woensdag 3 augustus 2011

Review: MAC Prep+Prime 'Brigthening Skin Serum'

Photobucket

Eén van mijn favoriete make-up-merken is tegelijk ook één van mijn favoriete huidverzorgingsmerken; MAC. Ik gebruikte al verschillende producten, maar nooit een serum. Sterker nog, een gezichtsserum zit pas sindskort in mijn routine (The Body Shop 'Aloe Protective' Serum was de eerste, na een boel testers van Chanel en Lancome). Een prima, basic serum. Ik wilde, toen 't TBS serum op was, gaan voor de Even Better Clinical Dark Spot Corrector (geloof ik. Hele mond vol!) van Clinique, om mijn acné-littekentjes op te lichten qua kleur. Maar met bijna €50,00 voor een pompflaconnetje besloot ik nog even te wachten. Toen ik ergens iets las over deze 'Skin Brightening Serum' van MAC, besloot ik daar eens naar te kijken. En met €30,00 had ik toch weer €20,00 in zeh pocket! :D Ik gebruik 't serum nu zo'n twee weken en vandaag lees je of het serum werkt, zijn geld waard is en prettig is in gebruik.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bij MAC zitten alle gezichtsverzorgingsproducten, net als alle make-up, in mooie strakke zwarte doosjes. De Prep+Prime-lijn heeft aan die matte zwarte (standaard) verpakkingen een leuk glansje en glittertje toegevoegt. Net als op de flesjes en flaconnetjes die in de doosjes zitten! Lekker chique en glam!

Photobucket

Photobucket

Maar wat is dit nou eigenlijk voor goedje? Waar gebruik je het voor en vooral... Hoé gebruik je het? Let's take a closer look:

Wat zegt MAC over het Skin Brightening Serum?
"A serum formulated to instantly brighten, smooth, firm, and hydrate the skin while providing a plumper, more evenly toned finish to the complexion. Natural antioxidants help to strengthen the skin against UV-related damage, while M∙A∙C Charged Water ensures deep, long-lasting hydration."

Even vrij vertaald zeggen ze dus dat dit serum gemaakt is om een instant verhelderend, gladmakend, verstevigend en hydraterend effect te geven, en gelijktijdig voor een vollere, egalere  teint te zorgen.
Er zitten natuurlijke antioxidanten in het serum die helpen de huid sterker te maken tegen schade door UV-stralen, en het 'MAC Charged Water' (??) in het serum zorgt voor een diepe, langdurige hydratatie.

Goed, één van de dingen die ik zelf nog even wil benadrukken; Een Skin Brightner is niet perse een bleekmiddel (die vaak door donkere en Aziatische meiden worden gebruikt om een lichtere teint te krijgen), maar een product die je hele teint opfrist en verheldert. Zo kunnen vervelende donkere plekjes, zoals in mijn geval acné-littekentjes, een stuk minder opvallend worden (want deze zijn vaak een stuk donkerder dan de rest van je huid). De MUA van MAC vertelde me dat dit serum eigenlijk voor pigment-vlekjes was, maar dat ze hetzelf ook gebruikt om littekentjes op te lichten, en dat dit prima werkt.
Photobucket

Photobucket

 Het serum zit in dezelfde verpakking als de 30ml FIX+, die ik vorig jaar oktober bij mijn Studio Sculpt Foundation kreeg (met nog wat andere mini-producten). Je draait de dop om de spraymond te 'unlocken' en zo product in je hand te pompen.
Ik gebruik zelf twee pompjes 'Skin Brightening Serum' voor mijn hele gezicht (die ik natuurlijk eerst gereinigd heb!!).  Even twee pompjes in je handpalmen, even verdelen en op je gezicht aanbrengen. Doe dit wel snelsnelsnel, want dit serum trekt SNEL in je huid! Nadat ik het serum heb aangebracht, gaat er een likje dagcreme over mijn huid (momenteel de MAC Complete Comfort Cream). En dan ben je good to go! Je kunt het zo laten, of je make-up aanbrengen (op eventueel nog een primer, voor een langhoudend resultaat).

