woensdag 23 november 2011

Cultural Beauty; African Make-up

Photobucket

Na dit artikel bleek dat jullie het heel interessant vinden om af en toe eens wat te zien van de cultuur in fashion en beauty van andere culturen. Ik weet niet veel over de gebruiken in andere landen, al weet ik wel het één en ander van de looks in (West) Afrika, omdat ik daar al jaren komen, mijn man en ouders er wonen.
Ik kan me tijdens feestjes helemaal verliezen en het bekijken van de prachtige jurken en opgedofte coupes en gezichten. Vandaar dat ik jullie vandaag wat Afrikaanse beautylooks laat zien, zoals deze gedragen worden tijdens het uitgaan, cermonies en andere feestjes in West Afrika (Senegal en Gambia). Lees snel verder!

Photobucket
Professionele MUA

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zoals het bij ons alleen gebruikelijk is om voor je huwelijk naar een speciale visagiste te gaan, zijn de West Afrikaanse dames geregeld in de beautysalons te vinden, vlak voor hun feestje. Haren in de krul, nepwimpers, kleurige ooglooks en paars of rode opgetekende wenkbrauwen (dat zie je echt heel veel!). De oogmake-up is kleurig, vaak gebasseerd op de kleuren in de vrolijke jurk die ze op dat moment dragen. Al die kleuren wordt op het oog gekwast! Verder zijn scherpe lijnen én gesmudgede smokey lijnen kenmerken. Scherpe outer-v's of mooie ronde strakke creases.

Sommige dames gaan ook thuis aan de slag met de oogschaduw, en ja, dat ziet er soms wat minder mooi uit... Toch heeft het wel z'n charme. Er is over nagedacht welke kleuren waar komen en waar deze dan weer terug komen in de jurken. Ze matchen alles op elkaar af; armbanden, schoenen, tasjes, haar en dus ook de make-up. Vaak geziene fout: Te lichte poeder waardoor de dames er talky en grijsachtig uit komen te zien. Dit heeft niet alleen te maken met gebrek aan skills (een donkere huid opmaken is super lastig!), maar ook met de producten die verkrijgbaar zijn. Die zijn niet allemaal even goed geschikt voor de donkere huid, maar als je iets wilt, moet je iets. Toch? :)
Waar wij redelijk binnen de lijntjes kleuren qua make-up en de kleurkeuze (veel aardetinten en af en toe een donkere smokey eye met misschien een felgekleurde twist), gaan deze dames in ALLES helemaal all-the-way! Ik hou ervan!!!

Misschien leuk om eens zo'n Afrikaanse look te showen op mijn eigen toet? Let me know!

5 opmerkingen:

Paola zei

Wauw zitten echt mooie looks tussen! Zou het leuk vinden om een look op jou toet te zien!

xcharr zei

Mooie looks!x

Bertine zei

Felle make-up staat hen het mooist, terwijl ik dat bij mezelf vaak overdreven vind.

Nathalie zei

Echt supermooi. Die huidskleur is ook zo mooi van die dames! :)

Steffi zei

Leuk om te zien, zo looks uit andere culturen!