vrijdag 24 september 2010

Review; Syoss 'Instant Shine Treatment' Shine Boost spray

Photobucket

Ik heb van Syoss al meerdere producten getest, vooral de shampoo's & conditioners. Ik kocht vorige week deze 'Instant Shine Treatment' van Syoss, 'Shine Boost spray' voor dof en glansloos haar.
Omdat ik mijn haar blondeer, kan een tikje extra glans en verzorging geen kwaad en I LOVE spray-on's!
Er is ook wel een patroon te vinden in mijn haarverzorging; Of voor beschadigd haar (blonderen!), of voor pluizig haar (te wijten aan de natuurlijke dreads die ik bijna 3 jaar gehad heb) of voor producten die je haar een glansrijk laagje beloven.
Ook dit product kon ik dus niet laten staan! Ik kocht hem bij de voordeeldrogist voor een euro of 2/3, geloof ik.

Photobucket

Photobucket

Het product zit in een flacon met en verstuiver; easy en hygiënisch! De verpakking zelf zier er salonfähig uit, erg strak, modern en van deze tijd. In het welbekende zwart/wit van Syoss. De producten met 'Shine Boost' hebben  roze letters. Deze kleur verschilt per haarlijn. Er zit vrij veel in de flacon, 200ml. Net zoveel als in de Spray-on conditioner van de kapper, die ik gebruik.

Wat beloofd de 'Instant Shine Treatment' spray?
Direct een schitterende glans en betere doorkambaarheid. Verder beloofd het de haarstructuur glad te maken en beschermt en versterkt het je manen. Toch staat de 'instant shine' bovenaan het lijstje, en opzich lijkt me dat ook de bedoeling van een 'Shine Treatment' spray.

Hoe gebruik je de spray?
Je schud de spray voor gebruik (zo kunnen de bestanddelen goed mengen) en vervolgens spuit je het product in je haren (ik doe het vaak op gewassen, handdoek droog haar. Maar het kan ook prima tussen twee wasbeurten door gebruikt worden, als opfrissertje) en laat je het zitten. Je spoelt het product niet uit. Een leave-in dus!

Photobucket

Hoe is de substantie?
Licht! Hij verspreid een fijne, volle, nevel over je haren.

Hoe ruikt hij?
Zoals alle Syoss producten; een lichte, amandelachtige, geur die echt naar kapsalon producten ruikt. Clean, soapy en gewoon heerlijk!

Maar werkt hij dan ook?
Écht verzorgend vind ik hem niet, daar wint mijn kapper Spray-on absoluut in.
Hij zorgt wel voor betere doorkambaarheid, maar het versterken en beschermen van de haarstructuur heb ik niet echt gemerkt. Het gladmaken van de haarstructuur ook niet, maar opzich is dat niet gek met mijn haar. Daar is bíjna geen product tegen opgewassen, haha.
Maar de glans? Ohhh yeah! Na het ingesprayed te hebben leek het net of er diamantpoeder over mijn haardos gesprenkeld was! Super mooi!
En al met al is dat ook waar ik het product voor kocht; de glansbelofte! En die wordt dubbel en dwars waar gemaakt door dit Syoss product!

Iets voor jou als...
...Je haar wel een glansje kan gebruiken.
...Je een glansje wilt én je haar makkelijker wilt doorkammen na het wassen.
...Je een goed en makkelijk product wilt, voor een redelijke prijs.
...Je houdt van de geur van de verzorgingsproducten van de kapper.

Laat maar, als...
...Je haar snel vet wordt.
...Je niet van leave-in conditioners houdt.
...Je véél verzorging verwacht van deze spray.

Syoss is te koop bij de meeste drogisten én voordeeldrogisten voor een fractie van de prijs. Deze spray kost bij de 'normale drogist' bijna €6,00 en ik betaalde er de helft voor, bij de voordeeldrogisterij!

Hoe zijn jouw ervaringen met Syoss producten? Zou je deze spray gebruiken?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahaha, die heb ik ook. Ik heb hem al 3 maanden en nog nooit gebruikt. Schaam schaam. Maar zo te lezen is het best een fijn product. jammer dat je haar er snel vet van word en weinig verzorging bied. Zoiets gebeurt echt wel bij mij haar. Het word al snel vet dusja. Bedankt voor de review. En ik ga hem toch echt nu een keer proberen. Liefs, xxxxx

Myrna zei

Ik heb deze al zolang, volgens mij toen de producten net in de winkels lagen. Deze ruikt inderdaad heel lekker, en geeftm ijn haar ook glans. Heb gebruik ik em de laatste tijd niet meer, toch maar weer eens doen

Jorna zei

@Kalypso; Je haar wordt er niet vet van (tenzij je heel veel en vaak sprayed), maar wanneer je zelf snel vet haar hebt, lijkt het met deze spray vetter door de glans die het geeft.

@Myrna; Wat grappig! Hoe vind jij het verzorgende effect van de spray?

Saskia zei

Grappig dat het bij jou wel werkt. Bij mij veranderde mijn haar in stro en voelde het echt helemaal niet prettig. De glans daarentegen was er wel.