eerste instantie, met mijn Douglas Rosebud, was ik niet erg impressed. Ik gebruikte hem af en toe, naast mijn Vaseline tinnetjes. Net toen ik gezworen had geen Rosebud Salve weer te kopen als deze op zou zijn, betrapte ik me er op dat ik steeds naar de Rosebud greep in plaats van naar de Vaseline. I became addicted!
Toen mijn eerste tinnetje dreigde leeg te zijn voor mijn vakantie, plaatste ik snel een bestelling bij KKBB met de Rosebud als hoofddoel. Gerustgesteld kon ik op vakantie, mijn pakketje kwam nog net op tijd binnen.

Photobucket

Hoe is de salve?
De zachte, licht vettige balsem, bevat katoenzaadolie en verschillende essentiële oliën, waaronder natuurlijk rozenolie (rosebud!). De balm zelf heeft dan ook de kleur van rijpe rozenbottels. Dit zie je niet echt terug op je huid of lippen, wel laat de balm een fijn glansje achter op je lippen.
De substantie is heerlijk! Precies hoe ik de substantie graag zie in een lipbalm. Ik vind lipbalm in een tinnetje ook prettiger dan in een stick. Het is weinig hygiënisch en dat is dan ook eigenlijk het enige nadeel aan dit product, wat mij betreft.

Photobucket
Likje Rosebud Salve

Photobucket
Swatch

Photobucket
In natuurlijk licht (Mijn bovenlip líjkt roze, dat komt door het licht!)

Photobucket
In direct zonlicht

Conclusie:
Oké, oké, hij is wat duurder dan de gemiddelde lipbalsem. Hij gaat vrij lang mee, er zit meer in dan in een Vaseline tinnetje. Ik kocht mijn eerste tinnetje in begin maart en hij was eind augustus op (zes maand dus). Ik gebruik de Rosebud Salve meerdere keren op een dag.
Toch, als je hem nog niet geprobeerd hebt, zou je 'm gewoon eens moeten testen. Op internet is hij voordeliger te krijgen dan in de winkels. Op KKBB hebben ze hem binnenkort vast weer in het assortiment. Hetbestepincet.nl verkoopt Rosebud, ook op RosebudSalve.eu en op eBay wordt de zalf verkocht. Kijk gewoon eens rond en zoek naar een fijne webshop met aardige prijsjes voor je portemonee. ;)

Wat is jouw favoriete lipbalm?

5 opmerkingen:

Annigje zei

Ik gebruik altijd die van Vaseline, omdat je ze zo handig overal kunt kopen. Ik heb er ook wel een van Rosebud!

Anoniem zei

Ik wou die laatsts kopen. Klinkt goed. Ik gebruik de lipsmackers vaak. Die vind ik gewoon zo lekker. Liefs, xxxxx

Marjolein zei

Heb er nu al zoveel goeds over gehoord, moet het toch maar eens kopen! Ik gebruik nu een soort lipbalm in een tinnetje van de h&m met hello kitty erop, is ook wel fijn maar ruikt heel sterk dus dat is niet heel prettig voor de mensen om je heen!

Jorna zei

Hahaha, 'Hee stop die lipbalsem nou eens weg?'. Geweldig. ;)
Ik heb Rosebud dus vrij skeptisch gekocht, maar ik kan er niet meer zonder... Raar is dat eigenlijk. Zit dat tussen je oren? ;P

Anoniem zei

ik heb altijd een rozenbottel zalf van huid en kruid.. deze koop ik bij mijn schoonheidssalon! deze is 100% natuurlijk, is dat dit merk ook?