zondag 22 mei 2011

NYC IndividualEyes '942 Smokey Blues' + look

Photobucket

Ik heb het nog niet gespot in mijn eigen Kruidvat, maar in de Kruidvat van een dorp vlakbij verkopen ze wel NYC. Hardstikke fijn, want ik was toch wel benieuwd geworden naar dit nieuwe budgetmerk. En dan vooral naar de IndividualEyes-palettes, die speciaal afgestemd zijn op oogkleur. De meest flatteuze kleuren voor blauwe, groene en bruine kijkers samen in een doosje met een oogschaduwprimer en een highlight-cream. Een echte alles in één dus! Alleen het oogpotlood of de gelliner ontbreekt nog.
Ik besloot een blauwe-ogen-doosje mee naar huis te nemen, en zelf de kwaliteit van dit product van NYC te ervaren. En, of ik het wat vind? Lees snel verder!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Op de panns ligt een doorzichtige 'deksel' met daarop aanwijzigen waar je welke kleur voor kunt gebruiken en wat welk product is. Easy! Daar is over nagedacht.

Photobucket

Het palette bevat 4 kleuren (shimmery) oogschaduw, één oogschaduwprimer en een highlight-cream. Je kunt al deze kleuren en producten in één look verwerken. Al snap ik het nut niet helemaal van die highlight-cream. Waar smeer je dat? Onder je wenkbrauw? Op je jukbeenderen (en het was een eye-palette, toch?)? Wat mij betreft is dat product een béétje overbodig. Ik had liever gezien dat NYC op die plek een gelliner had gestopt. 

Photobucket
Highlight-cream, primer, en de 4 tinten oogschaduw (zonder basis geswatched)

Photobucket
Highlight-cream, primer, en de 4 tinten oogschaduw (zonder basis geswatched)

Zoals je ziet is de pigmentatie gewoon dik in orde, de enige kleur die wat minder pigment bevat is de tweede kleur in het palette, de taupe-kleurige e/s. Opzich geen ramp, want deze kleur is perfect als 'all-over-lid' kleur. Zo houd je je ooglid mooi rustig en licht, waardoor je ogen groter lijken.
Het palette is van stevig plastic en oogt daardoor een tikje goedkoop (ook door de combinatie met de witte letters en lettertypes.
Ik heb ook direct een look gemaakt met dit palette, omdat je dan pas echt goed kunt zien 'wat voor vlees je in de kuip hebt'. ;) Let's see!

Photobucket

Photobucket

Ik vond het resultaat een beetje muddy ogen, de kleuren zijn opzichzelf prachtig, maar ik heb het idee dat, wanneer je ze met elkaar blendt, ze teveel in elkaar gaan verlopen en onderling niet zoveel meer verschillen.
Ik gebruikte de highlightkleur in mijn binnenste ooghoek, de taupe-kleur over mijn hele bewegende ooglid, de bruine tint op het laatste deel van mijn bewegende ooglid en de donkerste paarsachtige kleur in de crease.
Als highlighter onder mijn wenkbrauw gebruikte ik MAC 'Shroom', ik vond zo'n goud/brons-tint niet zo geschikt onder mijn wenkbrauw, haha. Onder 'Shroom' bracht ik de highlight-cream aan, en onder alle oogschaduw en de highlight-cream bracht ik de primer aan (die fijn werkt, maar die ik een tikje te vet en creamy vindt als basis). Op mijn waterlijn gebruikte ik een wit potlood van Catrice en als eyeliner gebruikte ik 'London Baby'-gelliner van Essence (bruin).

Conclusie;
Een fijn budget-palette, maar ik kom toch wel wat puntjes van kritiek tegen, wanneer ik het gebruik. Maar opzich; wat wil je voor een dikke €4,00? En als je dan kijkt naar kwaliteit-prijs, dan is dat dik in orde. NYC heeft namelijk ook gedacht aan de oogschaduwbasis en die highlight-cream daar zal ook over nagedacht zijn.

NYC wordt verkocht bij de grotere Kruidvat-filialen.

Heb jij al kennis gemaakt met NYC?

7 opmerkingen:

Joan zei

Ah wow, mooie ooglook! De kleuren vallen me heel erg mee qua pigment, niet verwacht! :D

BeautyLoves zei

Ik heb ze ook al zien liggen, maar niet gekocht!

beautyforgirls zei

Ik vind het een leuke look geworden. Heel draagbaar en leuk voor naar school. Het is een handige palette.
Liefs, xxxx

Carola zei

Wat een leuk palette, helaas verkopen ze hier in de buurt geen nyc

Jorna zei

@Joan; Nee dat viel mij ook 100% mee! :)

@BeautyForGirls; Niet alleen voor naar school, lijkt me. Ik draag bijna altijd aardetinten. Of dat nou voor mijn werk (ik zit namelijk niet meer op school. :P), stappen, een feestje of iets anders is.

@Carola; Dat dacht ik ook, mar schijn bedriegt! Wij hebben een grote Kruidvat, en een dorp met een kleinere versie verkoopt wel NYC. Heel bizar!

Sishoba zei

Ik vind het persoonlijk wel heel erg leuk dat er echt een soort 'tutorial' opstaat, wat je voor waar kan gebruiken.

LottedeJ zei

De pigmentatie ziet er goed uit! Ik wil eigenlijk ook wel zo'n paletje, maar dan voor groene ogen!