donderdag 21 april 2011

Batiste Droogshampoo 'Boho', 'Blush' & 'Tropical'

Photobucket

Herrineren jullie je dit artikel nog? Toen ik vorig jaar zomer kennis maakte met het fenomeen 'droogshampoo', ging er een wereld voor mijn lokken open. Ik wil mijn haar niet vaker wassen dan een 2x per week, maar af en toe moet het gewoon vaker. Omdat je meer producten in je haar gebruikt hebt, of omdat je hormonen bedacht hebben dat je haar sneller vet wordt. Een droogshampoo biedt dan de uitkomst voor een snelle, vetvrije coupe. Ik maakte kennis met droogshampoo's door het Briste merk Batiste, waar ik een mini van kocht, de fullsize-bussen waren niet te krijgen. Vervolgens schoof ik door naar de 'Lemon' variant van Schwarzkopf en daarna kwam ik een fullsize bus van Batiste tegen, in 'Original'. Geen lekker geurtje zoals ik had bij mijn kennismaking met de mini. Jammerdepammer! In Gambia weten ze wel van wanten, en daar waren dan ook 4(!!!!) varianten van de droogshampoo verkrijgbaar (in een supermarkt, notabene!)! Ik nam er 3 van mee, en ze verdienen het gewoon om n├│gmaals in het zonnetje gezet te worden.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ik nam de varianten 'Boho', 'Blush (waar ik ook de mini van had)' en 'Tropical' mee. 3 Fullsize bussen dus! Er was nog een variant, maar die bevatte ook zwarte 'spray' als kleurtje voor je lokken. Leek me niet zo geschikt voor mijn gebleekte manen, haha!
Alle drie de varianten hebben een eigen parfum. Het parfum van 'Blush' is zoet maar bloemig en vooral lievelijk en vrouwelijk. 'Boho' ruikt naar zoete citroenen en een hintje hippie, volgens Batiste. De bus is in elk geval lekker seventies! :P. 'Tropical' ruikt naar exotische cocktails en geeft je een instant zomergevoel.

Batiste is in elk geval mijn favoriete droogshampoo-merk, met de leukste verpakkingen en de fijnste geuren. Jammer dat de verkrijgbaarheid in Nederland niet zo goed is, want de fijnste geurtjes liggen hier niet in de schappen. :( Overige merken brengen vaak droogshampoo's op de markt met 'Lemon' of 'Ocean'-geuren, en dit doet mij toch net iets teveel denken aan WCspray's en schoonmaakmiddelen... :/

Batiste wordt wel verkocht bij de Kruidvat, in het shampoo-schap. Ik kan niet meer zonder!

Gebruik jij wel eens droogshampoo?

6 opmerkingen:

Chiara zei

Bij mijn kruidvat (in een dorp) hebben ze wel Blush. Ik heb de original, maar helaas werkt droogshamppo voor mij helemaal niet.

Elisa ♥ zei

nog nooit gebruikt, maar k geloof er niet in en dus denk ik ook niet dat het werkt

Tamara zei

Ik heb nog nooit droogshampoo gebruikt, maar wil het wel graag een keertje proberen

Anoniem zei

Ik gebruik een andere versie hiervan. Ook heel fijn. Het is een goed product.
Liefs, xxx

Jorna zei

@Chiara; Oh bijzonder. Gebruik je wel genoeg dan?

@Elisa; You don't know until you've tried it! ;)

Chiara zei

Geen idee :p Ik heb wel op youtube gekeken hoe het wordt gebruikt. Ik heb heel dun en slap haar, ik dacht dat het daar aan lag.