woensdag 2 maart 2011

Mijn dagelijkse gezichtsroutine

Photobucket

Iedereen heeft zo zijn eigen ritueeltjes bij het opstaan en het slapen gaan. Ik bedacht me laatst dat ik mijn rituelen nog niet gedeelt had met jullie!
Vandaar dat ik vandaag dieper inga op mijn dagelijkse gezichtsroutine en de producten die ik daarbij gebruik.
Niets is zo belangrijk dan een goede gezichtsroutine! Daar valt of staat de mooiste make-up bij. Op een vuil en uitgedroogt canvas kun je ook geen mooi schilderij maken, toch?
 
Photobucket
De producten die ik elke dag gebruik.

Zo, dat lijkt een hele hoop, haha! Nou moet ik zeggen dat ik sommige producten wel eens vervang door een ander product, of sommige producten af en toe weglaat. Als ik echt tijd genoeg heb, doe ik wel alle stappen. Lees snel mee!

Stap 1; Make-up verwijderen
Ik heb me gelukkig al vroeg aangeleerd nooít met make-up op te gaan slapen. Mijn ogen raken geirriteerd van de smudgende mascara en mijn huid wordt rood en vol pukkels wanneer ik mijn gezichtsproducten (foundation, concealers, bronzer, blush én highlighter) laat zitten wanneer ik mijn bed in duik. Écht een no-go voor mij! Ik kan niet eens meer slapen als ik weet dat ik nog producten op mijn gezicht heb, haha.
Ik begin met de oogmake-up remover van Rituals, waarvan ik twee wattenschijfjes (doordrengt) op mijn ogen laat rusten, om ze vervolgens rustig naar buiten te wrijven. In 3 vegen is alles echt van mijn ogen naar het watje verhuist.
Vervolgens pak ik de Rituals reinigingslotion (melk) en maak ik mijn hele gezicht schoon (de gezichts make-up eraf!), en ik ga nog één keer voorzichtig over mijn ogen. Daarna gaan we naar de reinigingstonic van Rituals die ik ook over mijn hele gezicht haal om de laatste restjes weg te halen.

Stap 2; Wassssh it off!
Ik kan niet zonder een fijne facewash! Deze wisselt regelmatig, de ene keer is het deze van Clinique (Liquid Soap Mild, uit het 3 stappen plan), de andere keer de mousse van Clarins, een andere keer de mousse van Himalaya Herbals (soon to be reviewed!) en weer een andere keer gebruik ik een stukje African Black Soap. Ik gebruik er in elk geval elke dag één. Ik vind het een heerlijk gevoel geven, dat frisse water in je gezicht!

Photobucket

Stap 3; Clarify!
Ik gebruik stap 2 (Claryfing Lotion nr. 1) uit het Clinique 3 stappen plan na de facewash (ongeacht wélke facewash ik gebruikt heb). Ik doe wat product op een watje en ga hiermee over mijn hele gezicht. Deze exfoliator zorgt ervoor dat de laatste restjes, dode huidcellen, pluisjes en al het andere wat je níet op je huid wilt, verwijdert wordt. Zelfs na de bovenstaande stappen zit er nóg wat op je gezicht, like íeeewl!

Stap 4; Moisturize!
Ik gebruik de Dramatically Different Moisturizing Lotion van Clinique (stap 3) als basis voor mijn dagcreme, ik layer dit dus! Ik breng eerst een erwtje DDML aan (die super vloeibaar is, je hebt maar een beetje nodig voor je hele gezicht!) over mijn gezicht en hals. Vervolgens pak ik wat likjes Complete Comfort Cream van MAC en smeer dit ook uit over mijn hele gezicht en hals.

Photobucket

Stap 5; SPF basis
Dit doe ik te weinig, maar wanneer ik echt tijd heb, of erg last heb van rode vlekjes, breng ik de Clinique Redness Solutions Daily Protective Base SPF15 aan over mijn dagverzorging en onder mijn make-up. Deze geeft je huid bescherming tegen schadelijke UV-stralen en neutraliseert (de creme is groen) rode plekjes op je huid.

Vervolgens gun ik de hele rimbam even de tijd om in mijn huid te trekken, voordat ik make-up aanbreng. Ik merk dat mijn huid me dankbaar is wanneer ik alle stappen volg. Ik doe het 's ochtends wel eens minder heftig. gewoon een watje met tonic over mijn hele gezicht, vervolgens lekker een creme aanbrengen.
Ik kan het ook direct merken wanneer ik een poosje van mijn routine af ben, dat moet ik bekopen met een boze huid, haha!

Welke producten gebruik jij in je 'Daily Routine'?

5 opmerkingen:

BeautyLoves zei

Ik heb nu ook het Clinique 3-stappenplan!
Mijn dagcrème is nu de Clinique Superdefense, maar meestal gebruik ik de Estée Lauder Hydra Complete. En mijn reinigingsmelk is van Le Couvent des Minimes.
Het lijkt allemaal veel werk, maar ik vind het nog meevallen en het is goed voor je huid dus... :)

Jorna zei

Het is misschien 5 minuutjes en je hebt er inderdaad gewoon profijt van. Hoe bevalt het 3-stappenplan van Clinique? Dit is mijn tweede set al. ;)

Anoniem zei

De clinque producten lijken mij zo fijn. Je hebt fijne en prijzig producten. Maar ze zijn het zeker waard.
Liefs, xxx

Jorna zei

Ik heb daar niet zoveel keuze in, ik kan niet veel verdragen op mijn (suppper gevoelige!) huid. :( En dan kom je al snel op merken als Clinique en Clarins.

Miss_M zei

Ik heb een gecombineerde gevoelige huid met couperose en gebruik sinds kort ook Clinique Redness Solutions Daily Protective Base SPF15. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over!

Mijn dagelijkse routine op dit moment:

Ochtend:
TBS Nutriganics foaming facewash
TBS Nutriganics toner
TBS Nutriganics smoothing eyecream
Ainhoa 100% Organic serum
Avène anti-redness moisturizing cream
Clinique Redness Solutions Daily Protective Base SPF15 (als primer onder foundation)

Avond:
Bourjois eye make-up remover
LUSH 9to5 cleansing lotion
LUSH Eau Roma
of
Bioderma Sensibio H2O Eau Micellaire als ik een make-up loze dag heb
Sephora Age Defy eyecream
Nivea Pure & Nutural anti-aging nachtcrème