zaterdag 28 mei 2011

Yves Rocher 'Pur Désir de Pivoine' douchegel

Photobucket

Een hele dikke week geleden plaatste ik een bestelling bij Yves Rocher, en afgelopen woensdag kwam het pakketje bij me binnen. Natuurlijk sprong ik direct onder de douche met één van de producten waar ik het meest nieuwsgierig naar was; de douchegel met pioenroos die Yves Rocher heel mooi 'Pur Désir de Pivoine' noemt. En daarmee had dan mijn eerste kennismaking met dit merk plaatsgevonden! Vandaag lees je meer over deze frisse douchegel die verrijkt is met pioenroos.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De verpakking is heel vrolijk vormgegeven, al vind ik hem er toch wel een tikje goedkoop uitzien. Op de achterkant zit bijvoorbeeld een bobbelend plastic label. Het is het net niet, zegmaar. En da's best jammer, want het idee is leuk, een roze smalle flacon met pioenrozen erop. Het goedje zelf is doorzichtig, maar lijkt door de flacon, roze gekleurd. Goed bedacht, Yves Rocher!

Photobucket
Het formaat

Photobucket

De flacon werkt zoals elke andere flacon; met een klik-dop en een gat. Je knijpt in de tube om er product uit te krijgen, en dit is makkelijk te doseren door of zacht of hard te knijpen. Easy, dus!
De substantie van het product is gel-achtig. Ietwat steviger dan de meeste douchegels, en is dus doorzichtig van kleur. Ik wrijf altijd een beetje douchegel op tussen mijn handen, om het te laten schuimen en vervolgens over mijn lijf te smeren. Dit gaat prima met de Pur Désir de Pivoine-douchegel. Hij schuimt lekker!

Photobucket

Photobucket

De douchegel heeft, volgens Yves Rocher, een verfrissende geur die u tijdens het douchen omgeeft met de 'ongelooflijk tedere geur van pioenroos'. Daarnaast zou het je huidje fluweelzacht maken en heerlijk doen ruiken.
Nu had ik verwacht dat een pioenroos (what's in a name?) naar rozen zou ruiken, of in elk geval niet veel zou afwijken van de bekende rozengeur. Little did I know dat dit goedje, vind ik, helemaal niet naar rozen ruikt, of in de buurt komt van iets dat een roos ís. Hij ruikt inderdaad lekker fris, schuimt fijn en zorgt voor een zachte huid. Maar niet meer of minder dan een douchegel van de drogisterij zou doen. Hij ruikt zelfs een beetje chemisch en goedkoop, en doet me stiekem denken aan de huuuge potten knalroze gel die mijn moeder door mijn haar kamde toen ik nog op klassiek ballet zat, vroeger... Au! En die associatie moet je niet willen. Toch?
Opzich is er met de douchegel niets mis, al heb ik heel sterk het gevoel dat de douchegel zelf niet meer is dan een basisdouchegel met een flinke scheur (chemisch) parfum. Verder is de SLS ook redelijk vertegenwoordigt in dit product, wat hem mij nog meer basis en goedkoop doet aanvoelen...

Jammerdepammer Yves Rocher, leuk bedacht, maar ik ben niet enthousiast....

De Pur Désir de Pivoine-douchegel kost €4,90 voor een flacon van 200ml, wat ook nog redelijk aan de prijs is voor het product dat je er voor terug krijgt (IMHO). Yves Rocher heeft winkels, maar ook online kun je bestellen.

Welke douchegel vind jij een blamage?

5 opmerkingen:

Joan zei

Ik hou van veel producten van Yves Rocher! Heb er een paar dagen terug nog een bestelling gedaan! :D

beautyforgirls zei

Niet heel duur. Het flesje ziet er zo schattig uit. Lijkt mij een lekker product.
Liefs, xxxx

LottedeJ zei

Jammer zeg, dat de douchegel niet zo fijn is. Ik ben ook niet echt fan van Yves Rocher, ik vind het geen bijzonder merk. Wel heb ik een fijne dagcrème van Yves Rocher.
Ik zou zo snel niet weten welke douchegels ik niet fijn vind..

Inge zei

Jammer!! Ik ben ook niet zo weg van de douchegels van Yves Rocher weet niet hoe dat komt haha!

Roos zei

Deze heb ik zelf ook! Ik vind hem erg fijn en lekker ruiken.
maar ik hou niet van Yves Rocher, dus ik zal daar niet snel meer iets kopen.