donderdag 23 september 2010

NOTD Essence Colour & Go '38 Choose Me!'

Photobucket

Na de 'Kiss You' lipstick en de 'Lime Up!' nagellak, is het tijd voor de derde nieuweling van de vernieuwde vaste collectie van Essence. Dit prachtige lakje, wat inderdaad hard zijn best doet om gekozen te worden, met de naam '38 Choose Me!'. Een blauwe basis die af en toe een beetje teal-achtig opschijnt, met groene, goudachtige en blauwe glittertjes erin. Heel erg mooi!

Photobucket
Close-up

Naast dat 'ie mooi is, is hij ook héél erg lastig op de foto krijgen zoals hij irl is. Maar; We hebben ons best weer gedaan. Op naar de foto's!

Photobucket
3 laagjes 'Choose Me!', natuurlijk licht.

Photobucket
3 laagjes 'Choose Me!', natuurlijk (ietwat donker) licht.

Photobucket
3 laagjes 'Choose Me!' + Matte topcoat van de Hema, natuurlijk licht


Photobucket
3 laagjes 'Choose Me!' + Matte topcoat van de Hema, natuurlijk licht

Sorry voor het slordige lakken, ik had nogal haast, hehe. Anyways, ik had hem de avond ervoor over 'Lime Up! heen gelakt (3 laagjes), en dat gaf ook wel een te gek (maar slordig) effect (daarna direct eraf gehaald, urgh). Ik was niet van plan dit met jullie te delen, was gewoon voor mezelf; even de kleur zien. Hehe! Forgiiive me!:
Photobucket
Bijzonder he? Never mind the mess!

'Choose Me!' is een prachige kleur, maar helaas nogal sheer. Hij had eigenlijk nog een vierde laagje nodig, maar daar had ik geen zin meer in en geen tijd meer voor. Je kunt er dus een andere kleur lak onder doen voor een gaaf effect. Ik wil 'Choose Me!' nog eens lakken over 'Bailamos' van Orly, die een béétje dezelfde basis heeft als dit lakje. Dit Essence lakje lakt wel heerlijk weg, trouwens!
Ik heb de lak gisterochtend gelakt en hij is al flink gechipt (op mijn arme, gespleten, zwakke nageltjes, zie foto's!).. But; It's gorgeous, helemaal voor €1,29!
En... Je nagels voelen super smooth, geen zandkorreltjes van de shimmers, niks! Daar hou ik wel van.

Essence is te koop bij de grotere Kruidvat filialen.

[Edit: 'Choose Me' deed mij al denken aan swatchfoto's die ik zag van het 'Charla' lakje van Zoya (en OPI 'Catch Me In Your Net, wat ook weer een dupe van 'Charla' is). En toen ik dat net ging onderzoeken, vond ik dit artikel op  www.pimpmynailz.com. Kijk hoe vet! Het is gewoon écht een dupe van Zoya's 'Charla'!]

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad leuk. En voor die prijs. Ik vind het echt een gave kleur. Ik vind de shimmer iets minder. Maar ik ben blij dat de kwaliteit goed is. Liefs, xxx

Jorna zei

Jij bent geloof ik wat minder van de shimmers en glittertjes he? ;)
'Choose Me!' is echt een gaaf lakje, ik was bang dattie zou tegenvallen, maar dat deed ie gelukkig niet. Ik was verrast!

Myrna zei

ik vind dit lakje echt geweldig!! Ik lees op heel veel blogs dat ze em niet goed vinden dekken maar bij mij is hij na 2 laagjes wel zo goed als helemaal dekkend. Misschien dat ik em wat dikker aanbreng! Ik hoop echt dat ze van zulk soort shimmery lakjes nog meer kleurtjes uitbrengen

Jorna zei

Dat hoop ik ook! Hij doet mij stiekem een béétje denken, in de verte dan, aan Zoya 'Charla' en OPI 'Catch Me In Your Net'.

http://www.parokeets.com/wp-content/uploads/2010/07/Zoya-Charla-1B.jpg
Zoya lakje 'Charla'

http://www.polishgalore.com/2010/07/opi-catch-me-in-your-net-vs-zoya-charla.html
OPI lakje 'Catch Me In Your Net'Note; Oh, tijdens mijn zoektocht naar swatches van bovenstaande OPI/Zoya lakjes kom ik het volgende tegen:

http://www.pimpmynailz.com/2010/09/zoya-charla-dupe-by-essence/

Essence is goed bezig qua dupes! 'Lime Up' is ook al een 'Who The Shrek Are You' dupe van OPI. Love it!