Photobucket

Het serum is wat waterig en milky van kleur, dit is één pompje product. Het verdeelt gemakkelijk en brengt lekker op. De geur is lekker fris, maar niet de typische MAC-geur die andere producten (zoals de FIX+, Studio Moisture Cream en de Complete Comfort Cream hebben, die frisse meloen/komkommer-mix). De geur vervliegt ook vrij snel. Ik moet absoluut een creme gebruiken over dit serum heen, voor de nodige hydratatie. Dat werd ook aangeraden door de MUA, maar 't is sowieso een stap die ik niet zomaar oversla, dat likje creme. ;)

Maar werkt het? De conclusie!
Na twee weken kan ik zeggen dat mijn littekentjes écht een HEEL stuk minder opvallend zijn! Ze zijn er nog wel, en omdat ik het weet zie ik ze ook nog steeds, maar ik gebruik 't serum natuurlijk ook nog maar 2 weekjes. Ik ben benieuwd wat het na een maand doet! Ik ben in elk geval heel erg tevreden over dit fijne goedje! Het is gemakkelijk in gebruik, ruikt lekker fris, trekt snel in en verheldert inderdaad mijn teint tot een egaal canvas! Dit is zeker een product wat ik weer zou kopen.

Iets voor jou, wanneer je...
...last hebt van overpigmentatie
...last hebt van littekentjes in je gezicht (bijvoorbeeld door acné)
...gezicht geen egale teint heeft
...je teint wilt ophelderen

Laat maar, wanneer je...
...geen van bovenstaande hebt/nodig hebt voor je huidje. ;)
...je geen €30,00 over hebt voor een extra stap in je gezichtsroutine

Eerlijk is eerlijk €30,00 is best een hap geld voor die extra stap in je gezichtsroutine, maar wanneer je net als ik aanloopt tegen lelijke donkere plekjes en littekentjes in je gezicht, dan is dit écht een aanrader, want wat een uitkomst biedt dit spulletje!

MAC Cosmetics wordt verkocht bij verschillende counters (in de Douglas en Bijenkorf) en stores. Vraag de MUA gewoon om advies, daar zijn ze voor and there willing to help you!

Zou jij zo'n serum willen gebruiken? Gebruik je nu ook een serum?

7 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een handige review. Goed dat hij zo goed werkt. Ik heb zelf gelukkig geen littekentjes in mijn gezicht maar ik ken wel iemand die ik erg blij kan maken als ik haar doorverwijs naar je review.

Fashionisaparty.com (Suz) zei

uitgebreide review inderdaad! gelukkig heb ik volgens mij geen last van al die dingen die je noemde, en heb ik dus niet meteen de behoefte om naar de winkel te rennen. al vind ik huidverzorgingsspulletjes wel heerlijk als verwennerij!

robin zei

klinkt wel erg goed! ik heb wel een aantal acne littekentjes maar niet erg opvallend gelukkig!

beautyforgirls zei

Dit is denk ik perfect voor mij. Alle minpunten passen juist niet bij mij. Misschien wel prijzig. Maar ik denk dat ik dat best er voor over heb. Bedankt voor de review.
Liefs, xxx

Unknown zei

Dank je wel voor de review. Ik ben blij dat het voor jou echt perfect is. Ik ben zelf gezegend met een best wel zuivere, gladde huid zonder oneffenheden!

LottedeJ zei

Wat een uitgebreide review! Ik heb zoiets denk ik niet nodig... en ik vind het dan toch net iets te duur! Maar ik snap dat het een heel fijn product is als je zo'n serum wel kan gebruiken.

Germa zei

Klinkt als een veel belovende serum. Nu ben ik nieuwsgierig geworden, ik heb zelf namelijk ook last van acné plekjes. hmmm, zo word mijn wishlist steeds langer.... even mijn prioriteiten bij stellen. ah, keuzes, keuzes....