maandag 13 juni 2011

Lancôme Flash Bronzer (for face & body)

Photobucket

Een lekker zomers tintje is fijn! Het staat net een tikje gezonder, je krijgt er een mooie glow door, je benen lijken slanker en je huid egaler. En dat willen we allemaal, toch? Ik besloot dit jaar een goede zelfbruiner te kopen voor mijn gezicht (let op; zelfbruiners voor je lijf kunnen vaak niet op je gezicht!), juist voor een zonnige toet. Toen ik de Flash Bronzer Gel Visage Ensoleillant (eeh, ja een hele mond vol!) had besloten te kopen van Lancôme, kwam ik diezelfde Flash Bronzer tegen op de opruimingstafel, maar dan voor je lijf! Deze bevat een subtiele zilveren shimmer, die je huid die mooie, sunkissed, glow geeft. Ik nam dit duo snel mee naar de kassa!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ik kocht deze producten natuurlijk niet omdat ik van mezelf zo lekker snel en mooi bruin wordt. Nee, ik ben meer een meisje met een bleke huid, die snel verbrandt en maar zéér moeizaam bruin wordt. Een vaststelling die anderen dan ook steevast voor mij maken, nadat ik een maand in het warme Afrika gebivakeerd heb is; 'Oh, je bent ook niet bruin geworden ja?! Vreemd.' Nee, ik hou er niet van om in de zon te zitten, en dat zal ik toch moeten wanneer ik bruin wil worden. Verder is dat natuurlijk ook niet zo gezond (tenzij je je goed beschermt met een hoge factor!) en heb ik er ook gewoonweg geen tijd voor. Mijn vakanties naar Afrika staan in het teken van samenzijn met mijn familie en man, en niet van het toeristje spelen op het strand. ;) maar nu, into the facts! Wat zegt Lancôme zelf over deze twee Flash Bronzer-producten?

Flash Bronzer Shimmering Instant Self Tan Body:
'Lancôme ontwikkelt de 1e Flash Bronzer voor het lichaam die snel droogt, direct kleur geeft aan de huid en niet afgeeft op bijvoorbeeld kleding. Lichtreflecterende deeltjes in de gel geven een sexy, satijnachtige gloed over de huid.
Innovatie: De lichte en frisse getinte gel kleurt de huid en droogt binnen een aantal minuten voor een onberispelijk resultaat. U kunt zich vrijwel direct aankleden. Het lichaam blijft gedurende een aantal dagen bruin getint!
Als een lichtstraal op de huid: De getinte gel laat zien waar u het product heeft aangebracht, de gel laat zich streeploos verdelen. De gel is verrijkt met hydraterende bestanddelen en vitamine E. De huid is zacht, comfortabel en heeft een prachtige bruine gloed.'

Photobucket

Flash Bronzer Gel Visage Ensoleillant:
'Nieuwe zelfbruiner: 1, 2, 3... een bruine kleur. Ontdek de ultieme zelfbruiner voor het gezicht: een geltextuur die speciaal ontwikkeld is voor het gezicht. Een verzorgende formule voor een egale en diepe bruine teint in slechts één uur. De bruine kleur is perfect, zeer natuurlijk. De huid is soepel en glanzend.'

Photobucket

En dat klinkt allemaal toch veelbelovend?! Ik testte het voor jullie, en vooral ook voor mijn eigen bleke snoet, uit!

Photobucket

Ik begon met de self tanner voor mijn gezicht, de gel in de pompflacon. Ik pompte 2 pompjes product in mijn handpalm, verdeelde dit en bracht het vervolgens over mijn hele gezicht en hals aan (denk ook goed om je haargrens, oren en kaaklijn!). Ik ben altijd een beetje huiverig voor oranje strepen en bruine vlekken, maar dat geeft deze gel helemaal niet! De licht getinte gel verdeelt makkelijk, doet mijn huid satijnzacht aanvoelen en ruikt onzettend luxe naar rijke bloemen. Helemaal geen vervelende self tan-geur, hoera!
Het resultaat is vrij snel te zien, mijn huid krijgt een licht (!) kleurtje die super natuurlijk staat. Je ziet echt direct resultaat!

Photobucket
Eén pompje product

Photobucket
Uitgesmeerd

De zelfbruiner voor mijn lijf smeerde ik daarna. Deze substantie is heel anders dan de self tan-gel voor het gezicht. De kleur is donkerbruin en je ziet duidelijk een zilveren waas door het goedje lopen. dit zijn de licht reflecterende deeltjes waar Lancôme het over had. Glitters dus! Deze hebben voor mij de super handige functie dat, wanneer ik me als een haas aan het insmeren ben (I don't wanna waste no time! Iets met bruine vlekken en oranje strepen. ;)), ik precies kan zien waar ik al geweest ben, door de glitterende deeltjes. Easy peasy!
Verder zijn de glitters (voor mij althans) niet storend en zijn ze ook zo weer verdwenen. Mijn huid blijft mooi getint achter. No milky white leggs voor mij meer! De kleur blijft inderdaad een paar dagen zitten, waarna je het weer opnieuw zou moeten aanbrengen. Deze zelfbruiner ruikt ook echt naar zelfbruiner (door de DHA, het zelfbruin-ingredient). Die typische geur, je weet vast waar ik het over heb wanneer je ooit een zelfbruiner opgesmeert hebt... ;) Opzich niet storend en ook vrij vlug weer verdwenen.

Photobucket
Drupje product

Photobucket
Uitgesmeerd. Zie je het bruine randje onderaan? Hier had ik het nog niet goed genoeg geblend. Verder zie je ook de subtiele aanwezigheid van de shimmers

Ik ben heel erg te spreken over deze twee producten. Ze werken effectief, makkelijk en snel en geven me een instant bruine gloed. Love it!

De Flash Bronzer-lijn van Lancome is te koop bij de luxere drogisterijen. De Flash Bronzer Gel Visage Ensoleillant kost zo'n €31,00 voor 50ml. De Flash Bronzer Shimmering Instant Self Tan Body kost €32,70 voor 125ml. Ik kocht de body-self tanner voor €18,00 (van de opruimingstafel).

Gebruik jij weleens een zelfbruiner? Welke gebruik je en hoe vaak gebruik je hem?

4 opmerkingen:

LottedeJ zei

Ik gebruik eigenlijk nooit zelfbruiner, omdat ik het altijd een beetje eng vind (doordat ik één keer oranje benen met strepen kreeg daardoor, haha). Deze klinken wel erg fijn.

beautyforgirls zei

Ik heb nog nooit zelf bruiner gebruikt. Zelf ben ik er niet zo kapot van. Maar het lijken mij wel goede producten.
Liefs, xxx

Tessa bd zei

Als fervent zelfbruinster vind ik dit zeeer interessant! thx ;)

Cjs zei

Deze lijkt me echt heel erg fijn!