donderdag 16 december 2010

Review; Too Faced 'Shadow Insurance'

Photobucket

Een beroemd goedje, de Too Faced Shaow Insurance. Ik gebruikte eigenlijk nooit een oogschaduwbasis. Ik had ooit één van de Hema die ik zelf had overgepot omdat die verpakking echt een hel was (soort lipglosstube met een sponsapplictor). Maar ook in de gedepotte verpakking vond het ik het maar een vies goedje en gebruikte ik het nooit.
Ik heb het ongeveer een half jaar geleden maar eens weggegooit onder het mom van 'dat kan a. nooit meer goed zijn en b. ik gebruik het toch niet'. Ik had ook nooit echt wonderen zien gebeuren wanneer ik hem wel gebruikte.
Toch kocht ik afgelopen oktober een nieuwe oogschaduwbasis, de Shadow Insurance van Too Faced. Benieuwd of deze e/s basis mij wel kan bekoren? Lees snel verder!

Photobucket

Photobucket

Nou, in eerste instantie kon hij dat niet. Ik pakte vol goede moed voor de eerste keer mijn TFSI en... Eer kwam alleen een olieprutje uit! Doorzichtige olie, wat alle kanten op glibberde. Ik vreesde nog dat de basis misschien opengemaakt was in de winkel en nu dus over datum... Au!
Ik vond gelukkig ergens 1 (! Ja, maar één!!) artikel waarin stond dat je de basis de eerste keer even goed moest schudden, want er kon anders alleen olie uit de tube vrijkomen. Na lang (heel lang) schudden, kwam er dan eindelijk het beloofde huidskleurige cremepje (die transparant opdroogt) uit!
De verpakking is super hygienisch. Ik hou van producten in tubes en pompjes. Je hoeft zo niet met je handen in het product.

Photobucket
Drupje TFSI

Photobucket
Licht geblend

Photobucket
Helemaal geblend

De drup op de rug van mijn hand is veel te veel voor twee ogen. Je hebt echt maar een beetje nodig! De substantie is lekker cremeachtig, maar wel op oliebasis, dus licht vettig. Wanneer je de TFSI aanbrengt op je oogleden, moet je dan ook even wachten tot het droog is, voor je er oogschaduw overaan brengt.

En werkt de Shadow Insurance dan ook? Gaat hij écht het creasen van oogschaduw tegen?
JA! Ik zie duidelijk verschil wanneer ik hem als basis gebruik! Het is even puzzelen, want ik smeer ook altijd concealer, foundation en poeder op mijn oogleden, en dan werkt hij niet. Op een lichte poederbasis houdt het spulletje het best, vind ik. 
Ik gebruik de TFSI nog steeds niet elke dag, puur omdat het niet zo in mijn systeem zit, of dat ik uit automatisme mijn hele gezichtsroutine ook weer op mijn oogleden gesmeerd heb. Want dat is wel routine. Haha!
Ik breng ook altijd een klein beetje aan op mijn onderste wimprrand, omdat je daar ook vaak oogschaduw gebruikt. Het effect is prachtig! Nu nog de oogschaduwbasis in mijn vaste routine verwerken... Pf!

De Shadow Insurance kost zo'n €14,00 voor een tube. Die gaat wel lang mee denk ik, omdat je per keer maar een beetje nodig hebt.

Too Faced is te koop bij Sephora in de V&D.

Gebruik jij altijd een oogschaduwbasis? Welke?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Op veel punten na klinkt die wel okee. Zelf zou ik hem niet halen. Ik gebruik momenteel die van zoeva. Ook heel fijn. Maar de verpakking is wel hygienisch en het crease wel.
Liefs, xxx

Marjolein zei

Klinkt wel goed, ik ga binnenkort een paintpot van mac uitproberen als basis (vind die van hema toch niet optimaal z'n werk doen) maar ik denk dat ik deze ook eens ga proberen! :)

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Lijkt me fijn! Ik heb nu die van de HEMA.

Anne (peachyblushes) zei

Deze wil ik zo graag, maar in België helaas niet te krijgen :(

Jorna zei

Oh echt? :( Dat is jammer!

@Marjolein; Ik ben héél benieuwd naar de PP's van MAC. Die had ik ook bijna gekocht. Maar omdat die zo creamy zijn ben ik wat huiverig. Painterly?

Chiara zei

Ik ben dol op de TFSI. Je hebt maar een heel klein beetje nodig en een tube gaat daardoor eeuwig mee. Ik ben al 1,5 jaar bezig met een tube! En alles blijft perfect op zijn plaats zitten.
Ik heb wel alvast een nieuwe gekocht en daar komt ook allemaal vloeistof uit. Had ook al ergens gevonden dat ik hem een beetje moet "masseren" dus dat zal ik maar eens doen.

Jorna zei

Ja, dat is wel en must hoor! Ik kneep er eerst in zonder dat te weten, nou; Bah! Haha.
Gat het spulletje niet verrotten in de tube? Doordat ie zo lang open is?