donderdag 13 oktober 2011

Cozy winterparfums (ook heel geschikt voor gure herfstdagen ;) )

Photobucket

In de lente heb ik een zelfde soort artikel geschreven, maar dan vol lente- en zomergeuren (kijk hier!). Omdat ik écht per dag en per seizoen kijk naar wat voor parfum ik opspray, leek het me leuk om ook zo'n soort artikel te schrijven over de parfums die ik in de koudere seizoenen op spritz. Kenmerkend is dat het vooral zoete, zwoele en zware geuren zijn, terwijl ik in de lente- en zomer vooral lichtige, poederige en fruitige en bloemige geuren draag. Kijk je mee naar mijn 'winter pick in parfum'?



Photobucket

Photobucket

Givenchy 'Ange Ou Demon Le Secret'
Een zwoelere en tikje frissere geur dan het zware origineel, 'Ange Ou Demon'. Een héérlijke zoete, vrouwelijke geur waar ik heel zuinig mee ben. Hij is zo lekker! Er zit gelukkig nog genoeg in voor een winters seizoen. Ik kocht deze geur een poos terug op het vliegveld (waar ik meestal mijn geurtjes koop) voor ik naar Afrika ging. Hij moet nu ook wel zo langzamerhand opgemaakt worden, anders gaat de geur kapot omdat ik er te zuinig mee ben, en dat is ook zonde. Ik draag deze geur ook graag 's avonds tijdens het uitgaan (ook in de lente of zomer ;)).
Geurnoten: Sambac jasmijn, patchouli, blond hout, groene thee blaadjes, witte pioenen en wintercitroen

Photobucket

Photobucket

Beyoncé 'Heat'
Een heel zoet geurtje met zware oosterse accenten in een 1001-in-één-nacht flacon. I love! Mijn man is helemaal gek op deze geur, en complimenteerd me áltijd wanneer ik dit parfum draag. Vorig jaar september bracht Beyoncé dit parfum op de markt (afgelopen zomer gevolgt door 'Heat Rush', het zomerse en fruitige zusje van 'Heat'). Echt een favoriet in de winter, wanneer ik vaker zware geuren draag. Heel fijn aan dit parfum is dattie lekker lang blijft hangen en dat je hem zelf dus ook steeds ruikt!
Geurnoten: Rode vanille orchidee, muskus, amber, tonkabonen, kamperfoelie nectar en nerolie opur

Photobucket

Photobucket

Viktor & Rolf 'Flower Bomb'
Eén van mijn lievelingsgeuren allertijden! Dit ben ik, dit is hoe ik mij voel en wie ik wil zijn. Wat een HEERLIJKE zoete bloemige geurexplosie, deze 'Flowerbomb' van designerduo Viktor & Rolf. Net als AODLS van Givenchy, kocht ik dit geurtje op het vliegveld. En net als met dat geurtje ben ik hier ook super zuinig mee. Ik spray hem nu wat vaker doordeweeks op, omdat de geur anders bederft en dat is zonde. Heerlijk parfum! Ga deze zeker eens ruiken als je van zoet en bloemig houdt, you'll love it!
Geurnoten: Sambac jasmijn, centifolia roos, cattleya orchidee, Chinese osmanthus, patchouli en bergamot

Photobucket

Photobucket

Giorgio Armani 'Idole d'Armani'
Een hele zware parfum die ik met de tijd meer en meer heb leren waarderen. Dit parfum draag ik vooral tijdens de winter of wanneer ik uitga (dan draag ik ook graag een zwaardere geur). Dit is denk ik de zwaarste en minst zoete parfum van deze bunch. Een vrouwelijke, chique en volwassen geur in een prachtige luxe flacon.
Geurnoten: Bittere sinaasappel, vetiver, patchouli, roos, loukoum (Turks fruit!), jasmijn, honing, saffraan en gember

Photobucket

Photobucket

Dolce & Gabbana 'The One'
Nog een bodempje zit er in deze prachtige luxe D&G-flacon. Een heerlijke geur die ik heel vaak met veel plezier gedragen heb en waarbij ik, wanneer ik 'm opspuit, teruggevoerd wordt naar de tijd (vorig jaar) dat ik de geur net had gekocht en veel droeg. De geur is zwaar, orientaals en vrouwelijk en blijft lang hangen. Ook deze geur krijg je dus zelf met enige regelmaat in je eigen neus. I like that! Een hele klassieke maar toch sexy en moderne geur.
Geurnoten: Bergamot, amber, vanille, lychee, mandarijn, perzik, jasmijn, musk, vetiver, pruim, madonna lelie

Het zijn allemaal wel wat prijzige geuren, zie ik nu. Nou moet ik ook zeggen dat ik liever zo'n geur draag dan bijvoorbeeld een geur van Bruno Banani. Ik heb ook heus wel wat voordeligere parfums, maar die pak ik minder snel, op de één of andere manier. I just love luxury fragrances! De Beyoncé-geur is trouwens wel geschikt voor de budget-babes onder ons.

Wat is jouw ultieme winterparfum (en geursoort, zwaar of licht, zoet of fris)?

5 opmerkingen:

Tatjana zei

Hmm wat een heerlijke geuren!

Ik heb 3 van de 5 geurtjes ook. :D

Ik draag in de winter gewoon waar ik zin in heb, heb ook wel eens Sun opgedaan in de winter haha!

Jorna zei

Dat moet ook zeker kunnen! Als ik in de winter zin heb ik een frisse zomergeur, spray ik die natuurlijk ook op. ;) Nu ben ik wel benieuwd welke van de 5 je ook hebt!

Unknown zei

Wat een leuke parfums zeg. Ik draag in de winter ook vaak iets anders dan in de zomer.

beautyforgirls zei

D&G The One is mijn favoriet, ik heb altidj een 50ML op voorraad.
Anders overleef ik de winter niet.
Hahaha
Liefs, xxx

Unknown zei

Toen ik laatst het Givenchy geurtje zag staan, moest ik er eventjes aan ruiken en hij is inderdaad precies zoals jij hem omschrijft. Fris en vrouwelijk. Flowerbomb vind ik zelf ook heerlijk, maar die is way boven mijn studentenbudget. Een geweldig budgetalternatief, zodat je langer met the real deal doet, is Zara's Black Peony!