vrijdag 10 juni 2011

Lekker en lijnvriendelijk; Yoghurt met verse aardbeien en witte choco crisp!

Photobucket

Vanmorgen maakte ik zo'n lekker ontbijtje (ik ben sinds 3 week weer volop bezig met Weight Watchers, ik ben al 3,5kg kwijt!), dat ik hem met jullie moét delen, en it's also nice to look at! Misschien leuk voor meiden die ook het ProPoints-plan van Weight Watchers volgens, en misschien ook gewoon leuk om een idee'tje op te doen voor een fijn ontbijt! Dit ontbijtje heeft, in WW-termen, maar een ProPoints waarde van 5, wat mijn gemiddelde ontbijtje bijna elke dag bevat (eigenlijk moet je iets meer qua punten voor het ontbijt, maar het is gewoon een beetje puzzelen met wat jij zelf prettig vindt). Kijk snel verder naar mijn lekkere ontbijtje van vanochtend!!

Photobucket

Photobucket

Het hele idee van Weight Watchers is dat je zelf bewust wordt van wat en hoeveel je in je mond stopt. Heel wat anders dan wat Sonja Bakker deed, die het je allemaal voorkauwde in de weekmenu's. Bij WW mag je alles eten, je moet je alleen aan je dagbudget qua punten houden (bij mij 32 punten per dag). Daarnaast heb ik per week nog 42 vrije ProPoints die ik mag besteden zoals ik dat wil (wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat, of op stap gaat en graag een wijntje drinkt). Als jullie interesse hebben om meer over WeightWatchers en over mijn WW-avontuur te lezen (dat worden dus wat meer persoonlijke posts) dan hoor ik dat graag, ladies! Dan zal ik af en toe een verslagje posten.

Dit yoghurt-ontbijtje (wat je ook als tussendoortje kunt eten, natuurlijk!) is super easy, gezond en SUPER lekker! Ik heb écht genoten en ben er nog steeds vol van. Maar wat heb ik nou precies gemaakt?

Dit heb je nodig:
- 200 gram magere yoghurt
- 4 (middelgrote) verse aardbeien
- 1 Weight Watchers White Choco Crisp-reep in stukjes gesneden

And that's all folks! Een yoghurt-ontbijt met vers fruit vind ik héérlijk in deze tijd van het jaar. Ik heb in de 3 weken dat ik nu aan Weight Watchers doe (en ik ontbijt elke dag anders), al meloen, aardbeien, rozijntjes en banaan toegevoegt aan mijn yoghurtjes. Dit was de eerste keer dat ik er zo'n WW-reep doorgehakt heb. Normaal gebruik ik drie eetlepels Special K cornflakes met melkchocolade schaafsels. De WW-repen zijn namelijk alleen te koop tijdens de cursussen van Weight Watchers en ook online in de WW-webshop, kwam ik achter. De Special K is dus wat makkelijker verkrijgbaar.
Fruit door je yoghurt heen roeren is niet alleen lekker maar ook een simpele manier om je fruit binnen te krijgen (handig voor ladies die niet zulke fruiteters zijn). Ik gebruik verder geen suiker in mijn yoghurt (iets wat Sonja me destijds heeft afgeleerd. ;))
Het kommetje kocht ik trouwens gisteren bij de Blokker en kost €1,99. Ik wilde graag mooie (stenen) muesli-kommen voor 's ochtends. Ik kocht er twee, één met een groene binnenkant en één met een witte binnenkant (de kleuren en stippen van het andere bakje zijn dus net omgekeerd). De dessertlepel met stipjes komt uit een bestek-set van de Xenos.

Dit is natuurlijk een heel ander aspect van beauty dan wat jullie normaal aantreffen op Fabulously-Beautiful. Ik hoor dat ook graag of jullie zulke artikelen leuk vinden, of dat jullie het weinig interessant vinden en ik ze dus in het vervolg beter kan skippen. ;)

Hoe ziet jouw ontbijt eruit?

4 opmerkingen:

Chiara zei

Het ziet er heerlijk uit. Ik zou alleen die reep vervangen door een lekker suikervrije müsli met noten en vruchten erin, want ik heb niet veel vertrouwen in die dieet artikelen. Puur natuur heeft mijn voorkeur. (persoonlijk ben ik fan van Dorset Cereals, te koop bij AH)

Ik heb het laatst met banaan gedaan, maar die aardbeien ga ik onthouden!

LottedeJ zei

Wauw, dit lijkt me echt heel lekker! Looks delicious!

beautyforgirls zei

Het ziet er ook heel lekker uit. Ik eet gewoon een boterham met beleg iedere ochtend.
Liefs, xxx

Carola zei

Ziet er erg lekker uit, ik krijg het alleen niet voor elkaar om yoghurt zonder suiker te eten.