dinsdag 10 mei 2011

Fijne lente- en zomerparfums

Photobucket
Als ik er zo over nadenk, heb ik typische zomer- en wintergeuren in mijn parfumstash. In de herfst en in de winter draag ik meer zware, kruidige en zoete parfums, en in de lente- en zomer ga ik vaak voor frisse bloemenparfums en zoete fruitcocktails op mijn huid. Ik denk dat ik onbewust geuren associeer bij een bepaald seizoen.
Vandaag laat ik jullie mijn favoriete lente- en zomerparfums zien. Wellicht handig wanneer je toe bent aan een nieuw luchtje, dit seizoen!

Photobucket

Even een kleine greep uit de geurtjes die ik graag draag, in de lente- en zomer. Er zijn nog andere geurtjes die ik graag draag, maar die heb ik niet gefotografeerd. Daarover lees je onderaan het artikel meer!

Photobucket

Bloemige poedergeurtjes
Fijjjn voor de warme seizoenen vind ik bloemige geuren met poederaccenten. Deze lente draag ik 'L'eau D'Issey Florale' van Issey Miyake (klik hier voor het artikel) en 'Scarlett' van Cacharel al volop. Ik weet zeker dat ik deze geuren ook in de zomer vaak zal opspuiten. Die eerste zit in mijn Travallo van de ICI Paris, en van de andere heb ik een tasverstuiver (die mooie candy cane-like!) bij me. Deze geurtjes geven me een instant fris, klassiek en vrouwelijk gevoel. Heerlijk voor deze warme seizoenen!

Photobucket

Tropische fruitcocktails
Super lekker naast de klassiekere bloemen-parfums, vind ik de zoete fruitshakes die verschillende merken op de markt brengen. De één is nog zoeter dan de ander, en bovenal lekker fruitig! Ook de flesjes zijn in een fijn zomers jasje gestoken.
's Zomers draag ik graag 'Live' van Jennifer Lopez, een zoet maar toch fris parfum wat me een zonnig humeur geeft. Mijn man is echt dol op deze geur! 'Boss Orange' van Hugo Boss is een frisse en vrouwelijke cocktail die propjevol appel, witte bloesem en oranjebloesem zit. Lekkerrr! Helemaal fan ben ik van de limited zomergeurtjes die Escada elk jaar op de markt brengt; Superrr zoet en fruitig! Deze zomer is 'Taj Sunset' van Escada (klik hier voor het artikel) mijn absolute zomergeur. Hij doet me denken aan druipend zoet vruchtvlees van mijn favoriete vrucht; de mango!

Photobucket

Zwoele nachten
Wanneer ik uitga, of 's avonds lekker uiteten, vind ik een zwaarder en zoeter parfum heel fijn. Ik kocht deze flacon 'Magnetism' van Escada voor maar €29,00 op Schiphol, toen ik aan het wachten was om mijn man uit de aankomsthal te plukken. Ik was natuurlijk al fan van de LE's van Escada, maar de vaste geuren kende ik niet zo goed. Dat ik deze geur niet eerder uit het schap geplukt heb, kan ik maar niet begrijpen! Deze geur wordt omschreven als sensueel en voornaam en verder als een stevige, verfrissende bries. Het schijnt een Escada klassieker te zijn (Oeps! Haha). Deze geur is zo lekker zoet en zwoel! Rrrrrr! Zeker even aan snuffelen, wanneer je hem tegenkomt bij de parfumerie!

Andere lekkere lente- en zomergeuren die ik gráág draag en veelvuldig uit mijn stash pluk, zijn:
- Dior 'Miss Dior Cherie'
- Thierry Mugler 'Angel' (lovelovelove!!)
- Chanel 'Coco Mademoiselle'
- Dior 'Addict'
Givenchy 'Ange Ou Demon Le Secret'
- Beyoncé 'Heat'
- Lancome 'Miracle'
- Viktor & Rolf 'Flower Bomb'

Maar dat zijn stiekem ook geuren die ik graag draag in andere seizoenen (ik hooou van lekkere parfums!), vandaar dat ik ze niet gefotografeerd heb. ;) Ik heb momenteel ook écht teveel flacons met lekkere geurtjes, dus ik heb een no-parfum-buy sinds eind januari, en dat gaat verbazend goed! Ik heb alleen begin maart de nieuwste Escada 'Taj Sunset' LE gekocht. Maar, dat mocht omdat hij limited was, en anders uitverkocht. ;) Goed excuus toch? Haha!
Ik ben dus nu flacons aan het opmaken, en dat is toch ook wel heel lekker om te doen!

Wat zijn jouw favoriete geurtjes voor de lente en de zomer?

4 opmerkingen:

Joan zei

Die flesjes zien er leuk uit zo bij elkaar! Ben zelf wel heel benieuwd naar Magnetism van Escada.

Jorna zei

Ik heb hem vanmorgen weer eens gedragen (naar aanleiding van dit artikel) en hij is zoooo lekker! Echt rrrr!

beautyforgirls zei

Dat geurtje van Scarlet heb ik ook. Die ruikt zo lekker. Mijn favoriet is D&G The One.
Liefs, xx

Jorna zei

D&G The One is één van mijn herfst- wintergeuren. Haha! Lekker issie he?