zaterdag 12 november 2011

Review; Aussie haarproducten (new holy grail!)

Photobucket

Vanaf het eerste moment dat ik deze goodies in mijn lokken smeerde, wist ik het; Ik.kan.er.niet.meer.zonder... I'm hooked, verslaafd! En daarbij moet ik dan eerlijk bekennen; dat heb ik maar zo niet. Helemaal niet met haarproducten! Mijn eisenlijst is niet eindeloos, maar wel vrij lang. Ik ben altijd op zoek naar hét product dat mijn wilde, beschadigde (want blond-out-of-a-jar!) manen kan temmen, laten glanzen, goed kan reinigen maar op een milde wijze. Daarnaast vind ik de geur van haarproducten heel belangrijk. Iets kan goed werken, maar wanneer de geur (bijvoorbeeld CHI!) me niet aan staat... Exit!
Na een aantal veelbelovende Aussie-reviews te hebben gelezen, besloot ik dit, voor Nederland nieuwe merk, eens een kans te geven. And I'm SO GLAD I did!! Benieuwd? Lees snel verder!! Photobucket

Photobucket

Ik kocht drie producten. Etos had op dat moment een 1 + 1 met 50% kortingsactie ter introductie van het merk. Een vriendin van me nam daarom ook een 3 Minute Miracle conditioner mee uit de Colour-lijn. Zo konden we allemaal wat testen en profiteren van de actie.
Ik nam een shampoo en conditioner mee uit de Miracle Moist-lijn en de 3 Minute Miracle conditioner Reconstructor. Alle 3 producten voor droog en beschadigd haar wat extra verzorging en liefde kan gebruiken. Ik gebruik alle producten nu een week en boy, wat zijn ze fijn!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Links de shampoo, rechts de conditioner

Beide verpakkingen doen een tikje klinisch aan, vind ik. Waarschijnlijk door het kleurgebruik op de flacons. Alle humor op de flacons en de geweldige verhaaltjes maken dat helemaal goed. Daarnaast, het logo bevat een kangoeroe! Hoe cute is dat? Daarnaast is de geur álles behalve klinisch; Bubblegum! I'm in love with that smell! Heerlijk! De shampoo en de conditioner zijn beide crèmekleurig, waar de shampoo, zoals het hoort, wat vloeibaarder is dan de creamy conditioner. Prima! De verpakkingen gaan makkelijk open en dicht met het kliksysteem in de dop.

De shampoo werkt lekker economisch; je hebt maar een beetje nodig voor je (lange) lokken. Het schuimt lekker en je werkt het gemakkelijk in je haar. Maar wat beloofd deze shampoo nou precies?

De Miracle Moist shampoo volgens Aussie:
"Liquid relief for thirsty hair
Top up dry hairs' moisture levels and help bring back your shine with Aussie Miracle Moist Shampoo. This little beauty is to hair what a glass of iced lemonade is to you on a hot summer's day – sheer relief!
Macadamias, much more than a tasty snack!
They taste delicious AND help make your hair look gorgeous – our Queensland Macadamias really are something special. Each one is a little treat for your hair and helps make Miracle Moist Shampoo truly miraculous!"

Oftewel; een dorstlesser voor droge lokken, die de glans terug brengt in je haar door je vochtlevel te upgraden. Een verademing voor dorstige manen! Een pure verwennerij voor je haar, dus!
Na het wassen met deze heerlijk geurende shampoo zijn mijn haren schoon, niet stroef en voelt mijn hoofdhuid niet trekkerig aan.

Ik vervolg mijn wasbeurt met de conditioner uit dezelfde Miracle Moist-lijn. Een creamy conditioner die ook lekker zuinig in gebruik is. Ik smeer hem erin, laat hem een minuutje trekken en spoel hem gemakkelijk weer uit mijn haren.

De Miracle Moist conditioner volgens Aussie:
"For everyday moisture guaranteed
If your hair is dry and damaged, this is like an oasis in the desert. Parched hair drinks up the moisture, leaving it smooth and soft. Miracle Moist may not change your life, but it's a good start!
We're just nuts about Macadamias!
The Queensland Macadamia nut is bursting with rich, nourishing oils and we've cracked a few into this little beauty. Miracle Moist is proven to have a miraculous effect on dry hair, locking in moisture and making it look and feel rejuvinated."

Nog zo'n fijne dorstlesser die je voor je haren als de oase in de woestijn is. Je haren slurpen dit goedje gewillig op! Na gebruik van de conditioner voelt mijn haar direct glad en zacht aan, echt direct na het uitspoelen al. It's truely a miracle!! De conditioner heeft dezelfde heerlijke bubblegum-geur!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En dan, als mijn haar echt wat extra's nodig heeft (sowieso 2x in de week), gooi ik hierachteraan de 3 Minute Miracle Deep Conditioner (masker) in de Restructor-variant. Een creamy, fluffy wat oudrozige substantie die mijn lokken nóg zachter en gladder maakt met nog een extra laagje van die heerlijke bubblegum-geur!

