zondag 26 juni 2011

How to; Hoe ik mijn wenkbrauwen inkleur

Photobucket

Wenkbrauwen zijn super bepalend in je gezicht. Ze zorgen voor uitdrukking, charisma en een open blik. Wanneer je van je zelf, net als ik, super blond, onzichtbare wenkbrauwen hebt, is het een optie (voor mij een onmisbare routine!) om je wenkbrauwen in te kleuren met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Wel vind ik het een must dat het er nog wel natuurlijk uitziet nadat je klaar bent. Het is écht even wennen wanneer je nooit je browzzz in de kleur zet, maar uiteindelijk wen je eraan dat ze donkerder zijn dan je gewend bent, en dat het helemaal niet raar staat, maar je gezicht een oppepper geeft.
Ik heb er best even overgedaan om uit te vinden hoe ik mijn wenkbrauwen nou het beste kon inkleuren en waarmee, maar sinds een aantal maanden heb ik de voor mij, op dit moment, perfecte manier gevonden. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, en heb ik er voor jullie een how-to van gemaakt. Misschien handig voor de ladies die ook nog worstelen met het vinden van de juist methode. Enjoy!

Ik gebruik graag een potlood om de lijnen te zetten en een poeder om het in te kleuren. Ik gebruik ook weleens alleen een potlood of alleen een poeder. Het ligt er vaak net aan hoeveel tijd ik heb en of ik wat hardere lijnen in mijn wenkbrauw wil, of liever voor subtiel en natuurlijk ga. Ik ben natuurlijk geen visagist, of iemand met een wenkbrauw-specialiteit. Dit is gewoon om jullie te laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen zelf inkleur, en om jullie, wanneer je zelf nog moeite hebt met het inkleuren van je wenkbrauwen te laten zien hoe het kan.

Photobucket

Dit is mijn 'naakte' wenkbrauw, die nodig weer in een modelletje getweezed/gewaxt gaat worden. Soon, I promise. ;) Zoals je ziet heb ik hele lichte wenkbrauwen die best wat meer definitie kunnen gebruiken. Mijn haar is blond, en knetterharde kleuren als heel donkerbruin staan te hard en onnatuurlijk bij mij. Ik gebruik dan ook het liefst een lichter bruin potlood (Pupa) en een askleurig poeder (Catrice).

Photobucket

Stap 1: Zet een lijn onder het begin van je wenkbrauw (tot waar 'ie omhoog loopt)
Ik doe dit altijd op gevoel, met een potlood. Wanneer je dit vaker doet, gaat dit gewoon vanzelf goed. Je kunt er ook voor kiezen om stap 1 en 2 om te draaien, dan heb je een uitgangspunt waar je moet beginnen, namelijk (zie stap 2).

Photobucket

Stap 2: Zet een lijn rechtomhoog, waar je wenkbrauw begint
Ik doe dit altijd door mijn potlood in een rechte lijn langs mijn neusvleugel omhoog te leggen. Zo weet je waar je wenkbrauw 'volgens de regeltjes' zou moeten beginnen. Hier zet ik een streep tot waar mijn wenkbrauw rijkt. Dat ziet er dan vervolgens zo uit:

Photobucket

Je kunt deze stap dus eerst doen, i.p.v. de door mij aangegeven stap 1, zodat je weet vanwaar je de lijn onder je wenkbrauw moet zetten.

Photobucket

Stap 3: Volg de bovenste lijn vanaf de 'hoek'
Ik heb niet echt een scherpe hoek (af en toe teken ik die er wel op), dus ik volg vooral de natuurlijke lijn van mijn wenkbrauw. Ik zet de streep door tot in het 'staartje' van mijn wenkbrauw (looking akward, doesn't it? Haha!)

Photobucket

Stap 4: Vervaag de lijnen met een spoolie
Voordat ik mijn wenkbrauwen ga invullen met poeder, ga ik eerst deze harde lijnen 'uitborstelen' met een spoolie-borstel (een mascaraborsteltje op een stokje). Dit zorgt voor een mooie natuurlijk, niet harde look. Ga gewoon een aantal keren 'zigzaggend' door je brows, en borstel je wenkbrauwen dan omhoog (zorgt voor een open blik). Dat ziet er dan zo uit:

Photobucket

Het potlood zit nu ook al door de wenkbrauw heen geborsteld. Easy does it, toch?

