dinsdag 7 december 2010

Review: Rituals 'Awareness' make-up removers

Photobucket

Na twee verpakkingen melk en tonic van Garnier Essentials te hebben verbruikt, vond ik het tijd worden voor wat anders.

Tijdens de National Glamour Day, afgelopen oktober, kon ik met mijn Glamour-membercard terrecht bij de Rituals voor een gratis make-up advies. Een meisje aldaar (schoonheidsspecialiste in opleiding, vertelde ze), heeft me toen zelfs opgemaakt met Rituals producten (waar mijn bevindingen nogal verdeeld over zijn. Niet alleen de look uiteindelijk, ook de hygiëne stond niet heel hoog in het vaandel. Aiii!).
Omdat ik toen al make-up droeg, heeft ze dat er eerst afgehaald. Ze gebruikte toen de cleansers van de 'Awareness'-lijn van Rituals. En... Oh god! Wat ruiken die lekker!! Dat gaf uiteindelijk de doorslag voor mij om de milk en de oog make-upreiniger mee naar huis te nemen. De tonic was toen uitverkocht, maar heb ik later alsnog kunnen kopen.

Ik gebruik de drie reinigingsproducten nu een paar weken en ik ben er zeer tevreden over! Vandaag laat ik jullie zien waarom ik mijn favoriete Garnier-producten aan de kant heb geschoven.

Photobucket
RITUALS Awareness Mild Facial Cleansing Milk
Volgens Rituals: 'Een zachte reinigingsmelk die vuil en make-up op een milde wijze verwijdert. De reinigende melk van Rituals is een formule met rijstmelk en pure zijde.'

De reinigingsmelk bevat o.a.:
- Hydraterende bestanddelen
- Vitamine E
- Pure zijde
- Rijstmelk
- Lotusbloem

De melk ruikt heerlijk en heeft, net als parfums, verschillende geurnoten. De topnoot bevat citrusgeuren (als bergamot en zoete sinaasappel), het hart bevat groene bloemakkoorden (roos, lelietje-van-dalen en fresia) en teer (?! Juist) met een basis van muskus.
Very delicious, maar dus wel zwaar geparfumeerd. Als je daar niet van houdt, of gevoelig bent voor sterk geparfumeerde producten (zoals vrijwel alles van Rituals), moet je deze melk laten staan.

Mijn bevindingen: De melk is super zacht voor mijn huidje, ruikt absoluut goddelijk en haalt mijn make-up er moeiteloos af! Wel heel erg uitkijken rondom je ogen. Gezien het parfumgehalte van dit product, wil je dit goedje niet in je kijkers krijgen (buuuuurns!). Hij doet wat hij moet doen; make-up removen! En dat doet deze melk op een zachte, bijna lieve, manier. Daar komt nog eens de geniale verpakking bij; een super hygiënisch, goed doserend pompje! De verpakking bevat 200ml, wat schappelijk is voor een cleansing milk.


Photobucket
RITUALS Awareness Mild &Refreshing Facial Tonic
Volgens Rituals: 'De huid voelt weer zijdezacht aan door de stimulerende ingrediënten Rijstmelk en Lotusbloem. Deze Facial Tonic van Rituals reinigt en verfrist de huid.'


De tonic beloofd o.a:
- Voorkomt irritaties aan de huid
- Voor een zijdezacht gevoel
- Aanbrengen met een wattenschijfje
- Werkt verkwikkend

De formule van deze tonic is super luchtig, voor zover een watertje dat kan zijn. Hij bevat lotusbloem, rijstmelk, natuurlijke Betaïne (uit suikerbieten) wat irritaties voorkomt en een hydraterende werking heeft en pure zijde.
Verder zou de tonic de huid lekker verfrissen en is de formule extra mild door alle verzorgende bestanddelen die ze erin gestopt hebben. De tonic heeft dezelfde fijne, maar zwaar geparfumeerde, geur als de reinigingsmelk.

Mijn bevindingen: De tonic is inderdaad lekker verkwikkend! Je huidje voelt na afloop schoon en zacht aan. De laatste restjes make-up en reinigingsmelk weet mijn watje ook prima op te pikken met een pompje tonic erop.
Ook deze verpakking is weer top; 200ml product in een handige pompflacon! Toppie!
Enige nadeel aan deze tonic is dat hij écht ruig kan branden rondom je ogen. Be careful, dus!



Photobucket
RITUALS Awareness Mild & Effective Eye Make-up Remover
Volgens Rituals: 'De Rituals Awareness oogmake-up remover is een niet-vette 2-faseformule welke ook make-up effectief verwijdert. Het is geschikt voor de gevoelige ogen en prikt niet.'

De oog make-up remover beloofd o.a.:
- Niet-vette 2-faseformule
- Verwijdert effectief make-up
- Geschikt voor gevoelige ogen
- Verwijdert ook waterproof make-up

Ook dit product pronkt weer met ingredienten als lotusbloem en rijstolie. In tegenstelling tot de andere twee cleanser, is deze ongeparfumeerd. Hij bevat verder vitamine E, werkt vochtregulerend, huidverzorgend en zou de elasticiteit van de huid behouden.

Mijn bevindingen: Dit is de allerfijnste oogmake-up remover die ik ooit gebruikt heb! Even schudden met het flesje zodat de twee fases mengen, op een wattenschijfje druppelen en even op je oog leggen. Vervolgens is de make-up met een paar zachte veegbewegingen zo verdwenen! Ook waterproof make-up en lipproducten kan deze remover zo wegwissen. Super fijn! De inhoud van dit flesje is 125ml en is niet helemaal vet-vrij. Hij is een heel klein beetje olieachtig, wat na gebruik van de melk en tonic helemaal verdwenen is.

Photobucket

Conclusie:
Deze producten van Rituals bevallen me écht heel erg goed. Vooral de oog make-up remover is een aanrader. De melk en de tonic zijn ook heel fijn, maar kunnen nog wel eens flink in je ogen prikken. De geur daarentegen maakt heel veel goed.

De producten zijn best prijzig. Voor de melk, de tonic en de oog make-up remover leg je per fles €10,90 neer. Best een duit voor een make-up remover. Máár; it does the job! En dat kun je weer niet zeggen van elk product wat op de markt is voor het verwijderen van make-up.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar deze removers, kan ik vooral de oog make-up remover aanraden. Helemaal als je in het verleden mindere ervaringen hebt gehad (net als ik) met dit soort producten. Deze doet zijn werkje prima!
De milk & tonic kun je ook best vervangen voor een goedkoper item, tenzij je net zo'n sucker bent voor lekker geurende producten als ik... Haha!

Rituals is te koop bij, jawel, de winkels van Rituals en Rituals verkooppunten (o.a. V&D) en online in de Rituals Shop.

Zou jij meer geld besteden aan een remover die écht goed zijn werk doet?

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou er niet meer geld aan uitgeven. Maar deze klinkt wel goed. Ik gebruik de pads van de etos.
Liefs, xxxx