zaterdag 10 december 2011

Review; Bourjois Healthy Mix Concealer in '52 Éclat Medium'

Photobucket

Een product waar sommigen gemakkelijk zonder kunnen, maar zonder dit product voel ik me nog steeds knap onzeker. Ooit begon ik met make-up om mijn niet zo gave huidje een boost te geven, plekjes en pukkeltjes verdekt op te stellen en mijn 'ik lag vannacht weer veeeeul te laat in bed, maar stappen is zo leuk'-walleen weg te werken. Heerlijk, wat een fijn product is concealer! Twee weken terug kocht ik een oude favoriet. Vorig jaar september gaf ik hem al wat aandacht, hier op de site (klik hier voor het artikel), en nu heb ik hem weer gekocht; de 'Healthy Mix Concealer' van Bourjois in '52 Éclat Medium', de middelste van de 3 verkrijgbare tinten. Tijd om dit fijne tubetje eens in het zonnetje te zetten, dacht ik zo! Lees snel verder...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het tubetje lijkt heel klein, maar van de vorige keer dat ik hem had, weet ik nog dat hij lang mee gaat, zelfs bij dagelijks gebruik! Ik heb 'm op den duur weggegooit omdat ie nogal verdacht begon te ruiken. Hehe!
Ik vind concealers voor onder mijn ogen het fijnst in een vloeibare variant, het liefst in een tubetje (zodat je zelf genoeg eruit kunt knijpen. Ik houd niet zo van concealers met kwastjes (al maak ik af en toe een uitzondering), en concealers in een potje vind ik fijner voor plekjes.
Deze fijne concealer van Bourjois zit in zo'n handig en hygienisch tubetje; ik knijp in de verpakking, boven mijn vinger, en heb snel genoeg om het product aan te brengen zonder dat ik met mijn vingers in het product kom wat in de verpakking zit (zoals met een potje of pann-concealer).

Dit schreef ik eerder al over deze concealer:
"De Bourjois 'Healthy Mix' concealer bevat framboos, meloen en abrikoos die voor een fruitkuurtje zorgen aan je huid. Voor hoe ver dit echt werkt, weet ik niet. Als ik echt een effectief product zou willen wat de tere huid van mijn ogen zou verzorgen, zou ik dit niet zoeken in een concealer, maar in een oogcrème. Maar hij ruuuuikt zo lekker!

De concealer komt in een tubetje van 10ml. Dat lijkt weinig maar je kunt lang met het tubetje doen. De concealer is erg vloeibaar en voelt fijn aan op je huid; zacht en hydraterend. Je knijpt wel snel te veel uit de tube, maar als je er wat handigheid in krijgt, valt dit erg mee. Als je teveel concealer aanbrengt zie je dit snel terug in de lijntjes van je ogen. Ook met oogcrème eronder! Handle with care, dus! Je hebt maar een beetje nodig. Het mondje van de tube wordt wel snel wat viezig en daardoor ook het schroefdraad van de tube en in het schroefdraad in de dop. Al met al wegen de nadelen niet op tegen de voordelen!

De Bourjois 'Healthy Mix' concealer is te koop bij de grotere drogisterijen, Ici Paris en Douglas en kost €10,30"
 
Ik moet zeggen dat ik, sinds ik de concealer weer gebruik, geen last heb van het 'product-in-je-lijntjes'-effect. Misschien is mijn huid wat vettiger onder mijn ogen, momenteel.
 
Op naar de swatches!
 
Photobucket
 
Photobucket
 
De concealer heeft een lichte kleur (vooral goed zichtbaar op mijn gezicht), en een wat gelige ondertoon (ideaal voor het camoufleren van plekjes e.d.!). Ik heb graag een lichte concealer op, omdat ik er toch nog met een foundation overheen ga, en mijn gezicht kleur geef met blush en bronzer.

Om de proef op de som te nemen heb ik mijn, momentele, horror-huid even zonder iets (IEEEKKKS!) op de foto gezet, en daarna met alleen de concealer op plekjes en onder- en op mijn oogleden. Be aware, haha:

Photobucket
Links zonder iets, rechts met de Bourjois Healthy Mix Concealer

Ik breng concealer altijd voer mijn foundation aan. Ik bracht het nu aan op mijn 'blote' huid, en maar wel op de manier die ik gebruik wanneer ik wel foundation draag. Vandaar de kleurverschillen op mijn gezicht. ;) De concealer is vrij licht, maar hier heb ik bewust voor gekozen (in combinatie met de foundation, bronzer en blush die hierna altijd volgen). Dan valt het allemaal een stuk minder op. Tot zover mijn uitleg en verklaring, haha. Maaree... Wat een verschil he? Alleen met concealer!! Door de flits lijkt het ook lichter, maar zo zou ik de deur gemakkelijk uitdurven. I likey!!

Welke concealer gebruiken jullie graag? Gebruik je telkens een andere wanneer je oude op is, of ben je trouw aan een merk?

8 opmerkingen:

beautyforgirls zei

Hahaha, omdat die op ten duur verdacht begon te ruiken. Inderdaad dan tijd om weg te gooien. Maar deze lijkt mij wel heel fijn.
Liefs, xxx

Nicole zei

hij lijkt me echt heel fijn!

Charile zei

Ik heb deze ook :)
x

Paola zei

Hij ziet er goed uit en hij lijkt me erg fijn!

BeautyLoves zei

Lijkt me zeer goed! Ik wil die lijn (ook de foundation) zeker nog eens proberen!

Josephine zei

Wat een verschil zeg, ziet er heel goed uit! :D

Germa zei

Ik heb hem ook! Heb hem nu een jaar in gebruik (dagelijks) en hij is nu bijna leeg, dus je kunt er inderdaad super lang mee doen.

Tessa zei

Hij staat nog op mijn concealer-list ;) eerst nog een paar opmaken