vrijdag 25 november 2011

Catrice 'Transparent Fixing Powder' (Welcome To Vegas-LE)

Photobucket

Een product waar ik ook graag voor val in limited editions van budgetmerken zijn de gezichtspoeders; bronzers, blushes (ook vloeibaar) en fixing powders - I'm fan! Vaak gaat er wel zo'n product mee naar huis, en zo ook deze keer, bij de 'Welcome To Vegas'-collectie van Catrice! Ik kocht van Essence al de losse transparante finxig poeder uit de '50s Girls Reloaded-lijn, maar zo'n loose powder is niet handig mee te nemen (of in je tas, of op reis). Ik vind hem wel heel fijn werken, al werk ik liever, door gemakzucht, met compacte poeders. Ik was eigenlijk van plan de Prep+Prime Fixing Powder te gaan kopen van MAC, die sindskort ook in een pressed-versie verkrijgbaar is, maar dit leek me een goed alternatief voor nu. Benieuwd geworden? Keep on reading!

Photobucket
Met mooie print

Photobucket
Na 1x gebruik; de print is praktisch verdwenen... :(

Photobucket

De poeder komt in een simpel, maar clean vormgegeven plastic doosje. Het dekseltje sluit met een klik-systeem en is compleet doorzichtig. Ik vind dat altijd handig, dan kan ik gelijk zien welk product er in het doosje zit. In de poeder zit een prachtige Showgirl-print, die helaas snel verdwenen is als ik er de eerste keer mijn kwast overheen swoosh; Overspray. Zonde vind ik dat altijd... Hij zal er niet minder om werken, maar het oog wil ook wat, toch? ;)

Wat me ten eerste opvalt aan deze poeder is zijn kleur. Meestal zijn transparante poeders wit van kleur (Essence, MAC), maar deze heeft een heel lichte huidskleur in de pann. Opzich niet erg, want eenmaal aangebracht is hij wel transparant. Nu ben ik wel een NW20, in MAC-termen, dus ik weet niet of deze poeder ook zo transparant is op getinte en donkere huidjes, of dattie dan een vreemde waas achterlaat. Even checken in de winkel dus!

Photobucket

Photobucket
Geblend

Wat zegt Catrice over deze poeder?
'Een vleugje luxe - Transparant Fixing Powder heeft een prachtige ultrafijne textuur en zorgt de hele nacht lang voor een frisse, matte teint. De ideale finish voor een glamourous avondmake-up.'

Ik heb de poeder gisteren aangebracht over mijn foundation en concealer, net als ik dat gewoon ook doe, alleen dan met een gekleurde compactpoeder. Door de dag heen en ook 's avonds toen ik mijn make-up verwijderde, had ik niet het idee dat deze poeder beter hechte dan mijn compacte poeders dat doen. Maar goed, nu poeder ik ook niet bij, dus is je gezichtsmake-up, op wat restjes na, vaak toch al verdwenen aan het einde van je dag. Ik ben wel erg tevreden met dit poedertje! Nee hij doet niet beter zijn best als de poeders die ik anders gebruik, maar hij doet wat ik zoek in een poeder! Zo'n transparante poeder is ideaal om je foundation en concealer mee te setten wanneer je je make-up net opgebracht hebt, een compacte poeder (met kleur dus) is handig gedurende dag om je teint mee op te frissen.

Conclusie;
Het is geen magisch product wat de boel langer op zijn plek houdt, maar hij is wel erg fijn in gebruik. Hij brengt gemakkelijk aan en de poeder is zacht en fijn van structuur (al gaat er wel veel losse poeder verloren wanneer je met je kwast geswoosht hebt in de pann). Ik zal deze poeder graag gaan gebruiken tot hij op is! Ik vind hem fijn. :) En tenzij je verwacht dat alles veel beter op zijn plekje blijft dan met een gewone poeder, dan vind jij 'm vast ook fijn!

De Catrice 'Welcome To Vegas'-LE is tijdelijk verkrijgbaar en ligt nu in de schappen van de Kruidvat en de Trekpleister. De Transparent Fixing Powder kost €3,99 en dat is absoluut niet duur voor zo'n fijn product!

Gebruik jij altijd poeder over je foundation? Welke?

11 opmerkingen:

Moniek zei

Deze sla ik over denk ik.. bedankt voor de handige review! :)

Unknown zei

Bedankt voor de duidelijke review! Ik wil hem ook wel proberen, want voor dit prijsje kan dat natuurlijk geen kwaad. Hopelijk ligt het allemaal snel hier in de winkels!

Laura. zei

Deze ga ik dan toch maar niet halen denk ik.
Leuke blog heb je , ik volg je vanaf nu , volg jij mij terug? xx

Unknown zei

Ik doe zelden poeder over mijn foundation! Vind deze ook niet zo..

Nicole zei

vind het jammer dat ze de prints niet op de verpakkingen hebben gedaan maar op de producten..

sla deze zelf overm heb al een poeder waar ik tevreden over ben :)

Anoniem zei

Deze sla ik denk ik over!

emmaly zei

oeh ik ben benieuwd naar de lijn, ik heb hem nog niet gezien namelijk!

Littlefashiolista zei

Ziet er goed uit!

beautyforgirls zei

Ik wou deze eerst halen maar toen ik hem in de winkel swatchde vond ik hem toch minder. Deze powder hecht niet.
Liefs, xxx

Germa zei

Ik heb hem in de winkel kunnen swatchen en ik vond hem heel talk-achtig aanvoelen en heb hem daarom niet meegenomen. Ik heb eigenlijk niets meegenomen, omdat wat ik wou al uitverkocht was. Too bad!
BTW: You've been taged! ;-) Happy Tag, geen idee of je deze al gehad hebt. Ik kon hem niet vinden op je site... :-)

Tessa zei

Ik heb al vaker Catrice poeders gehad en was er eigenlijk ook altijd tevreden van!