woensdag 6 oktober 2010

Battle of the dupes; NARS vs MAC

Photobucket

Ik schreef het al in een comment van het artikel over de NARS 'Orgasm' gloss; In mijn eigen bescheiden stash vond ik een look-a-like van deze mooie sparkly gloss.
MAC's 'Nymphette' lipglass is praktisch 100% identiek aan de 'Orgasm' gloss van NARS. Don't believe it? Check it out!

Photobucket
Een beetje overbelicht, but you get the point. ;)

In de flesjes lijken ze nog niet echt op elkaar. MAC lijkt meer parelmoer en NARS meer peachy zonder sparklies. But don't be fooled; dit komt omdat de verpakking van MAC 'normaal glanzend' is, en de verpakking van de NARS gloss is helemaal matte. Hierdoor lijken de kleuren niet hetzelfde.
Photobucket

Duidelijker kan het niet toch? Ze zijn praktisch gelijk!! De 'Orgasm' gloss lijkt een rozere basis te hebben, dit komt doordat ik meer van die gloss opsmeerde (er zat meer aan het NARS kwastje) en minder van 'Nymphette'. Ik kan geen verschillen tussen de glossjes opnoemen, behalve dan de geur (MAC = obviously vanille, NARS = bijna geurloos) en de textuur. De MAC lipglass draagt iets comfortabeler dan de NARS gloss, doordat de textuur wat lichter lijkt, wat minder verstikkend voor je lippen dan de 'Orgasm' lipgloss. Ook op de lippen zijn ze hetzelfde:

MAC 'Nymphette' lipglass
Photobucket
Natuurlijk licht

Photobucket
In direct zonlicht

NARS 'Orgasm' lipgloss
Photobucket
In direct zonlicht

Photobucket
In natuurlijk (zonnig) licht

Het verschil zit hem dus in kleine dingen, maar niet in de kleur en shimmers. Beide glossjes zijn peachypink met gouden shimmers.

Maar welke moet je nou kiezen wanneer je deze kleur 'to die for' vindt?
Ik zou zelf de 'Nymphette' lipglass van MAC aanschaffen. Deze draagt net iets comfortabeler en is qua prijs iets liever voor je portemonnee. Hij kost €17,00 en is makkelijk verkrijgbaar bij de MAC stores of counters.
De NARS gloss is daarintegen lastiger te verkrijgen, alleen online via o.a. http://www.narscosmetics.eu/ (die sindskort naar Nederland shipt). De glossjes van NARS kosten maar liefst €25,00. Je krijgt, voor mijn gevoel, wel een tikje meer product (het NARS flesje is toch best smal, daar waar de MAC gloss kort is), maar ook met een lipglass van MAC kun je redelijk lang doen.


Voor welke gloss zou jij gaan, mocht je deze kleur willen? MAC of NARS?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

MAC, ik vind de swatch toch net iets mooier. En de shimmer is ook beter. Liefs, xxxx

Jorna zei

Komt vooral doordat de NARS gloss wat dikker geswatched is. De shimmer is echt 100% hetzelfde.

maya zei

NARS! Iets meer koraal en die shimmer is mooier! :)

Anoniem zei

Rimmel :-) De Vinyl Max lipgloss in Legend is goedkoper en fijner!

Anoniem zei

k ga ook voor rimmel... Kost minder voor meer lipgloss