maandag 29 november 2010

Review; Elizabeth Arden 'Eight Hour Cream'

Photobucket
Je kon al een My First Opinion lezen over de 'Eight Hour Cream' (vanaf hier EHC) van Elizabeth Arden, en vandaag is het tijd voor het echte review!
De EHC is een echt cult-product. Benieuwd waarom? Lees snel verder!

Het verhaal achter de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden:
Het product is in 1930 ontstaan, made by Elizabeth Arden herself. De crème dankt zijn naam aan een klant die een tube EHC kocht. Ze behandelde de geschaafde knie van haar zoon met een dot EHC en meldde later dat de knie na acht uur al aan het herstellen was!

Waar gebruik je de EHC voor?
De crème is een huid beschermer die voor veel doeleinden kan worden gebruikt. De crème zelf is lekker vettig en ruikt naar kruidige ingredienten.
Je kunt de EHC gebruikken voor gebarste lippen, schaafplekjes, wondjes, brandwonden, droge handen en voeten, als voedende cream voor je nagelriemen (eigenlijk overal waar je huidje wat extra's kan gebruiken) én de EHC wordt ook veel gebruikt door visagisten! Vooral om mooie glossy eyelooks te maken voor  fotoshoots en catwalks.

Photobucket

Photobucket

Ik kocht een tube van 50ml voor €20,00 (i.p.v €32,50) tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf. Ik had zoveel lovends gelezen over dit spulletje, dat ik het tijd vond om het wonder zelf te ontdekken.
De tube heeft een handige klik-dop en ziet er 'Classic' uit. Vind het fijn dat de crème  in een tube komt, en niet in een pot. Dit werkt wel zo hygienisch!
De crème, die ik meer een balsem vindt, is abrikooskleurig (love it!) en ruikt sterk naar kruiden. Een beetje als een homepatische neusolie (bijholte ontsteking) die ik ooit had. Je moet er van houden, zeg maar. Ik vind het niet heel fijn.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mijn conclusie:
Een heel fijn spulletje! Wanneer je verder 'kijkt' dan de geur 'lang' is (...), kun je écht profijt hebben van de EHC! Ik gebruik hem vooral wanneer ik hardnekkige wondjes in mijn gezicht heb (krabkrabkrab), die uit zichzelf niet snel weggaan. Drie avonden, voor het slapen gaan, smeren en ze zijn binnen 3 dagen compleet verdwenen! Je ziet de wondjes echt beter worden! Hoe bizar is dat?
Ik wilde in elk geval dat ik dit product eerder gekocht had! Je doet vrij lang met een tube van 50ml. je hebt per keer maar een beetje nodig (zie swatch op m'n hand, hier boven) om plekjes mee in te vetten.
Hij is een beetje prijzig, maar hij verricht écht wonderen!

Je kunt Elizabeth Arden o.a. kopen bij ICI Paris XL, Douglas, de Bijenkorf en andere luxe parfumerien en drogisten.

Heb je de EHC al eens gebruikt? Zou je hem willen gebruiken?

6 opmerkingen:

Sam zei

Mm klinkt goed :D

Anoniem zei

Dat klinkt heel goed. HNMM <3
Liefs, xxx

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Haha die foto waarop de substantie uit het flesje komt, brrr ik vind zo'n nare foto op de één of andere manier O_o whaha! (don't mind me).. Anyways! Leuk geschreven je review, ennn fijn dat het zo goed werkt!

Jorna zei

@Evelien; Hahaha! Daar kan ik me wat bij voorstellen, net zo'n wormpje. :P

Kelly zei

Na je review wil ik deze zeker proberen :D

Jorna zei

Hij is zeker de moeite waard, trough by my humble opinion, dan. Haha!