Photobucket

Stap 5: Vul je wenkbrauwen lichtjes in met een poeder
Ik doe dit zelf met aan angled kwast van Zoeva (uit de bamboe-set) en de Catrice Eyebrow-set (het lichtste poedertje van de twee). Ik ga gewoon lichtjes met de kwast door mijn wenkbrauwen totdat ze de gewenste kleur hebben. Vervolgens ga ik er nog even doorheen met de spoolie (om het overtollige te verwijderen en om m'n brows weer in model te borstelen).

Photobucket

Ennnn dat zijn we klaar! Ik breng hierna altijd een doorzichtige wenkbrauwgel aan (de wenkbrauwgel van de Etos is écht heel fijn!) en vervolgens blijven ze de hele dag mooi op z'n plek! Zoals je op de bovenstaande foto goed kunt zien (ja, ook mét mascara. Wat een verschil he?!) hebben mijn wenkbrauwen wat meer power nu, maar wel op een natuurlijke manier. Maar deze foto geeft het verschil nóg duidelijker weer:

Photobucket
Links met wenkbrauwen én concealer, rechts met niks (aiii!).

Precies how I like it! :) Ik vind wenkbrauwen bij mezelf al snel té, behalve wanneer ik een donkere smokey eye draag. Dan zet ik mijn wenkbrauwen altijd wat zwaarder aan (love the way that looks, haha).
Een goede tip voor wanneer je je wenkbrauwen te donker heb ingekleurd; doorborstelen met de spoolie dus, en een wattenstaafje over je wenkbrauw heen rollen of wrijven, dit neemt dan het overtollige product op.

Vinden jullie zo'n 'how-to' leuk? Ik post ze niet zo vaak omdat er al zooooo ontzettend veel how to's en tutorials op het net te vinden zijn. Mochten jullie het leuk vinden, dan kan ik vaker een how-to maken. Please let me know, ladies!

'Doe' jij je wenkbrauwen ook altijd?
Welke producten gebruik je graag en wat is jouw methode?

9 opmerkingen:

Evelien zei

Leuke how-to! Ik teken ze soms in het begin van m'n wenkbrauw lichtjes bij. Voor de rest doe ik altijd wenkbrauwgel van essence erin.

Jorna zei

Oeh, die heb ik ook gebruikt, maar die vond ik veel te veel gel afgeven. Ben snel weer overgestapt naar de Etos gel.

LottedeJ zei

Ik vind how-to's erg leuk! Mag je wel vaker doen wat mij betreft :D Ik 'doe' mijn wenkbrauwen ook, ik kleur alleen het staartje van de wenkbrauw in met een potloodje, en vervaag dit daarna weer met een borsteltje!

BeautyLoves zei

How to's zijn inderdaad leuk! Ik heb een wenkbrauwpotloodje dat ik gebruik, en ik werk af met doorzichtige wenkbrauwgel. Jammer genoeg is het er een van Essence en kan ik die nu nergens vinden. Als ik ooit nog eens in Nederland ben, moet ik die van de Etos eens zoeken!

Nicole zei

leuke how-to :)
vind how-to's altijd wel leuk om op een blog te zien. iedereen doet het weer anders

zelf epileer ik alleen en gebruik ik wenkbrouwgel (essence, maar ben op zoek naar een fijnere, dus misschien de van de etos maar eens proberen )

Peggy Timmermans Visagie zei

Vroeger vergat ik ze wel eens maar nu zeker niet meer. Ik teken altijd bij.

Elien zei

moet ik ook eens proberen (:

Evelien zei

Mooi gedaan hoor! Ik heb zwarte wenkbrauwen, dus er valt weinig aan te doen :(

Arja van Garderen zei

Je ziet toch wel duidelijk verschil, mooi hoor en goed uitgelegd.
Ik volg je, volg je terug?
Groetjes Arja