maandag 21 februari 2011

Sur Plus 'Hennep Handprotect' (voor droge tot extreem droge huid en handen)

Photobucket

Ik las laatst ergens een artikel over de werkzaamheid van hennep, en hoe goed dit voor je huid is, wanneer het verwerkt zit in verzorgingsproducten.
Ik was laatst bij De Tuinen om wat Himalaya Herbals in te slaan (soon to be reviewed!) en kwam deze handcreme tegen.
In de winter heb ik de wonden altijd op mijn handen staan, zo droog is mijn huid dan. Gebarsten, schuurpapier-like en jeukig. Ik heb al vele handcreme's versleten, maar vaak werken ze maar even of trekken ze niet in, waardoor je met glibberhanden door je dag moet (Urgh!).
Ik was dan ook erg benieuwd naar deze Hennep Handprotect van Sur Plus, voor de droge tot extreem droge (hello!) huid en handen. Ik had nog nooit van het merk gehoord. Jullie wel?


Photobucket

Photobucket

Photobucket

De tube zit in een doosje, in dezelfde stijl als hoe de tube is vormgegeven, shiny zilver, strakke zwarte en witte letters en een hennepplantje.
De tube zelf bevat 30ml, wat opzich een gewone hoeveelheid is voor een handcreme. Helemaal handig omdat je een handcreme vaak meezeult in je tas, en een litterfles bij je dragen is dan niet fijn, haha.
De tube doet me een beetje denken aan die van L'Occitane. Toen ik in Parijs was, kocht ik daar bíjna een handcreme, ware het niet dat die net out-of-stock was (...).

Photobucket
Het formaat

Wat beloofd de handcreme?
'Sur Plus Hennep Handprotect is een intensieve therapie voor droge tot extreem droge huid en handen. De rijke, voedende creme is verrijkt met natuurlijke hennepolie die de huid intensief hydrateert, revitaliseert en beschermt'.
Maakt de handcreme de beloftes waar?
Hier kan ik volmondig JA op zeggen! Want deze handcreme doet wat een andere handcreme nooit heeft kunnen waarmaken; mijn schuurpapier-handen met wondjes intensief verzorgen en beschermen. Ik gebruik de creme nu zo'n 4 dagen een paar keer per dag en mijn huid op mijn handen is gekalmeert (alsin niet meer knallend rood van kleur), jeukvrij én ik durf ze zelfs zacht te noemen! Tuurlijk kun je zien dat ik een onrustige huid had, op mijn handen. Dat is ook niet weg in 4 dagen, maar ik zie écht heel erg duidelijk verschil.
Het oncomfortabele gevoel van extreem droge handen is verdwenen! HURRAY! :)

Hoe is de structuur van de creme?
Heel vol, romig maar toch ook luchtig. En lichtlichtlichtmintgroen! Het is een rijke creme, maar niet een hele zware. Mijn huid absorbeert de creme vrij snel en laat mijn handjes poezelig zacht achter, met een comfortabele verlichting op mijn droge huid (believe me, dat is niet uit te houden!).

Hoe ruikt de creme?
Schoon en fris. En een tikje natuurlijk. Er zit jammer genoeg geen wietlucht aan de creme. Haha! ;) Grapje natuurlijk.
Nee, ik vind de geur heel fijn! Die blijft ook wel even hangen wanneer je je handjes hebt ingesmeert. Wel vrij aanwezig, dus.

Photobucket
Drup Hennep Handprotect + krabbel van Bentley :P
Photobucket
Licht geblend

Conclusie:
Wat een SUPER fijne handcreme is dit! Ik heb eindelijk een goede match gevonden voor mijn schuurpapier-handen! Dit wordt absoluut een re-buy!
Hij is wel een beetje prijzig vind ik, voor een handcreme, maar ik leg het gráág nogmaals neer voor deze handcreme met hennep!

De Sur Plus Hennep Handprotect creme voor de droge tot extreem droge huid en handen kost €5,99 per stuk (30ml product per tube), en is te koop bij o.a. De Tuinen.

Is een handcreme voor jou ook een must 's winters? Welke gebruik je?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klinkt echt onwijs heerlijk. Ik wil ook zoeist hebben. Het is echt een musthave. Vooral voor mij werk.
Liefs, xxx

Kelly zei

Wauuww dit klinkt echt super! Vaak als ik werk dan krijg ik super droge handen. Dit product klinkt zo fijn! Ik ga hem van de week meteen halen :D Hartstikke bedankt voor deze review!

Jorna zei

Graag gedaan.
Hoop dattie voor jullie ook zulke wonderen verricht! :)

Roxanne zei

Klinkt fijn! Ik heb ook hele droge handen en dan voornamelijk mijn nagelriemen zijn killing! Die velletjes daar zijn zo hard dat het echt vreselijk zeer doet! :(

Jorna zei

Aaaw!! Dat is pijnlijk ja. :(
Ik ben ook mijn nagelriemen aan het insmeren als een gek. iets wat ik eigenlijk (Sssssst!) nooit doe.
Nood breekt wet. ;)

Charlotte zei

Frisse geur zeg je? Hmm... Misschien het proberen waard - de hennepproducten van de body shop vind ik namelijk afschuwelijk ruiken :S
Nou ben ik net vandaag bij de tuinen geweest en kom pas donderdag weer in Groningen... Nouja, ik ga niet dood van een paar daagjes wachten :P

Jorna zei

@Charlotte; Ja, frissig maar op een natuurlijke manier. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! :)