vrijdag 14 oktober 2011

Garnier Skin Naturals 'Miracle Skin Perfector' BB Cream

Photobucket

Een tijdje terug was het een hele hype in beautyland; BB Cream! BB staat voor 'Blemish Balm' en is overgewaaid uit Azië. Het is een product dat in Duitsland ontwikkeld werd door dermatologen die het voorschreven aan hun cliënten na een laserbehandeling. De crèmes zouden de huid zacht en glad maken en het oppervlak verbeteren. Azie gaat altijd tuk op dat soort producten! BB Cream is dus een soort foundation met een verzorgende (en SPF!) werking. Garnier speelt heel handig in op de hype, en bracht deze maand de Miracle Skin Perfector op de markt, een BB crème voor de Nederlandse lichte huid! Ik kocht hem, en kon niet wachten hem te testen. Benieuwd geworden? Lees snel verder!



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De crème zit in een tube en die tube komt in een kartonnen doosje waar veel informatie over het product op staat. De creme is geïnspireerd op Blemish Balms (BB Creams) en is, volgens Garnier, een product van een nieuwe generatie met een hybride (...sure!) formule. Deze formule zou een langdurige hydratatie geven en direct een stralende teint op je snoet toveren. Volgens Garnier combineert deze crème alle ochtendrituelen in één tube.
De formule is op basis van vitamine C, die een glanzende en stralende boost aan de huid geeft dankzij de anti-oxiderende eigenschappen. Verder is de crème verrijkt met natuurlijke minerale pigmenten die de teint egaliseren. En, wat ik zelf altijd wel heel prettig vindt, is er een SPF15 aan de formule toegevoegd die de huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon.

De crème beloofd, in de notendop, het volgende:
- Tot 24 uur hydratatie
- Egaliseert
- Vervaagt lijntjes en imperfecties
- Geeft een stralende teint
- Bescherming tegen de zon met SPF15

Sounds pretteh fine to me! Vol goede moed besloot ik de crème op te smeren, die vooralsnog alleen maar in de 'Lichte Huid' versie in de schappen staat. Ik met mijn NW20-huidje, ging ervan uit dat dit wel zou matchen.

Photobucket

Photobucket
Veegje BB Cream

Photobucket
Geblend (zie je de glow?)

Op mijn hand is de crème ieeetsje te donker voor mijn huid. Gelukkig valt dit op mijn gezicht heel erg mee. Ik nam de proef op de som en maakte voor en na gebruik van de Miracle Skin Perfector foto's van mijn gezicht. Don't mind my skin and looks, ik ben al een weekje fliiink verkouden en ziekig.

Photobucket
Met niks op mijn huid

Photobucket
Met de BB Cream

Photobucket
Met de BB Cream

Photobucket
Met de BB Cream

Photobucket
Lichtjes afgepoederd met Rimmel's 'Stay Matte Pressed Powder'

Photobucket
Lichtjes afgepoederd met Rimmel's 'Stay Matte Pressed Powder'

Photobucket
Lichtjes afgepoederd met Rimmel's 'Stay Matte Pressed Powder'

Nou is mijn idee van een 'stralende en glanzende' teint ietsje subtieler dan hoe Garnier het aanpakt met de BB Cream... Je glanst de pan uit! Mij nogal wat too much, het lijkt net of mijn huid vet is, en dat vind ik geen 'gezonde glow' meer! Ik poeder de BB Cream daarom dus lichtjes af met een matterende poeder. This does the trick! Zo 'set' je de BB Cream ook direct, zodat 'ie niet direct van je gezicht afglijdt. Ik gebruik hiernaast nog wel (op deze foto's niet gedaan) een concealer onder mijn ogen en om plekjes te verdoezelen.
De crème voelt lekker aan op mijn huid en maakt mijn huid zacht, glad en shiny. Dat laatste is gemakkelijk te verhelpen, en dat vind ik dan ook het enige nadeel aan deze BB Cream. Hij egaliseert mijn teint al is het voor mij absoluut geen vervanger voor een foundation (hij is voor mij niet dekkend genoeg).

Dit goedje is ideaal als je niet te veel make-up op wilt (gewoon de BB cream smeren, poederen en eventueel een likje concealer) en een natuurlijke look qua huid wilt creëren. Ik zie het dus meer als een getinte dagverzorging dan als een verzorgende foundation. Al vind ik dit wel een heeeel erg fijne toevoeging aan mijn stash! Een dikke voldoende!

De Garnier Skin Naturals 'Miracle Skin Perfector' is verkrijgbaar bij de drogist en kost €13,99 voor een tube van 50ml.

Zou dit een product zijn wat geschikt is voor jou?

11 opmerkingen:

beautyforgirls zei

Deze wil ik nog echt eens gaan proberen. Daar heb ik zoveel over gelezen.
Liefs, xxx

Unknown zei

Ik ben ook helemaal overtuigd van BB creams. Ik heb er een tijdje terug drie gekocht op Ebay van verschillende merken. Superfijn.

Anoniem zei

Hmm, ik denk dat ik toch liever een andere BB cream wil proberen als foundationvervanger ;)

Tatjana zei

Op je hand uitgeblend vond ik hem er echt top uitzien, alleen jeetje dat glimmen is wel extreem moet ik zeggen!

Ik laat hem liggen in de winkel.. ;-)

Unknown zei

Deze wil ik ook nog een keer proberen!

Littlefashiolista zei

Deze ga ik zeker proberen!
ik heb al een bb cream maar deze lijkt me ook erg fijn!

Nicole zei

vind hem idd te glimmend...
ga hem zelf niet kopen hij lijkt me echt te donker voor mijn huid.

Germa zei

Sounds good! Hij glimt inderdaad to much. Gelukkig hebben ze matterende poeder uitgevonden. :-)

Moniek zei

Mooi effect! Wel iets te veel glans inderdaad, maar ik poeder mijn foundation altijd af dus dat vind ik niet zo'n probleem. Ga 'm binnenkort ook maar eens aanschaffen denk ik, heb niet zoveel dekking nodig.

Laura zei

Leuk om verschillende reviews te lezen. Ik heb hem ook gereviewed. Bij mij glanst die wel minder, dus het zal per huidtype wel erg verschillend. De laatste tijd draag ik hem zelfs zonder af te poederen alleen gaat mijn neus dan wel glimmen, maar verder valt het erg mee. Ik vind hem fijn!

Evelyne Colourblogs zei

Op andere blogs heb ik dan weer een hele andere review, die veel minder positief was.
En aan de reactie van Laura hierboven te zien, valt de BB-cream bij haar dan ook weer helemaal anders, dus denk ik dat de bb-cream voor enkele huidtypetjes totaal niet geschikt is.
Ik wil het wel graag nog eens uitproberen, en zelf reviewen!
Can't wait.