dinsdag 9 augustus 2011

MAX (Action) Colors 'Baked Eyeshadow Quads'

Photobucket

Na het zien van dit artikel op MissLipgloss.nl was mijn interesse en vooral mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe goed kan een oogschaduw quad van €1,29 nou zijn? Ik wilde het vooral zelf ondervinden! Ik wilde ook de oogpotloodjes kopen waar Cynthia over geschreven had, maar die zag ik nergens. Wel vond ik een aantal meer kleuren van de quads dan Cynthia vermelde in haar artikel. Misschien verschilt dit van Action tot Action. Ik kocht twee quadjes, één met bruin/oranje-tinten en één met donkere smokey-kleuren. Kijk je mee naar de foto's en de swatches?


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zo liggen de paletjes in de winkel; verpakt in plastic met een kartonnen achterkant. Dit oogt een beetje cheap, maar dat zijn de palettes natuurlijk ook (met €1,29 per stuk!). Heel goed dat Action trouwens niet op dierentest! Zelfs met de budgetprijzen vinden ze andere manieren om hun producten te testen voor ze in de winkel komen. Hoera! Verder staan op de verpakking nog wat tips voor het gebruik (zowel nat als droog, zoals bij alle baked oogschaduws). De palettes hebben niet echt leuke namen. Het neutrale (met bruintinten) palette heet bijvoorbeeld 'Brown & Beige no. 471', en het donkere palette heet 'Black & Beige no. 472'.  Not so creative. ;) Er waren ook nog palettes met grijs/blauwige kleuren en roze tinten e/s.

Photobucket

Photobucket

Zo zien de doosjes eruit als ze uit de plastic-/kartonverpakking zijn gekomen. Simpele, ronde doosjes waar de oogschaduw inzit, samen met een kleine (vast geplakte?) sponsapplicator. De bollende poeders doen me een beetje denken aan Chanel en Bourjois (die vanuit dezelfde fabiek komen, hehe) trio's en quads. Leuk! De doosjes gaan trouwens moeilijk open. Ik heb er met een (nagel-) schaartje wat tussen geport, anders zouden m'n nagels het gaan bezuren, voor ik ze open kreeg. Minpuntje dus.

Ik houd van baked eyeshadow, over het algemeen zijn die oogschaduws extreem glanzend en gepigmenteerd doordat ze in de oven gebakken zijn i.p.v. gepressed. Maar behoren deze supersupersuper-budget palettes ook tot deze categorie? Let's swatch 'em!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Nu is het de vraag... Wat mag je qua pigmentatie verwachten voor het geweldig grote bedrag van €1,29. Zo'n €0,32 per oogschaduwkleur (en dan heb je het doosje voor niks. ;)). Ik vind het, gezien de prijs best goed te doen! De kleurtjes geven voldoende pigment af (ik maakte de swatches zonder basis en bracht ze droog aan. Eén veeg per kleur, maar zwart twee veegjes) voor ene budgetpalette vind ik. Ik ben vooral onder de indruk van het donker palette!
Na het swooshen over de kleurtjes zijn beide palettes vrij messy:

Photobucket

Al met al een leuk palette als je bijvoorbeeld net begint met make-up en het aanbrengen van oogschaduw wilt oefenen. De kleursamenstelling is zo gemaakt dat alle 4 de kleurtjes in één look verwerkt kunnen worden en je zo een goed matchende ooglook kunt maken. Prima als cadeautje (mijn familie in Afrika zou dit helemaal geweldig vinden!) en wanneer je op zoek bent naar goedkope oogschaduw quadjes, deze MAX Baked Eyeshadow-paletjes.

De MAX Colors 'Baked Eyeshadow Quads' kosten per stuk €1,29 en zijn verkrijgbaar bij alle Action-filialen.

Zou jij zulke quadjes aanschaffen en gebruiken?

12 opmerkingen:

LottedeJ zei

Ik vind ze er goed uitzien! De swatches zien er ook prima uit. Helaas zit hier geen action, echt zóoo jammer!!

Tamara zei

Ik ga maar eens langs de action, mooie kleurtjes

beautyforgirls zei

Ik heb ze nog niet gezien. Ze zien er niet slecht uit. Toch zou ik ze niet houden. Het idee dat ze van de action zijn gaat mij toch iets te boven.
Liefs, xxxx

Germa zei

Het verbaast mij hoe goed ze zijn! Het maakt mij niets uit hoe duur, welke merk of winkel cosmetica komt. Sommige duurdere producten zijn ronduit slecht en andere goedkope producten juist weer super. Het gaat om het resultaat dat het levert en ik denk dat je met deze quads mooie ooglooks kan maken! Mijn nichtje Esmee gebruikt ook veel van MAX (action) en ze ziet er altijd prachtig classy uit. Dus wat dat betreft ligt het er ook aan, hoe je het aanbrengt. Leuk artikel Jorna!

Véronique zei

Leuk artikel! Ik heb ze ook. De doosjes gaan bij mij ook erg lastig open maar de oogschaduws vind ik verder wel fijn.

Véronique zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Samantha zei

ik heb ze ook heb de roze, de bruine en de zwarte/grijze versie de roze heb ik al eens gebruikt goede pigment voor dat prijs, zo zie je maar waar dat budget ook goed kan zijn

Nicole zei

ziet er goed uit, toch zijn de kleuen niet helemaal mijn smaak..

Jorna zei

@BeautyForGirls; Hm. Waarom zou je het je te ver gaan om Action-make-up te gebruiken? Wat is daar mis mee? Dat snap ik niet helemaal. :S

@Samantha; Jaaa de roze zag er ook prachtig uit, maar zo vaak draag ik gene knalroze op mijn ogen. :P

Joany zei

die met die koperkleuren vind ik echt heel erg mooi, maar dat is net één van de kleuren die ik nooit tegen kom bij de Action bij ons in de buurt.

Kelly zei

Ik heb er ook 3 van, ze zijn echt heel fijn!

Anoniem zei

Ik heb ze alle 5. Gebruik ze nat en dan als eyeliner ;] Geeft een leuke look! niet teveel makeup maar toch iets fris!

;']!! ik werk bij action maar ze worden bij ons (zwolle) niet echt snel verkocht ;o !