donderdag 21 april 2011

Out of Africa; Queen Elena's Cocoa Butter

Photobucket
Wanneer ik in Gambia ben, probeer ik altijd lokale producten uit. Vorige keer kocht ik vrij veel African Black Soap en nam ik een klompje shea boter mee, dit keer was het de beurt aan de cocoa butter!
Ik maakte kennis met dit goedje toen ik de badkamer van ons huis in Gambia binnen kwam. Mama had namelijk al een pot gescoort, en hierdoor werd ik behoorlijk nieuwsgierig. Na het een paar keer te hebben gebruikt als body butter na het douchen, was ik om! Ik moest en zou zo'n pot meenemen naar Nederland!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De butter zit in een grote geel/bruine pot waar 250 gram product in zit, net zoveel als in een body butter van The Body Shop. Ik betaalde voor deze pot zo'n €3,00, bij een verkoopster op straat (met baby op de rug en pinda's in een schaal op d'r hoofd).
De butter is wat mij betreft niet een butter zoals ik ze ken. Dit is meer een whipped cream, en daar ben ik heel blij mee! De substantie is echt om van te watertanden, bijna mousse-achtig!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De butter lijkt nog het meest op een geprakt bananen-goedje! Simply delicious! De geur van de butter is ook écht heel erg lekker. Je ruikt wel een beetje cacao, maar gemengd met iets anders wat de chocoladegeur wat minder zwaar en zoet maakt. Heel erg fijn! Wanneer je je met dit goedje insmeert, ruik je nog uren naar de heerlijke geur van de butter.

Wat is cocoa butter?
Cocoaboter is het vet wat van nature voorkomt in de cocoaboon.
Het wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. Deze bonen worden gemalen tot een soort vettige brij, de cacaomassa. De cacaomassa wordt vervolgens door persing gescheiden in ruwe cacoaboter en cacoapoeder. Soms vindt er aansluitend een raffinage en ontgeuring van de cacoaboter plaats.
Hiervan wordt uiteindelijk chocolade gemaakt, maar de boter wordt dus ook gebruikt in de cosmetica-wereld, met name in lippenbalsem en andere beschermende zalven.

Cocoabutter staat bekend om zijn vochtregulerende en beschermende werking. Het is echt een treat voor je droge, gesprongen of geirriteerde huid!

Mijn bevindingen:
Mijn huid voelt na gebruik zijdezacht en lekker gevoed aan. De boter smeert soepel uit en trekt gauw in. Hij is verder ook erg economisch in gebruik; je hebt maar een beetje nodig per keer om je hele lijf in te zalven. 
Verder heb ik hem ook gebruikt op mijn droge hakken (1 maand slippers en zandwegen = chapped heels!) en hielen. Ik smeerde ze voor het slapen gaan in met een laagje cocoabutter, en wanneer ik wakker werd, waren mijn voetjes weer poezelig zacht! 

Cocoabutter is te koop bij Afrowinkels, en is vaak verkrijgbaar in potten of tubes bodylotion. Écht heel fijn voor dames met droge huidjes die wel iets extra's kunnen gebruiken!

Heb jij wel eens cocoaboter gebruikt?

6 opmerkingen:

Kalypso zei

Het lijkt mij juist heel fijn als je deze geur na het insmeren nog een tijdtje ruikt. Des te langer geniet je ervan. Klinkt goed.
Liefs, xxx

Madelon zei

Dit merk is echt super!

Jorna zei

@Madelon; Wordt dit merk ook in NL in Afrowinkeltjes verkocht? Sounds good to me! :)

@Kalypso; Dat is inderdaad heerlijk. Gotta love it!

Anoniem zei

Heb ook zo'n pot uit Gambia meegenomen. Werd mij aangeraden nadat ik vreselijk verbrand was. Ik kon niets op mijn huid verdragen. Ik had bloedende blaren op mijn nek en schouders.
Na deze butter gebruikt te hebben was de pijn zoveel minder, echt geweldig. Nu gebruik ik het als een nachtcrème en ben er echt super blij mee. Zou graag willen weten of het ook in NL te verkrijgen is.
Gr
Ester

Anoniem zei

Ik herken je verhaal helemaal! ik ben zelf ook in Gambia geweest en heb zo'n pot. Ik was op internet op zoek of ik dezelfde pot ook in NL kan vinden.

Luc DE LAENDER zei

Luc zegt,
ik was ook in Gambia en kocht ook een pot Cacaoboter die inderdaad zeer goed is maar... het is namaak.
Zie ook http://www.queenhelene.com/about.php
Groet.