maandag 7 maart 2011

Review; TIGI Bed Head 'Dumb Blonde' shampoo

Photobucket

Een tweede Haarshop.nl-review! Ik bestelde naast de Dumb Blonde Smoothing Stuff van TIGI, ook deze shampoo uit de Dumb Blonde-lijn. Ik vind de verpakking van TIGI echt heel gaaf! Ze staan super leuk in de badkamer, haha!
Deze Dumb Blonde shampoo is niet alleen voor blondines. Je kunt deze shampoo met elke haarkleur gebruiken. Wanneer je blondine bent en echt een shampoo voor blonde lokken zoekt (alsin een zilvershampoo of kamilleshampoo), dan is dit niet je vriend.
Ik was heel erg benieuwd naar deze shampoo, die naar aardbeien zou ruiken, en bestelde een fles van 400ml bij Haarshop.nl, maar was ik terrecht nieuwsgierig? Lees snel verder!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Het formaat, wat een joekel he?

De verpakking is een pompflacon! Ik heb nooit eerder een shampoo gehad met een pompje, en was dan ook erg benieuwd hoe me dat zou bevallen.
Ik ben er achter gekomen dat ik liever een knijp-tube heb. Dan kun je gemakkelijk pakken wat je nodig hebt. Hier blijf je op het pompje drukken, helemaal als je lang, dik en veel haar hebt (zoals ik). En uiteindelijk pak je dan óf teveel óf te weinig. Niet handig dus!

Wat beloofd de shampoo?

'Bescherm je nieuwe kleur of highlights en red je haar van beschadiging na chemische behandelingen! Deze shampoo geeft mega verzorging, schuimt explosief en geeft je haar superglans.

Look: Glanzend gezond uitziend haar met volume. Feel: Zacht en weelderig. Haartype: Alle beschadigde haartypes. Details: Beschermt en behoudt de haarkleur, herstelt haar dat beschadigd is door zon, rook, vervuiling en chemische behandelingen.'
Zo, en dat zijn nogal wat beloftes voor een shampoo, toch? Ik stapte dan ook vol verwachting onder de douche met deze Domme Blondjes-shampoo, en verwachte vuurwerk op mijn hoofd.

Photobucket

Ik maakte mijn haar nat, pompte shampoo (it's pink!!!!) in mijn hand, verdeelde het over mijn haar en liet het opschuimen. Dat schuimen doet de shampoo in elk geval glansrijk!
De geur is niet echt als aardbeien, maar meer als chemische mierzoete snoepjes met een tikje zurige ondertoon. Écht heel erg zoet (dezelfde geur als in de Smoothing Stuff).
Waar ik de geur bij de SS nog wel kon waarderen, maakt deze shampoo het er niet beter op... Doordat je meer product nodig hebt wordt de geur mij wat té machtig. Ik ben dan ook blij wanneer ik de shampoo weer uitgespoelt heb.

Photobucket

Photobucket

Na het uitspoelen is mijn haar weliswaar glad, maar op een touwerige manier. Ik gebruik altijd een conditioner na het wassen (anders is er geen doorkomen aan, haha!!), maar bij deze shampoo is het voor mij écht een must er één in te smeren (een voedende, romige en verzachtende conditioner, wel te verstaan!)
Na het wassen ruikt mijn haar nog naar snoepjes en glanzen mijn manen de pan uit. Maar dat is dan ook het enige wat deze shampoo voor mijn lokken doet; Sterk naar hubbabubba-laten ruiken en een glansje geven. Dit is absoluut geen re-buy voor mij. De shampoo's van de Wella Pro-Series (drogist) werken bij mij beter.

Ik vind het wel jammer dat ik tot nog toe niet echt geweldige ervaringen heb met TIGI, ik keek er juist zo naar uit de producten van dit merk te gebruiken... Tegenvallertje dus, tot nu toe.

TIGI is te koop bij kapsalons die met TIGI werken, en online op o.a. www.haarshop.nl. Een flacon Bed Head Dumb Blonde Shampoo kost €17,40 per flacon van 400ml, maar is nu tijdelijk te koop voor €13,95 op Haarshop.nl!

Welke shampoo is jouw absolute 'Holy Grail'?

2 opmerkingen:

Aline zei

De shampoo die ik blijf kopen is ook een Tigi <3 Ik gebruik de Self Absored heel graag. Ruikt naar mandarijntjes :) mm

Moniek zei

Erg fijn product, gebruik hem zelf al enkele jaren.