vrijdag 20 april 2012

Review; John Frieda 'Full Repair' Lijn

Photobucket

Met mijn pluizige afrobos ben ik áltijd op zoek naar producten die mijn haar temmen, glad, zacht en glanzend maken. Een hele zoektocht, want ik bent nog niets tegen gekomen wat helemaal werkte. Ik heb vaak een hele berg producten nodig om mijn dorre manen toonbaar te maken. John Frieda bracht aan het begin van het jaar een nieuwe lijn uit; Full Repair, voor 'overstyled' (helloooo!) haar. Míjn haar dus! Tijdens de introductie van de producten bij de drogist, kon ik de hele lijn (alleen het serum liet ik staan) met wat korting op de kop tikken. Ik was in de winkel alvast verliefd geworden op de heerlijke geur.... Lees snel verder om te lezen wat ik van de producten vind!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ik kocht de shampoo, conditioner en het masker (onmisbaar in mijn badkamer!), en hoopte op een wonder nadat ik mijn haren had onderworpen aan de kundige handen van John Frieda... Of eigenlijk, mijn handen met John Frieda's producten erin. ;)
Maar laten we eerst eens naar John's beloftes voor deze Full Repair-lijn kijken:

'Styling kan ervoor zorgen dat je haar goed zit. Maar teveel styling kan beschadigingen veroorzaken en de producten die je gebruikt om de beschadigingen te herstellen maken je haar futloos en zwaar.
De oplossing? Full Repair, verzorgingsproducten geinspireerd op de kennis uit de salons. Deze baanbrekende range, met lichtgewicht Inca Inchi olie, verandert zichtbaar en voelbaar overbehandeld haar. Ga voor een prachtige full-body style, zonder beschadigingen'

Geloof me, dat zijn beloftes die mij nieuwsgierig maken! Door het vele bleken en kleuren van mijn haar, en het hebben van echte dreadlocks (dus dreads van mijn natuurlijke haar) hebben mijn haar en haarstructuur er niet eh... Beter op gemaakt.

De shampoo vind ik opzich vrij basic, maar dat heb ik over het algemeen met alle shampoo's. De conditioners en de maskers zijn de producten die 'het doen' voor mijn haar. De shampoo ruikt wel heerlijk, en verdeelt goed door mijn haar. Hij schuimt lekker! Niks op aan te merken dus.
De conditioner is ook prima te verdelen. Ik zet hem vooral in mijn punten (tot aan de onderkant van mijn hoofd), omdat dat de 'oudste' slierten zijn, en heel droog kunnen zijn. Ik laat hem een minuutje intrekken en spoel de lobbige goedje dan weer uit mijn lokken. Ik voel direct dat mijn haar gladder en zachter wordt!

Photobucket

Vervolgens smeer ik het masker nog in mijn lokken, maar hier ontdekte ik iets raars. Het masker zit in een pot, maar heeft precies dezelfde, dunne, substantie als de conditioner. Hij 'pakt' dus niet handig op (lees; wanneer je een schepje masker pakt met je hand, stroomt alles van je handen op de badkamervloer...-_-). Ik vond het masker dan ook eigenlijk de conditioner in de pot, hetzelfde product, maar dan in een pot en verkocht als masker. Ik heb de ingredienten vergeleken, en onderaan de ingredientelijst van de pot staan een paar 'extra ingredienten' dan die er in de conditioner te vinden zijn. Maar onderaan de lijst, betekend dat er niet veel van dat ingredient in het product zit. Bummer! Het masker is dus bíjna identiek aan de conditioner, en ik vind eht een beetje jammer dat het dan als masker verkocht wordt. Naast dat de substantie gewoon niet 'klopt' voor een masker in een pot (maak 'm dikker of stop 'm ook in een tube), vind ik het jammer dat de conditioner ook als 'masker' verkocht wordt....

Goed, nadat ik die jammerlijke ontdekking had verwerkt (haha!), was het tijd om mijn haren aan de lucht te laten drogen (wel met een verzorgende spray en serum erin) en te kijken wat John met m'n haar gedaan had. Goed, het was zachter, en handelbaarder. Ietsje gladder ook. Maar bovenal ruikt het heerlijk! Mijn overstyled haar is natuurlijk niet gelijk aan elke andere overstylede coupe, maar ik merkte slechts minimum verschil op. Hetzelfde verschil wat ik ook bereik met de producten van Dove (Nourishing Oil Care) of Aussie (Miracle Moiste). En voor het geld wat John vangt, heb ik liever de producten van Aussie, die toch nét even meer doen dan deze Full Repair-lijn.... Jammerjammerjammer!

John Frieda's Full Repair-lijn ligt in de schappen bij de drogist, en de producten zijn verkrijgbaar vanaf €8,95 (voor de shampoo, de conditioner én het masker. BAMMM!). Vrij prijzig voor het effect wat het geeft, If you ask me, maar mocht jouw haar niet al te overstyled zijn, maar wel een boost kunnen gebruiken, denk ik dat dit fijne producten voor jou kunnen zijn.

Heb jij ervaring met de producten van John Frieda?

2 opmerkingen:

Moniek zei

Jammer! Ik vind de John Frieda producten ook nooit veel voor mijn haar doen, helaas. Ik heb nog wel een tester van deze lijn, maar die neem ik mee als ik een weekendje weg ga ;)

Dewi zei

Inderdaad jammer als je betaalt voor zo'n lijn maar het eigenlijk niet heel veel effect extra heeft. Ik ben zelf ook gek op Aussie, ik had de volumeshampoo (mijn haar is best dik en steil en hangt daardoor vaak maar gewoon naar beneden) en die is echt fijn.