zondag 5 september 2010

How to; Bronzer

Photobucket

Bronzer is sindskort voor mij een onmisbaar item binnen mijn dagelijkse make-up routine.
Eerst wist ik er niet zo goed raad mee en was ontzettend bang om rond te lopen met een hoofd als een wortel, wat natuurlijk weinig flaterend is...
Tot ik ein-de-lijk ontdekte hoe je bronzer op een mooie manier kunt aanbrengen; een wereld vol sunkissed gezichten ging voor me open!
Ikzelf vind bronzer een ontzettend fijn product, het zorgt net voor wat meer kleur in je gezicht en een gezondere frisse look. Net of je een weekje naar het warme zuiden bent geweest!
Bronzer is er in veel soorten, maar de poeder, pearls en de mousse zijn wel het bekendst. Deze gaan we dan ook eens even onder de loep nemen!

Photobucket
De meest gebruikte, meest bekende en gemakkelijkste vorm bronzer; De compact pressed powder bronzers. Deze bronzers bestaan uit gepressed poeder in een, vaak klep-doosje met soms een spiegeltje. Poederbronzers heb je met een glansje (kleine shimmertjes) of volkomen mat. Een matte bronzer is een musthave voor in je everyday-bakje. Wil je extra uitpakken voor een strandfeestje of een avondje disco, ga dan voor een baked powder bronzer of een bronzer met subtiele shimmers. Deze zorgen direct voor een gezonde sunkissed look én je hebt geen highlighter meer nodig! Deze bronzer kun je aanbrengen met een poeder-, stipling of blushkwast. Een kwast die niet te veel kleur oppakt (dus geen kabuki met dicht op elkaar geplaatste haartjes) en makkelijk en zacht aanbrengt en blend.
Poeder bronzers zijn geschikt voor elk huidtype.


Photobucket
Dan de bronzing mousse, een bronzer in vloeibare mousse vorm. De bronzer is vaak zacht van structuur en voelt aan als satijn wanneer je hem hebt aangebracht.
De bekendste mousse bronzer is denk ik wel de Dream Mousse Bronzer van Maybelline New York die met een hele productenlijn uitkwam in mousse-vorm.
Deze bronzer breng je aan met je vingertoppen of met een stipling brush. Als je deze bronzer aanbrengt met een kwast is het handig om toch even met je vingers de mousse in je huid te laten 'smelten'. Door de warmte van je vingers en het versmelten met je huid ziet het resultaat er erg natuurlijk uit.
Dit type bronzer is geschikt voor de drogere tot normale huid.


Photobucket
Bronzing pearls zijn natuurlijk pure eyecandy! Want wat zien deze poederbolletjes er mooi uit! Vaak lijkt het wat onduidelijk hoe je dit product moet gebruiken. Eigenlijk is het heel simpel; 'Sweep' met je kwast over de verschillende kleurtjes heen zodat ze mengen en aanbrengen maar!
Zo krijg je een mooie blend van de 'sunkissed' kleurtjes in het doosje op je huid. Bronzing pearls laten vaak wel een glansje achter waar je van moet houden. Dit komt door de toegevoegde micropigmenten die het licht reflecteren. Staat garant voor een mooie glow!
Dit product kun je, net als de compacte poeders het beste aanbrengen met een poeder-, stipling of blushkwast. Tik je kwast wel even voorzichtig op de rand van het doosje af. De pearls hebben vak veel pigment!

Maar hoe breng je bronzer nu mooi en makkelijk aan?
Eigenlijk is het heel simpel. Als je het één keer onder de knie hebt, verleer je het niet meer.
Na ergens de volgende tip gelezen te hebben en te hebben geprobeerd ben ik ervan overtuigd; Dit is dé manier!
Eigenlijk 'teken' je met je kwast een 3 op je gezicht. Een drie? Jawel! Ik heb even een heel profesorisch voorbeeld gemaakt met paint.

Photobucket

Zoals ik al zei; Profesorisch! Haha. Maar het leek me wel duidelijk op deze manier. Je begint zoals je met je blush begint; op je jukbeenderen daar waar de twee halve rondjes van de 3 samenkomen. Je kunt ook gewoon bij het begin van de 3 beginnen, maar ik vind het zelf niet fijn als dat té bronzerig wordt.
Blend dit lichtjes en ga met de restjes op je kwast door naar de zijkant van je neus.
Pak nog een beetje product (goed aftikken!) op met je kwast en ga vervolgens naar boven, over je slapen tot ongeveer de helft van je wenkbrauw.
Pak opnieuw een beetje product (nogmaals; goed aftikken!) en volg de lijn van je jukbeenderen naar je kaak tot net voor je kin. Blend alles nog even voorzichtig in je huid (we don't need brown stripes!).
Easy does it! Probeer zelf uit hoeveel product je op je kwast nodig hebt. Je kunt altijd de kleur opbouwen, het teveel aan product er weer afhalen kost meer tijd. De plekjes die je nu hebt aangezet met de bronzer zijn de plekken die de zon als eerste 'kust' wanneer je bruin bent. Zo wordt het resultaat mooi natuurlijk.

Binnenkort een artikel met mijn favoriete bronzers!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk artikel. Ik vroeg mij inderdaad al af wat je favoriet was. Mijne zijn toch de pearls. liefs, xxxx

Jorna zei

Ik ga voor mijn nieuwe aanwinst op het moment, de Pupa Luminys baked bronzing powder uit de Sunset Glam collectie.
Binnenkort een artikel hierover!