vrijdag 18 februari 2011

Review: Bourjois 'Healthy Mix Serum' Gel Foundation

Photobucket

Mijn winterhuidje is nog nooit zó winters geweest; ál mijn foundations zijn te donker of hebben een verkeerde ondertoon, lijkt het wel. :(
Ik ben laatst dus maar eens op pad gegaan voor een tintje lichter. Ik besloot voor de nieuwste 'Healthy Mix' foundation van Bourjois te gaan, de 'Healthy Mix Serum' Gel Foundation-variant.
Ik kocht de lichtste (! Dat is láng geleden zeg!) kleur, 52 Vanille. De concealer uit de normale 'Healthy Mix'-lijn gebruik ik al een maand of 6, en dat bevalt prima! De geur van de producten uit deze fruitige lijn is zo heerlijk!


 
Photobucket

Photobucket

De foundation zit in een slanke glazen fles met een rode dop. De foundation zit in een pompflacon, mijn favoriete verpakking voor foundations!
Verder staan er rode vruchten op de verpakking afgedrukt. En dat ziet er inderdaad vrij healthy uit, als je het mij vraagt.

De foundation zou onmiddelijk de strijd met de vermoeidheid en een doffe huid aangaan, je een fris en licht geven en je voorzien van een egale én opgefriste teint die tot 16 uur lang zou moeten houden. Verder zitten er volop antioxidanten en vitamines in deze foundation.
Er zitten extracten van 3 verschillende vruchten in deze foundation, namelijk van granaatappel, lychee, gojibes.
Verder zou de foundation een 'gel structuur' hebben, die wegsmelt op je huid, de foundation zou hypoallergeen zijn en verrijkt met micropigmenten voor een glowy 'semi-matte'-finish.
Ik was dan ook héél erg benieuwd hoe deze foundation het op mijn, niet zo egale, huid zou gaan doen. 'De maandelijkse troubles' liggen nét achter me, en mijn huid is daar nog volop van aan het herstellen (zeh horror!).

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ik heb de foundation natuurlijk al volop getest en ik moet zeggen dat ik érg tevreden ben. Benieuw naar het resultaat? Kijk snel mee naar de schokkende vergelijkingsfoto's van vóór het aanbrengen en ná het aanbrengen van deze Healthy Mix Serum-foundation!

Photobucket
Zonder make-up, alleen met creme op (vandaar de vettige shine :P)

Photobucket
Met alleen de Bourjois Healthy Mix Serum-foundation

Photobucket
Met alleen de Bourjois Healthy Mix Serum-foundation

Mijn bevindingen:
De kleur is ten eerste helemaal perfect! Ik ben zo blij dat ik niet meer bang hoef te zien voor een bruin gezicht met een witte hals!
De foundation is licht dekkend voor een natuurlijke finish. Toch vind ik hem voldoende dekkend voor mijn probleem-huid. En dat had ik eigenlijk niet verwacht.
Een beetje concealer erbij en even goed afpoederen en klaar is kees! Ik heb het gevoel dat de foundation mijn huid niet verstopt, zo licht en luchtig draagt 'ie. Dat voelt écht heel erg fijn! Je voelt hem niet zitten, namelijk.
De formule is super vloeibaar (naar mijn mening niet zo stevig als een gelfoundation, als bijvoorbeeld de Studio Sculpt van MAC), en smeert heel fijn uit. Het effect is natuurlijk, glowy, egaal én semi-mat!
De geur van de foundation is écht heel lekker; net of je een verse smoothie over je gezicht heen smeert. Delicious!

Conclusie:
Top foundation, ook voor de wat minder perfecte huidjes. Met een beetje concealer erbij zijn je probleem-zones ook zo verdwenen. De foundation brengt fijn aan, geeft een natuurlijk effect, ruikt héérlijk, zit vól goede ingredienten, voelt super licht en luchtig aan op je gezicht en geeft een hele mooie egale, glowy finish.
Kortom; ik geloof dat Bourjois met deze foundation een nieuwe fan in huis gehaald heeft!

De Bourjois 'Healthy Mix Serum' Gel Foundation is te koop bij de meeste (luxere) drogisterijen, en kost €14,50 per flesje (30ml).

Welke foundation gebruik jij het liefst?

11 opmerkingen:

Femke zei

Ik heb hem gister ook gekocht,
heb hem nu 2 dagen op en hij bevald me nu ook idd al prima. Ook kleur 52 heb ik!
Hij ruikt echt heerlijk!

Jorna zei

Haha, dat is toevallig! Enjoy as much as I do!

Myrna zei

Deze foundation vind ik echt geweldig, gebruik em al een tijdje en ben er echt helemaal weg van!

BeautyLoves zei

Bedankt voor deze review! Ik wil hem zeker eens aankopen. Ben trouwens verzot op al het fruit dat er in zit :)

NailGloss zei

Ziet er goed uit, lijkt mee een fijne foundation

Jorna zei

@Myrna; dat kan ik me goed voorstellen ja, haha! Ik ben ook al helemaal fan!

@Perfectly Unordinary; You're welcome! Fijn idee dat er goede ingredienten inzitten, toch?

Anoniem zei

Dat klinkt heel erg goed. Vooral het idee dat er goede ingrediente inzitten. Je ziet degelijk wel verschil. Best een goede gel foundation dus.
Liefs, xxx

Asmae zei

Ik heb deze foundation ook en ben er heel tevreden over! De concealer ervan heb ik ook. <3

Jorna zei

@Kalypso; Echt een gelfoundation vind ik het dus niet. De Studio Sculpt van MAC is dat wel, en die is écht veel steviger.
Deze is veel wateriger vergeleken bij de SSF.
Maar hij is wel héél fijn!

@Asmae; Tof! Ik gebruik de concealer er ook bij. <3

Ludy zei

Ook vandaag gekocht in kleur 52. Gebruikte hier voor de healthy mix, maar deze serum is net wat fijner, en voelt wat lichter. Zoo mooi dekkend, en ideal voor de lichte huid.

Nu ga ik toch ook maar voor de concealer, aangezien je daar ook erug positief over bent!

Anoniem zei

Geloof het of niet, maar het flesje is gemaakt van hard plastic, maar oogt inderdaad als glas ;)
ik heb hem vandaag gekocht en ben heel benieuwd!