De 3 Minute Miracle Deep Conditioner in Restructor volgens Aussie:
"Is your hair pleading for some TLC?
Help is at hand – and in a hurry! In a matter of minutes this little wonder will help reconstruct damaged hair, smoothing and soothing and leaving it manageable, shiny and as ready to party as you are!
Meet an Aussie marvel
Safflower Seed Oil. Never heard of it? No worries, just say ‘pleased to meet you’ and your hair will be eternally grateful. It’s part of our magical, miraculous formula that helps mend split ends and repair roughened cuticles."

Het is dus echt een product voor haar dat net dat beetje extra nodig heeft. Hello, that's my hair! :P Mijn haar is me zooo dankbaar voor dit heerlijke goedje! Hij maakt mijn haar gladder, zachter, shinier en het ziet er na gebruik een stuk gezonder uit! All I could ask for, zeg maar! De verpakking is ook nog eens super handig; er zit een gat in de onderkant (in het 'voetje' waar de flacon op staat zeg maar). Je hoeft alleen maar te knijpen (en je hand eronder te houden, offcourse!) en de goodness stroomt op je handpalm!

Conclusie:
Aussie heeft mijn haarroutine blijvend veranderd. Ik denk niet dat ik ooit nog zonder deze producten zou kunnen... Ik geloof dat ik eindelijk de producten voor mijn haartype (broos, droog, beschadigt en behoorlijk dorstig) heb gevonden die het pluis kunnen temmen en het geheel er zachter, gladder, glanzender en gezonder laat uitzien (en voelen!). Sinds ik deze producten gebruik krijg ik (écht!!) steeds complimenten over hoe gezond en glanzend mijn lokken eruit zien! En, believe me... Dat is wel eens anders geweest. ;) Thanks Aussie!!

De producten van Aussie worden momenteel alleen bij de Etos verkocht. De Miracle Moist shampoo kost  €6,99 - De Miracle Moist conditioner kost €6,99 - en de 3 Minute Miracle Deep Conditioner Reconstructor kost €8,99. Pricy, maar SO worth it! Beter dan de kappersshampoo's (die ook nog eens duurder zijn!) die ik tot nu toe geprobeerd heb.

Heb jij al ervaring met Aussie?

14 opmerkingen:

Paola zei

Ik ben benieuwd hoe dit ruikt. De verpakking trekt me eigenlijk totaal niet aan.

Jorna zei

Laat je niet misleiden. ;) Die vond ik ook wat afstotelijk, haha. De geur is heerlijk! Zeker even het snuffelen waard in de winkel!

Kelly zei

Wat een ontzettend leuke review heb je geschreven Jorna! Ik moest en zou deze producten proberen, dan maar geen mooie verpakking, ze staan toch maar onder de douche! Ik werd ook aangenaam verrast door deze haargoodies <3

Samantha zei

ik heb de shampoo en de masker ook hier liggen en wilde er vanavond aan beginen, de geur is echt goddelijk kan niet stoppen met ruiken aan de fles zo jammie haha

Charile zei

Klinkt goed :)

beautyforgirls zei

Deze producten geuren echt goddelijk. Ik ga ze zeker binnenkort proberen.
Liefs, xxx

Germa zei

Leuk artikel. Het uiterlijk van Aussie trekt mij niet aan. En daarom heb ik het ook nog niet bekeken in de winkel. Misschien toch maar eens doen... Want bubblegum?! I like!

Joany zei

Ik heb zelf ook wat producten van Aussie, lees er ook zo veel positiefs over maar op de een of andere manier werkt het voor mij niet beter als iedere ander haarverzorgingsproduct.

Jorna zei

@Joany; Van welke lijn gebruik je goodies? Misschien heb je gewoon easy haar, wat niet veel nodig heeft? Voor mijn hulpbehoevende lokken is het echt een uitkomst!

@Germa; Zeker even sniffen. En de werking... <3 I'm hooked!

Anoniem zei

Ik wil deze ook zo hard proberen, probleem is, ikwoon in belgië en raak er dus bijna niet aan...zodra ik eens richting nederland trek...spring ik de eerste beste etos fzo binnen

Anoniem zei

Ik heb ze allemaal geprobeerd. Ruikt geweldig en is fijn in gebruik. Mijn haar wordt er alleencoompleet dood van. dure shampoo voor slechte kwalitieit.het gaat gewoon om de geur die inderdaad echt lekker is. mensen ga allemaal argan olie in je haar smeren. hier in marokko is het heel bekend en in nederlamd heb ik het laatst ook gezien. of die olie nieuw van elvive. af en toe een mooie spoeling door je haar werkt goed. 1 keer per week maak je een masker van en avocado met olijfolie en een eitje met wat donker bier. kan ook melk bij eventueel.

Anoniem zei

heel lekker shampoo maar 7 euro....really stealling !!!!!

Anoniem zei

Aussie was een heel goede merk in de jaren 80 en 90 tot....the brand manufactured by Procter & Gamble, an American company, which bought the brand in 2003.

Anoniem zei

dezelfe als Body Shop !!!