vrijdag 28 januari 2011

Chanel Précision Hydramax+ Active-lijn

Photobucket

Zoals jullie al konden lezen in dit artikel, ben ik op zoek naar dé perfect creme voor mijn gevoelige, gecombineerde huid. Ik kreeg bij de DA proefjes mee van o.a. deze Hydramax+ Active-lijn van Chanel Précision. En natúúrlijk testte ik deze als eerst, I love Chanel!
Maar is het nou dan ook zo dat zo'n dure creme beter voor mijn tere huidje is dan een drogisterij-merk?

Photobucket

Photobucket

Er zit in één tube voldoende product (5ml) voor een aantal keren gebruik. Nog te weinig om écht te merken of de creme wel of niet iets voor je huid doet en of je er niet een tikje later een allergische reactie van krijgt. Het is dus echt een eerste indruk van het product. Opzich heel fijn dat Chanel al voorgefabriceerde proefjes heeft, zo kun je fijn testen hoe het product aanvoelt zonder dat je eerst een grote pot koopt.
Omdat de tubetjes maar 5ml bevatten, heb ik geen swatchfoto's gemaakt.

Photobucket
Active Moisture Cream, Active Moisture Gel Cream & Active Moisture Boost Serum

- Active Moisture Boost Serum
Wat belooft Chanel ons?
"Hydratatie is fundamenteel voor elke huid en belangrijker dan het eisen van bescherming, verzorging of uitstraling. HYDRAMAX + ACTIVE SERUM verzekert deze vitale behoefte door de hydratatie te boosten en te herstellen. De bondgenoot van elke huid, elke leeftijd en elk klimaat" 
Hoe bevalt het?
Ik heb nooit eerder een serum gebruikt, en vind dit een welkome afwisseling in mijn gezichtsroutine! Dit Chanel-serum heeft een blauwige kleur en heeft een waterige gel-structuur. Het serum ruikt naar perziken, gemengt met een wat sterkere alcohol-achtige lucht. Maar al met al is de geur niet erg onaangenaam.
Het serum trekt snel in op je schone huidje, om vervolgens de dagverzorging aan te brengen. Een serum zorgt voor net dat beetje extra (doordat het erg geconcentreerd is) en in combinatie met een creme uit eenzelfde lijn haal je nog meer uit de ingredienten van je producten. En dat is weer super fijn voor je huid!
Ik kan er kort over zijn; I loved it!


- Active Moisture Gel Cream
Wat belooft Chanel ons?
"Een actief hydraterende, luchtige crèmegel. Fris en smeltzacht, heerlijk geparfumeerd, ideaal om dagelijks te gebruiken voor een huid die fris en weldadig aanvoelt.
Een subtiel parfum van fruitige witte perziknoten, citrusvruchten en een delicaat bloemenboeket van jasmijn, pioenroos en cyclaam. De huid is intens gehydrateerd, soepeler en stralender."
Hoe bevalt het?
De creme is inderdaad lekker luchtig, ik hou van gelstructuren in cremes! De geur is subtieler als die van het serum en dus wederom erg prettig. Ook dit product heeft een lichtblauwe waas, weer eens iets anders dan het algemene wit!
De creme is net ietsje te weinig voedend voor mijn huid, waardoor ik toch nog een beetje een trekkerige huid overhoudt. Ideaal als je een beetje hydratatie wel kunt gebruiken, maar niet wanneer je huid droog-droger-droogst is!


 - Active Moisture Gel Cream
Wat belooft Chanel ons?
"Een actief hydraterende, romige crème.

Fris en smeltzacht, heerlijk geparfumeerd, ideaal om dagelijks te gebruiken voor een huid die fris en weldadig aanvoelt. Een subtiel parfum van fruitige witte perziknoten, citrusvruchten en een delicaat bloemenboeket van jasmijn, pioenroos en cyclaam. De huid is intens gehydrateerd, soepeler en stralender."

Hoe bevalt het?
Deze creme is het voedendere zusje van de gel cream, en dit is bíjna wat ik nodig heb! Dit cremepje is mij net iets té voedend. Ik heb namelijk ook geen huid die aanvoelt als de Sahara, wat ervoor zorgt dat deze creme wel intrekt, maar een licht vettig laagje achter laat. "Genoeg is genoeg"-signalen van de huid! Overvoeden is nooit goed.
De creme is heerlijk romig en draagt hetzelfde perzik-parfum als de andere twee producten uit deze lijn.
 
Photobucket
De complete Hydramax+ Active-lijn
 
Conclusie:
Voor mij was het het nét niet... :( Jammer de bammer! Ik zag de pot Chanel al bij mijn wasbak staan, namelijk (stond hardstikke mooi! Haha). Ik zit, qua mijn huid, net tussen de gel cream en de cream in. De ene doet net te weinig, de andere net te veel. Ik denk dat de gel cream wel perfect zou kunnen zijn in de zomer, wanneer m'n huid wat minder hydratatie nodig heeft.
Het serum is wel écht geniaal! Hij gaf mijn huid een echte oppepper en het friszoete perzik-geurtje kon ik ook absoluut waarderen! Nu opzoek naar een goedkoper zusje van deze Active Moisture Boost...

Het serum is te koop vanaf €67,00 (30ml), de gel cream en de cream kosten allebei €57,00 voor een pot van 50ml.

De Chanel Précision Hydramax+ Active-lijn is te koop bij de luxuere parfumerie en de bekende Chanel-verkooppunten.
 
Zou jij bijna €60,00 uitgeven voor een creme?

4 opmerkingen:

Roxanne zei

Leuk om te lezen! Jij schrijft altijd hele lange en leuke artikeltjes! Erg fijn :D Om nog even terug te komen op je vraag bij mij...de geur van zo'n Soy Wax blijft heel lang hangen :) Echt heerlijk!

Jorna zei

Dankjewel voor het compliment! Er is vaak zoveel wat ik nog wil zeggen... Is het niet irritant dat de artikels zo lang zijn?

En die soy melts klinken echt lekker! Love 'em! Alleen gaat de geur er bij mij snel vanaf, maar als dat bij deze anders is... let's have a look at it then! ;) Danjewel!

Anoniem zei

No way! Okee, het klinkt allemaal goed en ik ook van goede huizen. Maar zoveel geld. Nee dat heb ik er niet voor over. Ik vind het wel leuk om juist zulke artikelen te lezen. Toch ben ik altijd stiekem benieuwd naar wat duurdere merken bieden.
Liefs, xxxx

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Ik heb 'm zelf ook gehad, ik vind hem echt enorm fijn voor mijn huid. Jammer dat 'ie jou iets minder bevalt!