zondag 6 februari 2011

The Body Shop 'Tea Tree Face Mask'

Photobucket

Vandaag een product van The Body Shop waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar was, het Tea Tree masker. Ik kocht hem toen ik Lamin ophaalde van Schiphol, begin januari.
The Body Shop begint toch wel mijn 'Holy Grail' te worden als het op lichaamsverzorging aan komt. I'm fan! :) Alle producten die ik tot nu toe gebruikte zijn zo ontzettend fijn.
Vandaag dus wat extra aandacht voor mijn nieuwste TBS-ontdekking; het Tea Tree masker!

Photobucket

Photobucket

Het masker is speciaal voor de onzuivere huid. Huidjes die snel pukkeltjes krijgen, vlekjes, mee-eters... Je kent die ongein wel. ;)
Omdat mijn huid bij lange na geen mooie modellenhuid is, leek dit masker me heerlijk. Ik heb wel pure tea tree olie op mijn gezicht (plaatselijk, dat dan weer wel. Haha!) gebruikt, en dat beviel altijd goed.

Wat zegt The Body Shop over dit masker?

"Een onmiddellijk verkoelend masker dat helpt onzuiverheden te verwijderen en overtollig vet te absorberen. Werkt ook rustgevend en ontspannend op huid die last heeft van onzuiverheden. De huid voelt diep gereinigd, rustig en opgefrist aan."

Hoe gebruik je het?
Een lekkere laag op je (gereinigde!) gezicht aanbrengen en dit 10 tot 15 minunten laten inwerken. Het masker blijft een beetje vochtig. Vervolgens lekker plenzen met lauwwarm water, et voila! :)
Je kunt het masker één of twee keer per week gebruiken nadat je je gezicht gereinigd hebt.


Er zit onder andere menthol, tamanu olie, vitamine E, kaolie, citroen tea tree-olie en community trade tea tree-olie in dit groene goedje. Klinkt allemaal lekker verfrissend en verzorgend, toch?
Het masker ruikt vrij sterk naar menthol en tea tree. Hij kan, wanneer je hem aangebracht hebt, een beetje trekken op je ogen. Opzich niet heel erg, want het verfrissende effect van je huid... Is.... WAUW!

Photobucket

Photobucket

Het masker is vrij luchtig van structuur. Wanneer je hem aanbrengt zie je hem wegsmelten op je huid. Je moet dus een paar laagjes aanbrengen om een royale dekking te krijgen. En dan nog neemt je huid al veel van dit masker in zich op. En dan nu, op naar de scary stuff!

Photobucket

AAAH! ;) Zoals je ziet trekt het masker snel in je huid. Opzich hardstikke lekker, maar wel anders dan dat ik gewend ben van maskertjes.

Hoe is het resultaat?
Ik laat maskertjes vaak het maximum minuten zitten. Bij dit maskertje wordt dat een beetje bemoeilijkt door de sterke geur die je op je ogen gaat trekken. Toch heb ik het al meerdere keren 15 minuten vol gehouden. Haha. Het is wel te doen dus.
Het masker spoelt makkelijk af (ik gebruik altijd een nat washandje), en mijn huid voelt inderdaad diep gereinigd en schoon tot in de verste hoeken. Verder is mijn huidje lekker fris door de combinatie van tea tree en menthol! Super oppeppend!
Ik gebruik na maskers altijd een lotion (Clinique Clarifying Lotion nr. 1), en daarna breng ik mijn verzorging (creme) op.

Conclusie:
Mijn huid is lekker gekalmeerd, minder rood en lekker schoon en fris! Wel is de geur van dit masker vrij heftig. Daar moet je van houden en tegenkunnen. Ik vind het zelf wel lekker. En ik weet dat tea tree gewoon goed voor mijn huid is, dus wanneer ik het ruik associeer ik het met iets goeds, haha.
Een heel fijn masker, die mijn huid diep gereinigd, fris, gekalmeerd en minder rood achterlaat. En daarom koop je een masker voor de onzuivere huid, toch? ;)

Het Tea Tree masker is te koop bij de filialen van The Body Shop, voor 100ml masker betaal je €10,00.

Wat is jouw lievelings masker?

7 opmerkingen:

Perfectly Unordinary zei

Dat ziet er nog goed uit! Ik heb momenteel geen masker in huis, dus ik moet dringend eens eentje kopen.

Anoniem zei

Ik zie op tegen de geur. HMMM, maar hij klinkt wel goed. Vooral belangrijk vind ik, is dat de huid daarna fris aanvoelt.
Liefs, xxx

Jorna zei

@Kalypso; Even sniffen in de winkel. Of een sample vragen bij TBS! :)

@Perfectly Unordinary; Dit is wel een aanrader dan. :)

Mitchin zei

Klinkt heftig =)))) Ik denk dat mijn couperose huidje het niet zal overleven.
Zelf ben ik helemaal verliefd op de algenmasker van Maria Galland, helaas is die alleen verkrijgbaar in de salons

Jorna zei

Ja, hij is ook best heftig. Ik heb zelf een vrij gevoelige huid, maar daar doet 'ie het toch prima op, op de een of andere manier, hehe.

Anne (peachyblushes) zei

Klinkt heel erg goed! *zet masker op haar wishlist ^^*

worldlytreasury zei

Hier nog een gevoelig couperosehuidje dat het niet aandurft, maar ik ga zeker een tester vragen, want love tea tree!