zaterdag 7 april 2012

Review; Dove 'Nourishing Oil Care' producten + gratis sample!

Photobucket

Nadat ik Aussie ontdekte, zijn er al heel wat flessen van dit merk die mijn badkamer en douche van dichtbij hebben gezien. Toch won mijn nieuwsgierigheid naar andere producten het weer, en kocht ik deze Dove Nourishing Oil Care producten. Voor droog, dof en pluizig haar, de reddende engel? Ik was benieuwd! Mijn blanke afrolokken kunnen altijd een beetje extra hydratatie, olie en zorg gebruiken. Ik koos voor de shampoo, de dual-spray en de intensieve conditioner. Ik was aangenaam verrast door deze fijne producten! Lees je mee en vraag je daarna ook je gratis sample aan?

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Shampoo & intensieve conditioner

Photobucket

Volgens mij is dit de tweede keer ever dat ik een shampoo van Dove gebruik (volgens mij heb ik er eens één in de Gambiaanse supermarkt gekocht). Stiekem vind ik het nog steeds apart. Ik zie Dove vooral als merk van douchegels die veelvuldig bij mijn ouders en bij mij in de badkamer stonden. Of van deodorant (wat ik ook 't liefst van Dove gebruik). Toch maakt het merk alweer een tijdje behoorlijk wat verschillende shampoo-lijnen. Voor elk haar wat wils!
De nieuwste lijn, de Nourishing Oil Care, is voor mensen met droog, ruw en pluizig haar wat extra verzorging en liefde nodig heeft. Hello, that's my hair!

Wat beloofd Dove met de Nourishing Oil Care producten?
"Stug haar tot 100% soepeler. Geformuleerd met kokosolie, natuurlijke amandelolie en minerale oliën. De formule bevat de gewichtloze voedende oliën technologie. Droog en weerbarstig haar herleefd!"

Nou, die 100% soepeler vind ik een behoorlijke belofte. Goed, nu kan het snel beter, maar 100%? Ik was sceptisch... Maar toch ook heel nieuwsgierig en dus vloog ik onder de douche met de shampoo en de intensieve conditioner!

Photobucket
Dove Nourishing Oil Care shampoo

De shampoo (€3,79) komt in een flacon met handige 'gouden' klikdop aan de bovenkant. Looking fancy! Wat mij als eerste opvalt is de heerlijke 'schone' geur. Echt zo'n zepige Dove-geur die ik altijd link aan cozyness en fris en fruitig. Vervolgens is het de substantie die mijn aandacht trekt. Prima shampoo-textuur; lobbig maar vloeibaar genoeg om lekker op te laten schuimen in mijn lokken. De shampoo heeft een gelige kleur met een prachtige parelmoer-laag. Ik vermoed dat daar de voedende oliën in verschuilt gaan. De shampoo maakt mijn haar grondig schoon, maar wel op een milde wijze. Mijn hoofdhuid trekt niet na afloop.

Photobucket
Dove Nourishing Oil Care Dagelijks Intensieve Conditioner

Dan knijp ik een hoeveelheid intensieve conditioner (€4,99) in mijn handpalm. Hee! Die is tweekleurig??! Men neme één deel goud, één deel wit. ;) Dat heb ik nooit eerder gezien, behalve bij mijn tandpasta. Haha. Dove zegt op de tube dat beide delen een eigen werking hebben:

Photobucket

En dat geloven we dan maar, toch? Ik smeer de conditioner vooral in mijn punten, en de restjes op mijn handpalm smeer ik wat meer richting (maar niet tot!!) de wortels uit. Ik laat het eventjes intrekken (een minuutje ongeveer) en spoel het daarna weer uit. Mijn lokken voelen direct al een stuk soepeler, zachter en gladder! En m'n bossie is nog nat he! Heerlijk! Dit gevoel brengt de Aussie 3 Minute Miracle ook bij me teweeg! Dan weet ik eigenlijk direct dat het ook goed zit wanneer mijn haar droog is.

Wanneer mijn haar uit mijn handdoek-tulband rolt, schud ik nog even met de dual-spray (€4,49) om vervolgens mijn handdoek droge lokken in te sprayen met het laatste beetje Dove van deze sessie.
Hierna breng ik nog een beetje olie (Schwarzkopf Professional Oil Miracle) aan, en kam ik mijn lokken uit. Dit gaat makkelijk, terwijl ik anders behoorlijk wat klitten en knopen kan hebben.

Conclusie:
Deze producten doen niet onder voor de Aussie-producten die ik tot nu toe heb gebruik, en ook niet voor de dual-sprays die ik anders koop van de kapper. Het enige verschil is de prijs! Dove-producten zijn natuurlijk een stuk voordeliger. Ik kocht de shampoo en de conditioner in een 1+1 gratis actie die regelmatig op alle Dove producten geldt (bij verschillende drogisterijen en supermarkten), en zo scheelt het nog meer!
De Nourishing Oil Care producten maken mijn haar glanzend, zacht en makkelijk doorkambaar. Verder zorgt het voor een goede hydratatie en is mijn pluis een tikje getemd. Nu heb ik ook écht blank-afrohaar (lees; erisniksmeetebeginnenzondereenboelproductenendestijltang), dus wanneer je alleen een beetje droog en pluizig haar hebt denk ik dat deze producten een hele boel doen om dat te herstellen. Ik ben vooral érg fan van de Intensieve Conditioner en van de spray. De shampoo vind ik niet zo belangrijk, maar wel lekker om je haar nu in een wolk van dezelfde geur te kunnen hullen.
Een succes dus!

De Dove Nourishing Oil Care producten worden verkocht bij de bekende drogisterijen en zelfs in de supermarkt. Zeker een aanrader als je onhandelbaar haar hebt! Je kunt trouwens een gratis sample aanvragen van de shampoo als je de Dove-facebook liked! Klik hier om naar de link te gaan.

Heb jij ervaring met de haarproducten van Dove?

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik had de sample ook aangevraagd, en je kan er echt lang mee doen. Ik heb mijn haar er nu al zo'n 5 keer mee gewassen :D Het is eigenlijk gewoon zo'n mini verpakking. En daarna heb ik gelijk de shampoo en conditioner gekocht want het zijn echt fijne producten!

Jorna zei

Ja klopt! Ik vroeg de sample aan voor ik bezweek voor de fullsizes. ;) Toen ik het mini-flesje binnenkreeg zat er net een vriendin op de bank, die ik wilde overtuigen van deze producten. Heb m direct weer afgestaan, haha. ;)

beautyforgirls zei

Dit klinkt wel heel goed. Zelf ben ik ook aussie fan. Maar ben nu wel steeds meer nieuwsgieriger naar deze producten. Toch maar eens proberen.
Liefs, xxx

Nicole zei

ik vind het nog steeds raar, dove shampoo. :P dove is voor mij echt een merk voor douchegels.

De producten klinken heel fijn!

Unknown zei

Ik vind dove altijd zo lekker ruiken! Ik gebruik nu zelf de conditioner en kan hem zeker aanraden..